Predstavništvo v Sloveniji

PREDSTAVITEV NACIONALNEGA POROČILA - PREGLED IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA 2017

/slovenia/file/domd-tpw0aete1zjpglargejpg-0_sldomd-tpw0aete1z.jpg_large.jpg

Predstavitev nacionalnega poročila Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017
©

Vabimo vas, da se v petek, 1. decembra 2017, od 9.00 do 12.00 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport udeležite predstavitve nacionalnega poročila Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017.

Datum: 
01/12/2017 - 09:00 - 11:00

Publikacija »Pregled izobraževanja in usposabljanja« je dokument Evropske komisije, ki na letni ravni izvaja pregled evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja. Glavni cilj poročila je skupni nabor podatkov, študij ter političnih usmeritev ter prioritet z različnih vsebinskih področij, od predšolske vzgoje do modernizacije izobraževanja kot celote.

Letošnja predstavitev Pregleda izobraževanja in usposabljanja 2017 se bo poleg celostnega pregleda podatkov in primerjav na področju izobraževanja in usposabljanja osredotočila na nekatere prednostne naloge visokega šolstva, kot sta krepitev kvalitete in spodbujanje internacionalizacije.

Podrobnejše informacije lahko dobite na spletni strani Evropske komisije.

V popoldanskem delu pa vas vabimo, da se od 13.00 do 15.00 na MIZŠ udeležite predstavitve Vmesnega poročila za program Erasmus+. Na podlagi razgovorov s ključnimi deležniki ter uporabo ustreznih raziskovalnih pristopov bosta nosilca nacionalnih raziskav programa Erasmus+, dr. Tomaž Deželan ter dr. Eva Klemenčič , predstavila ključne ugotovitve in trende za področje izobraževanja in usposabljanja in mladine.

Okvirni program dogodka se nahaja v priponki.

VLJUDNO VABLJENI!