Predstavništvo v Sloveniji

200 razkuževalnih robotov za bolnišnice v EU

/slovenia/file/robotwebjpg_slrobot_web.jpg

200 razkuževalnih robotov za bolnišnice v EU
#StrongerTogether

Evropska komisija nadaljuje s prizadevanji za preprečevanje širjenja koronavirusa in zagotovitev potrebne opreme državam članicam. Tako je zagotovila 200 robotov za razkuževanje, ki bodo v prihodnjih tednih dostavljeni bolnišnicam po vsej Evropi.

Sredstva za nakup v višini do 12 milijonov evrov izhajajo iz instrumenta za nujno pomoč .

23/11/2020

Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton je dejal: » Evropa je med sedanjo krizo ostala odporna in solidarna ter je državljanom EU zagotovila zaščito. Od repatriacije državljanov EU, ki so obtičali v tujini, do povečanja proizvodnje mask in zagotavljanja, da medicinska oprema doseže tiste na enotnem trgu, ki jo potrebujejo, delujemo za zaščito naših državljanov. Zdaj bomo zanje bolnišnicam dobavili robote za razkuževanje, ki lahko rešujejo življenja. «

Bolnišnice iz večine držav članic so izrazile potrebo za sprejem teh robotov, ki lahko razkužijo standardne prostore za bolnike z ultravijolično svetlobo v 15 minutah ter tako pomagajo preprečevati in zmanjšati širjenje virusa. Postopek nadzoruje izvajalec dejavnosti, ki je zunaj razkuževanega prostora, da se prepreči izpostavljenost UV svetlobi.

Več: