Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Najnovejša poročila glede boja proti dezinformacijam na spletu
23/04/2019

Evropska komisija je objavila poročila podjetij Facebook, Google in Twitter o napredku glede boja proti dezinformacijam od marca 2019. Komisija spoštuje napredek Facebooka, Googla in Twitterja za povečanje preglednosti pred evropskimi volitvami.

Evropska komisija začenja razpravo o učinkovitejšem odločanju na področju socialne politike EU
16/04/2019

Evropska komisija je začela razpravo o učinkovitejšem odločanju na področju socialne politike EU. Na mnogih področjih socialne politike se odločitve že sprejemajo s kvalificirano večino, kar je EU omogočilo, da je v zadnjih letih, zlasti v času sedanje Komisije, oblikovala celovito socialno politiko.

Dogodki
STRIPTIZ PO EVROPSKO

Matjaž Javšnik v svoji priljubljeni monokomediji Striptiz na odru dvorane Štuk v Mariboru ne bo razgalil le sebe, ampak tudi vas, pravzaprav kar vso Slovenijo. Še pred tem bomo na dogodku slekli« tudi Evropsko unijo. Vabljeni, vstop je prost!

Datum:
  • 07/05/2019
ODKRIVAJ EU: STAND UP 4 EU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 9. maja 2019 ob 10. uri vabi v Hišo Evropske unije na prav posebno druženje ob dnevu Evrope. Odprli bomo filatelistično razstavo "Približevanje in članstvo Slovenije v EU" in v evropsko obarvanem kvizu iskali in nagradili najboljše poznavalce Evrope.

Datum:
  • 09/05/2019
Kraj:
Hiša EU Dunajska 20, Ljubljana