Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Eurobarometer o pravičnosti v EU
23/04/2018

Evropska komisija je danes objavila rezultate posebne raziskave Eurobarometer o pravičnosti v EU. Življenje v EU je po mnenju večine Evropejcev na splošno pravično, vendar obstajajo pomisleki glede pravosodja, političnih odločitev in dohodkovne neenakosti.

nova pravila za zaščito žvižgačev na ravni EU
23/04/2018

Evropska komisija je določila nova pravila za zaščito žvižgačev. Predlog bo žvižgačem, ki prijavijo kršitve zakonodaje EU, zagotovil visoko raven zaščite z določitvijo minimalnih standardov na ravni EU. Nova zakonodaja bo vzpostavila varne kanale za prijavo znotraj organizacije in javnim organom. Žvižgače bo tudi zaščitila pred odpustitvijo, premestitvijo na slabše delovno mesto in drugimi povračilnimi ukrepi, nacionalni organi pa bodo morali obveščati državljane in zagotavljati usposabljanja za javne organe o tem, kako naj obravnavajo žvižgače.

Dogodki
Odkrivaj EU: Projekcija filma Belgijski kralj

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas vabi na ogled projekcije filma Belgijski kralj (King of the Belgians | 2016 ), s katero 10. maja 2018 ob 18. uri uradno odpiramo letošnji Filmski teden Evrope.

Datum:
  • 10/05/2018
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana