Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Napredek v boju proti nezakonitemu sovražnemu govoru na spletu
19/01/2018

Danes objavljena raziskava o izvajanju kodeksa o odpravi nezakonitega sovražnega govora na spletu kaže stalen napredek. Podjetja Facebook, Twitter, YouTube in Microsoft so maja 2016 sprejela kodeks ravnanja, s katerim so se zavezala boju proti razširjanju takšnih vsebin v Evropi. Podjetji Instagram in Google+ sta danes naznanili, da prevzemata kodeks ravnanja, s čimer se bo število uporabnikov tega kodeksa še povečalo.

Več prožnosti pri stopnjah DDV, manj birokracije za mala podjetja
18/01/2018

Evropska komisija je predlagala nova pravila, ki bodo državam članicam omogočila večjo prožnost pri določanju stopenj davka na dodano vrednost in oblikovanju prijaznejšega davčnega okolja za mala in srednje velika podjetja. Današnji predlogi so zadnji korak Komisije pri prenovitvi pravil o DDV-ju, ki vključuje oblikovanje enotnega območja DDV-ja v EU, da bi drastično zmanjšali goljufije na področju DDV-ja, podprli podjetja in zagotovili prihodke države.

Dogodki
ODKRIVAJ EU: Hiša EU kot pomemben objekt moderne arhitekturne zapuščine

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Docomomo Slovenija vas 8. februarja 2018 vabita na Dunajsko 20 v Ljubljani, kjer ob 18. uri pripravljamo predstavitev zasnove in nedavne prenove stavbe, v kateri se nahaja Hiša Evropske unije.

Datum:
  • 08/02/2018
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana