Predstavništvo v Sloveniji

NAPOVEDNIK DOGODKOV

/slovenia/file/ap1169580572-eu-slovenia-mjpg_slap116958057_2-eu-slovenia-m.jpg

Napovednik dogodkov
Napovednik dogodkov

Napovednik dogodkov in aktivnosti Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ter napoved dejavnosti informacijskih točk Europe Direct in mrež Evropske komisije v obdobju od 23. 11. do 29. 11. 2020.

Datum: 
23/11/2020 - 29/11/2020
  • PONEDELJEK, 23. november

LJUBLJANA – Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič bo na seji Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide predstavil aktivnosti Evropske komisije v zvezi z evropsko zdravstveno unijo.

(dvorana Državnega sveta, v stavbi parlamenta, Šubičeva 4, ob 14.00)

  • TOREK, 24. november

PREK SPLETA Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič bo aktivno sodeloval na Go:Global Poslovnem forumu za internacionalizacijo visokotehnoloških podjetij. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

  • SREDA, 25. november

PREK SPLETA – Informacijska točka Europe Direct Pomurje organizira dogodek Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK). Prva spletna razprava se bo osredotočila na delo na daljavo oziroma na delo od doma. V okviru razprave bodo osrednji gosti poskušali ugotoviti, ali bomo tudi po koncu pandemije v večji meri delali od doma. Spletna razprava se bo začela ob 11.30 uri. Več informacij je na voljo tukaj.

  • ČETRTEK, 26. november

PREK SPLETA Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič bo ob 10. uri uvodoma nagovoril udeležence 3. Foruma Slovenske digitalne koalicije: Digitalizacija Slovenije danes za jutri. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

PREK SPLETA – Informacijska točka Europe Direct Pomurje organizira drugo spletno razpravo v okviru Festivala računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK). Dogodek se osredotoča na Univerzalni temeljni dohodek, ki se vedno pogosteje omenja v luči obsežnih procesov avtomatizacije (robotika, umetna inteligenca itd.). Spletna razprava se bo začela ob 11.30 uri. Več informacij je na voljo tukaj.

PREK SPLETA Barbara Stacher z Generalnega direktorata Evropske komisije za izobraževanje, mladino, šport in kulturo bo sodelovala na informativnem dnevu SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area) projekta, namenjenega razvoju področja kulturnih in kreativnih industrij. Več informacij o dogodku bo objavljenih tukaj.

PREK SPLETAPo objavi prve strategije EU za enakost skupnosti LGBTIQ+ vas Predstavništvo Evropske komisije in Pritličje vabita na spletni večer STRE(a)MENJA #01: Evropa – med prvo LGBTIQ+ strategijo in vnetljivo realnostjo. Kaj lahko boj LGBTIQ+ da Evropi in kaj Evropa LGBTIQ+ skupnosti? Spletnemu pogovoru bo sledil LIVE ACT-nastop v živo, z vami bosta DUF [Designated Ugly Friend / Dead Underground Future] in vizualna umetnica Liara T'soni.

Ob 20. uri na Facebooku.

V pogovoru sodelujejo:

  • Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji,
  • Miha Lobnik, Zagovornik načela enakosti,
  • Simona Muršec, društvo Parada ponosa,
  • Linn Julian Koletnik, Zavod Transakcija,
  • Barbara Rajgelj, FDV UL in Pritličje.

Gre za prvega v nizu spletnih glasbeno-pogovornih večerov s civilno družbo pod skupnim naslovom STRE(a)MENJA, ki sta jih skupaj zasnovala Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Pritličje, priljubljeni prostor srečevanj in odprte debate iz Ljubljane.

  • PETEK, 27. november

PREK SPLETA – Informacijska točka Europe Direct Pomurje organizira tretjo spletno razpravo v okviru Festivala računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK), kjer bodo govorniki razpravljali o prihodnosti e-trgovine in digitalnih plačil. Spletna razprava se bo začela ob 11.30 uri. Več informacij je na voljo tukaj.

---

Na družbenih omrežjih Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji teče kampanja Jože prEUčuje.

V naslednjih tednih bo Jože Robežnik na naših družbenih omrežjih prEUčeval Evropsko unijo – kakšne koristi nam prinaša, kakšna je vloga EU v času koronavirusne krize, kakšna so njena prizadevanja v skrbi za okolje in kakšne ukrepe pripravlja na področju digitalizacije. Ali vas zanima, kaj bo ugotovil?

Spremljajte ga na naših družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

***