Predstavništvo v Sloveniji

Slovensko podjetje Feelif prepričalo z inovacijo za slepe in slabovidne

/slovenia/file/capturejpg-6_slcapture.jpg

Slovensko podjetje Feelif prepričalo z inovacijo za slepe in slabovidne
©

Evropska komisija je razglasila nove digitalne vizionarje in podelila nagrade trem zmagovalcem natečaja za evropske socialne inovacije 2017, ki je letos potekal na temo "ponovni zagon enakosti". Med dobitniki je tudi slovensko podjetje Feelif, ki je razvilo multimedijsko orodje za slepe in slabovidne.

26/10/2017

Druga dva nagrajenca sta podjetje iz Združenega kraljestva Buildx, ki je razvilo skupno platformo za gradnjo trajnostnih hiš in sosesk, ter mreža za vzajemno učenje Saga iz Nizozemske. Dobitniki so s svojimi projekti uspešno in prepričljivo pokazali, kako lahko digitalne tehnologije izboljšajo življenja ljudi. Za nagrado bo vsak izmed njih prejel po 50.000 evrov.

Digitalno vključevanje je tudi pomemben vidik strategije za enotni digitalni trg, s katerim Komisija podpira razvoj dostopnih IKT rešitev, podporne tehnologije, razvoj digitalnih spretnosti ter večjo participacijo prikrajšanih ljudi v digitalni družbi. Komisija organizira natečaj za evropske socialne inovacije od leta 2012 v spomin na portugalskega politika in socialnega inovatorja Dioga Vasconcelosa za uresničitev najbolj inovativnih idej v trajnostne in transformacijske projekte.

Več: