Predstavništvo v Sloveniji
Novice
EU sprejela doslej največji letni proračun za humanitarno pomoč
16/01/2019

Evropska unija je sprejela doslej največji letni proračun za humanitarno pomoč v višini 1,6 milijarde evrov. Povečanje humanitarne podpore za leto 2019 je odziv EU na vse večji obseg humanitarnih kriz po svetu, ki jih zaznamujejo tako dolgotrajni konflikti na Bližnjem vzhodu in v Afriki kot čedalje večji učinki podnebnih sprememb po svetu.

Komisija začela razpravo o postopnem prehodu na učinkovitejše in bolj demokratično odločanje v davčni politiki EU
15/01/2019

Spremembe davčne politike EU trenutno zahtevajo soglasje držav članic, ki pa ga pogosto ni mogoče doseči. Komisija zato predlaga postopen in ciljno usmerjen prehod na glasovanje s kvalificirano večino po rednem zakonodajnem postopku na nekaterih področjih skupne davčne politike EU, kot že velja za večino drugih področij politike EU.

Dogodki
Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije

Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije v obdobju od 14. 1. do 20. 1. 2019.

Datum:
  • 14/01/2019 - 20/01/2019
Kraj:
Ljubljana, Celje, Koper
odkrivaj

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 14. februarja 2019, ob 19. uri vabi v Hišo Evropske unije na valentinov koncert z mednarodno glasbeno zasedbo Ljutri. Dinamični glasbeni program z vseh vetrov bodo dopolnjevali krajši recitali ljubezenske lirike v različnih evropskih jezikih.

Datum:
  • 14/02/2019
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana