Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Danes začel veljati posodobljeni mehanizem za civilno zaščito rescEU
21/03/2019

Danes je začel veljati posodobljeni mehanizem za civilno zaščito rescEU, ki bo izboljšal skupni odziv na naravne nesreče v EU. Novi mehanizem vzpostavlja nove evropske zmogljivosti ali t. i. rezervo rescEU, ki med drugim vključuje letala in helikopterje za gašenje požarov, ter uvaja ukrepe za preprečevanja nesreč in boljšo pripravljenost nanje.

Evropa, ki varuje: dogovor doslej dosežen o 15 od 22 zakonodajnih pobud s področja varnostne unije
20/03/2019

Evropska komisija je objavila poročilo o napredku pri vzpostavljanju varnostne unije s poudarkom na razvoju dogodkov od začetka leta. EU je dosegla konkreten napredek pri oblikovanju prave in učinkovite varnostne unije.

Dogodki
Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije

Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije v obdobju od 18. 3. do 24. 3. 2019.

Datum:
  • 18/03/2019 - 24/03/2019
Kraj:
Ljubljana, Maribor, Gorenjska
odkrivaj

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 11. aprila 2019 ob 18. uri vabi v Hišo Evropske unije na ogled dokumentarnega filma Druga stran vsega.  Film je prejemnik sredstev EU iz programa Ustvarjalna Evropa: MEDIA, lani pa je bil uvrščen v tekmovalni program filmske nagrade LUX.

Datum:
  • 11/04/2019
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana