Predstavništvo v Sloveniji
Novice

/slovenia/file/slsquarenaslovwebjpg-0_slsl_square_naslov_web.jpg

Napredek socialnega tržnega gospodarstva EU: ustrezne minimalne plače za delavce v vseh državah članicah
#EUMinimumWages

Komisija je danes predlagala direktivo EU , s katero želi zagotoviti, da bodo delavci v Uniji zaščiteni z ustreznimi minimalnimi plačami, ki jim bodo omogočale dostojno življenje ne glede na to, kje delajo.

Minimalne plače, določene na ustrezni ravni, imajo pozitiven socialni učinek, prinašajo pa tudi širše gospodarske koristi, saj zmanjšujejo plačne neenakosti, pomagajo ohranjati domače povpraševanje in krepijo spodbude za delo.

/slovenia/file/slsquarenaslovwebjpg_slsl_square_naslov_web.jpg

Ponovno širjenje koronavirusa: Komisija pospešila ukrepanje za izboljšanje pripravljenosti in ukrepov za odziv po vsej EU
#StrongerTogether

Zaradi ponovnega naraščanja okužb s koronavirusom je Evropska komisija danes začela izvajati dodaten sklop ukrepov za pomoč pri omejevanju širjenja koronavirusa, reševanju življenj in krepitvi odpornosti notranjega trga.

Dogodki

/slovenia/file/20201026hisaeuzacasnozaprtje-webjpg_sl2020_1026_hisa_eu_zacasno_zaprtje_-_web.jpg

Hisa EU zacasno zaprta
copyright

Zaradi preprečevanja oz. omejevanja širjenja novega koronavirusa Hiša EU začasno zapira svoja vrata. Še vedno pa smo dosegljivi za vaša vprašanja, spletne dogodke in seminarje o EU.

Vsak delovnik med 9. in 17. uro na: 01 252 8843 ali info@hisaeu.si.

Datum: 
02/11/2020

/slovenia/file/odkrivajeu-logojpg-2_slodkrivaj_eu_-_logo.jpg

Odkrivaj EU 2020
#OdkrivajEU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 12. novembra 2020, vabi k brezplačnemu spletnemu ogledu filma Kraljestvo. Politični triler španskega režiserja Rodriga Sorogoyena razkriva podobo nekaterih predstavnikov političnega razreda, ter pomanjkanje etike znotraj njega, in ponudi premislek o odnosu med odločevalci in družbo.

Datum: 
12/11/2020