Predstavništvo v Sloveniji

EVROPA – MED PRVO LGBTIQ+ STRATEGIJO IN VNETLJIVO REALNOSTJO

/slovenia/file/webjpg-13_slweb.jpg

EVROPA – MED PRVO LGBTIQ+ STRATEGIJO IN VNETLJIVO REALNOSTJO
#Streamenja

Po objavi prve strategije EU za enakost skupnosti LGBTIQ+  Predstavništvo Evropske komisije s Pritličjem 26. novembra ob 20.00 vabi na  spletni dogodek Evropa – med prvo LGBTIQ+ strategijo in vnetljivo realnostjo. Dogodek bo v živo predvajan na Facebooku.

Datum: 
26/11/2020 - 20:00

Beseda bo tekla o tem, kaj lahko LGBTIQ+  boj da Evropi in kaj lahko Evropa ponudi LGBTIQ+  skupnosti. Je strategija glede na okoliščine dovolj ambiciozna, kaj prinaša skupnosti v posameznih državah in kaj, če sploh, zahteva od nacionalnih oblasti? Na kakšen način lahko Evropa opolnomoči najbolj ranljive? Bi Evropa lahko črpala ideje za odpor proti naraščajoči nestrpnosti in sovraštvu iz dolgotrajnih, vztrajnih in heterogenih bojev LGBTIQ+ skupnosti? V kateri točki je boj za enakost skupnosti LGBTIQ+ v Sloveniji in kaj si skupnost pri nas lahko obeta od strategije?

V pogovoru, ki ga bo moderirala Monika Weiss, bodo govorili:

  • Miha Lobnik, Zagovornik načela enakosti
  • Simona Muršec, Društvo Parada ponosa
  • Linn Julian Koletnik, Zavod Transakcija
  • Barbara Rajgelj, Pritličje in FDV UL
  • Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

Pogovoru bo sledil nastop v živo, z vami bosta d.j. DUF  [Designated Ugly Friend / Dead Underground Future] in vizualna umetnica Liara T'soni.   Vabljeni k spremljanju!

Gre za prvega v nizu spletnih glasbeno-pogovornih dogodkov s civilno družbo pod skupnim naslovom STRE(a)MENJA, ki sta jih skupaj zasnovala Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Pritličje, priljubljeni prostor srečevanj in odprte debate iz Ljubljane. 

Več o EU in LGBTIQ+: