Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Evropska komisija Slovenijo med drugim poziva k izboljšanju strukture javnih financ ter nadaljevanju strukturnih reform
23/05/2018

Evropska komisija je danes v okviru postopka evropskega semestra objavila predlog priporočil za posamezne države članice glede njihovih gospodarskih politik za naslednjih 12–18 mesecev. Priporočila se osredotočajo na krepitev temeljev za doseganje trajnostne, vključujoče in dolgoročne rasti.

Nove pobude za močnejšo Evropo in krepitev vloge mladinskih, izobraževalnih in kulturnih politik
22/05/2018

Evropska komisija je predstavila drugi sveženj pobud za oblikovanje evropskega izobraževalnega prostora do leta 2025, krepitev kulturne razsežnosti Evropske unije in večjo udeležbo mladih.

 

Dogodki
Predstavitev možnosti vključevanja zasebnega sektorja v zunanje finančne instrumente Evropske unije, s poudarkom na področju energije.

Seminar bo posvečen zunanjim finančnim instrumentom EU, predvsem Zunanjemu investicijskemu načrtu (EIP), predstavljene pa bodo tudi možnosti, ki jih ima zasebni sektor za vključevanje v te instrumente, še zlasti na energetskem področju.

Datum:
  • 01/06/2018
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana
ODKRIVAJ EU: PREDSTAVLJAMO AVSTRIJO

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Avstrijsko veleposlaništvo Ljubljana vas 14. junija 2018 ob 19. uri vabita v Hišo EU na koncert klasične glasbe avstrijskih skladateljev. Z dogodkom dajemo pozornost Avstriji, ki v drugi polovici leta 2018 prevzema predsedovanje Svetu Evropske unije.

Datum:
  • 14/06/2018
Kraj:
Hiša EU, Dunajska 20, Ljubljana