Predstavništvo v Sloveniji

Novice

Pages

18/08/2017

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je po včerajšnjem terorističnem napadu v Barceloni izrekel sožalje družinam in prijateljem žrtev, premierju Marianu Rajoyju in vsem Špancem. Dodal je, da je v mislih s prebivalci Barcelone, še posebej s tistimi, ki so nudili pomoč na kraju napada, ter varnostnimi silami, ki so si prizadevale zagotavljati varnost prebivalcev. Komisija je v celoti na voljo organom za kakršno koli pomoč ali podporo. Ta strahopetni napad je bil namerno usmerjen v ljudi, ki uživajo življenje in čas preživljajo z družinami in prijatelji. Poudaril je, da se takšnemu barbarizmu ne bomo nikoli pustili pokoriti.

Celotna izjava

Category:
Zunanji odnosi in zunanje zadeve, Več o EU, Pravosodje, notranje zadeve in pravice državljanov
16/08/2017

Evropska komisija je odobrila projekt za posodobitev vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah, ki bo sofinanciran iz Kohezijskega sklada.

Category:
Regije in lokalni razvoj
02/08/2017

Leto dni po referendumu o izstopu Velike Britanije iz EU se optimizem glede prihodnosti Unije in zaupanje vanjo krepita, saj sta dosegla najvišjo raven po letu 2010, kažejo danes objavljeni izsledki standardne pomladne javnomnenjske raziskave Eurobarometer.

Category:
Več o EU
Naložbeni načrt za Evropo
20/07/2017

V okviru naložbenega načrta za Evropo je Evropska investicijska banka (EIB) 18. julija 2017 odobrila prvi večji slovenski infrastrukturni projekt, ki bo koristil jamstva iz Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI): Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d. d. (DARS) bo tako financirala nakup in uvedbo sistema elektronskega cestninjenja za tovorna vozila na slovenskih avtocestah. 

Naložbeni načrt za Evropo je z Evropskim skladom za strateške naložbe (EFSI) do junija 2017 z garancijami sicer spodbudil že za več kot 209 milijard evrov skupnih naložb. Za infrastrukturne projekte in programe financiranja malih in srednje velikih podjetij (MSP), ki se zdaj izvajajo v vseh 28 državah članicah, je bilo v okviru EFSI skupno odobrenih za skoraj 39 milijard evrov garancij.

Category:
Gospodarstvo, finance in davki
18/07/2017

Razprava o prihodnosti Evrope, ki jo je Evropska komisija začela pred štirimi meseci z objavo bele knjige o prihodnosti Evrope, naj bi dosegla že več kot 30 milijonov državljanov.

13/07/2017

Skupina neodvisnih strokovnjakov za kohezijsko politiko je predstavila končno poročilo o poenostavitvi okvira skladov EU za obdobje po letu 2020.

06/07/2017

Evropska unija in Japonska sta po 18 intenzivnih in konstruktivnih krogih pogajanj ter več srečanjih na tehnični in politični ravni danes dosegli načelni dogovor o glavnih elementih sporazuma o gospodarskem partnerstvu.

05/07/2017

Ker so razmere na osrednji sredozemski poti vedno bolj pereče, je Komisija včeraj, 4. julija 2017, predlagala vrsto takojšnjih ukrepov, ki jih lahko sprejmejo države članice EU, Komisija in agencije EU ter Italija.

05/07/2017

Evropska komisija je objavila nov vseevropski natečaj za nagrado Altiero Spinelli za ozaveščanje: širjenje znanja o Evropi. Nagrada bo podeljena za izjemne prispevke za širjenje informacij med državljani o temeljnih vrednotah, zgodovini, ukrepih in glavnih koristih EU.

razmislek o prihodnosti financ EU
28/06/2017

Danes objavljen razmislek o prihodnosti financ EU je zadnji izmed  petih dokumentov, ki jih je Komisija napovedala v beli knjigi o prihodnosti Evrope, v kateri predstavlja glavne izzive in priložnosti za Evropo v prihajajočem desetletju.

Category:
Gospodarstvo, finance in davki

Pages