Predstavništvo v Sloveniji

ODKRIVAJ EU: OGLED FILMA KRALJESTVO

/slovenia/file/odkrivajeu-logojpg-2_slodkrivaj_eu_-_logo.jpg

Odkrivaj EU 2020
#OdkrivajEU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 12. novembra 2020, vabi k brezplačnemu spletnemu ogledu filma Kraljestvo. Politični triler španskega režiserja Rodriga Sorogoyena razkriva podobo nekaterih predstavnikov političnega razreda, ter pomanjkanje etike znotraj njega, in ponudi premislek o odnosu med odločevalci in družbo.

Datum: 
12/11/2020

Udeležba na dogodku je brezplačna, prosimo pa, da jo predhodno potrdite na povezavi: bit.ly/OdkrivajEU. (link is external)  Povezavo do filma vam bomo poslali na e-naslov, ki ga boste navedli v prijavi.

ODKRIVAJ EU: OGLED FILMA KRALJESTVO

Dogodek sodi v sklop serije desetih evropsko obarvanih družabnih dogodkov pod skupnim imenom Odkrivaj EU. Dogodki potekajo na drugi četrtek v mesecu in so tematsko razdeljeni v tri okvirne sklope. Evropa vtisov izpostavlja Hrvaško in Nemčijo, dve državi članici EU, ki v letu 2020 šest mesecev predsedujeta Svetu Evropske unije. Evropa kulture osvetljuje izbrane dosežke evropske kinematografije ter ponuja delavnici s področja znanosti in predelave rastlin v izdelke, namen Zabavne Evrope pa je na igriv način pokazati razlike, posebnosti in podobnosti različnih vidikov življenja v EU.