Predstavništvo v Sloveniji

ODKRIVAJ EU : SERIJA DRUŽABNIH DOGODKOV V HIŠI EVROPSKE UNIJE

/slovenia/file/20180103odkrivajeunovicka-fotojpg_sl2018_0103_odkrivaj_eu_novicka_-_foto.jpg

Odkrivaj EU
©

Hiša Evropske unije bo tudi v letu 2018 na stežaj odprla svoja vrata. S serijo desetih evropsko obarvanih družabnih dogodkov pod skupnim imenom Odkrivaj EU vas vsak drugi četrtek v mesecu , z izjemo julija in avgusta, vabimo na Dunajsko cesto 20 v Ljubljani. Prvič se bomo v četrtek, 11. januarja, ob 17:15 družili ob fotografski razstavi in interaktivni predstavitvi Bolgarije.

Datum: 
11/01/2018 - 17:15

Leto 2017 se zlagoma izteka in le nekaj dni nas loči od božično-novoletnih praznikov. To je priložnost za pregled minulih dosežkov in za razmislek o letu, ki prihaja. Prav to smo storili tudi v Hiši EU, kjer z navdušenjem ugotavljamo, da smo letos izvedli več kot 260 različnih dogodkov in aktivnosti, ki se jih je udeležilo čez 14.000 obiskovalcev.

Z veseljem najavljamo, da bomo v Hiši Evropske unije v letu 2018 ponudili še dodatne vsebine. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji namreč pripravlja novo serijo desetih evropsko obarvanih družabnih dogodkov pod skupnim imenom Odkrivaj EU.

Dogodki, ki bodo potekali na drugi četrtek v mesecu, bodo tematsko razdeljeni v tri okvirne sklope. Evropa vtisov bo izpostavila Bolgarijo in Avstrijo, dve državi članici EU, ki bosta v letu 2018 šest mesecev predsedovali Svetu Evropske unije. Evropa kulture bo osvetlila izbrane dosežke evropske kinematografije, literature in arhitekture, namen Zabavne Evrope pa je na igriv način pokazati razlike, posebnosti in podobnosti različnih vidikov življenja v EU. Natančnejše informacije o posameznih dogodkih bomo objavljali sproti, prvič pa se bomo v četrtek, 11. januarja, ob 17:15 družili ob fotografski razstavi in interaktivni predstavitvi Bolgarije.

Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna, prosimo pa, da jo predhodno potrdite na povezavi: bit.ly/OdkrivajEU

/slovenia/file/drgcstqw4aaoqpqjpglargejpg-0_sldrgcstqw4aaoqpq.jpg_large.jpg

hchgc
©

Vabljeni v Hišo EU, veselimo se druženja z vami!