Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Zavezništvo med Afriko in Evropo že daje rezultate
18/12/2018

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je le tri mesece po vzpostavitvi Zavezništva med Afriko in Evropo na področju trajnostnih naložb in delovnih mest predstavil prve rezultate. Predsednik je med predstavitvijo na današnjem forumu Afrika-Evropa na Dunaju ponovno tudi potrdil odločnost Evrope, da z Afriko vzpostavi pravo in pošteno partnerstvo med enakimi.

Izjava Evropske komisije in visoke predstavnice ob mednarodnem dnevu migrantov 2018
17/12/2018

Evropska komisija in visoka predstavnica Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Federica Mogherini sta v skupni izjavi pred mednarodnim dnem migrantov 18. decembrom poudarili, da je Evropska unija nepreklicno zavezana zaščiti človekovih pravic migrantov, zmanjšanju nevarnih nedovoljenih migracij ter povečevanju možnosti za zakonite in varne poti.

Dogodki
Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije

Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije v obdobju od 17. 12. do 23. 12. 2018.

Datum:
  • 17/12/2018 - 23/12/2018
Kraj:
Ljubljana, Novo mesto