Predstavništvo v Sloveniji

ODKRIVAJ EU: HIŠA EU KOT POMEMBEN OBJEKT MODERNE ARHITEKTURNE ZAPUŠČINE

/slovenia/file/20180119hisaeu-novicka-fotosmalljpg_sl2018_0119_hisa_eu_-_novicka_-_foto_small.jpg

ODKRIVAJ EU: Hiša EU kot pomemben objekt moderne arhitekturne zapuščine
©

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Docomomo Slovenija vas 8. februarja 2018 vabita na Dunajsko 20 v Ljubljani, kjer ob 18. uri pripravljamo predstavitev zasnove in nedavne prenove stavbe, v kateri se nahaja Hiša Evropske unije.

Datum: 
08/02/2018 - 18:00

Se kdaj zastrmite v kakšno zanimivo stavbo, ker vas pritegne njena oblika, morda fasada ali kak zanimiv detajl na pročelju? Včasih nas pritegnejo zelo očitne arhitekturne prvine, nekatere stavbe pa najzanimivejše elemente skrivajo znotraj svojih zidov ali pa jih opazimo šele ob temeljitejši analizi. Ob slovenskem kulturnem prazniku bomo takšno analizo podali za Hišo Evropske unije v Ljubljani.

Zasnovo in prenovo stavbe, kjer od jeseni 2016 domuje Hiša EU, bodo predstavili akad. prof. dr. Stane Bernik, mag. Gojko Zupan, arhitekt Andrej Mlakar in dr. Nataša Koselj.

Dogodek je del serije družabnih prireditev pod skupnim imenom Odkrivaj EU, v okviru katere vas letos vsak mesec, z izjemo julija in avgusta, vabimo v Hišo Evropske unije.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prosimo pa, da jo predhodno potrdite na povezavi: bit.ly/OdkrivajEU

/slovenia/file/20180119hisaeu-vabilomailjpg_sl2018_0119_hisa_eu_-_vabilo_mail.jpg

ODKRIVAJ EU: Hiša EU kot pomemben objekt moderne arhitekturne zapuščine
©

 

Dogodek sodi v sklop serije desetih evropsko obarvanih družabnih dogodkov pod skupnim imenom Odkrivaj EU. Dogodki, ki bodo potekali na drugi četrtek v mesecu, bodo tematsko razdeljeni v tri okvirne sklope. Evropa vtisov bo izpostavila Bolgarijo in Avstrijo, dve državi članici EU, ki bosta v letu 2018 šest mesecev predsedovali Svetu Evropske unije. Evropa kulture bo osvetlila izbrane dosežke evropske kinematografije, literature in arhitekture, namen Zabavne Evrope pa je na igriv način pokazati razlike, posebnosti in podobnosti različnih vidikov življenja v EU.