Predstavništvo v Sloveniji
Novice
Kako se pripraviti na brexit - Carinski priročnik za podjetja
18/02/2019

Evropska komisija je danes začela ozaveščati podjetja EU o postopkih na področju carine in posrednih davkov v primeru izstopa Združenega kraljestva iz EU brez dogovora.

EUrobarometer Za Slovence najbolj pomembna zdravstveno in socialno varstvo ter priseljevanje
15/02/2019

Zadnje nacionalno poročilo standardne javnomnenjske raziskave Eurobarometer (EB90), izvedene jeseni 2018, kaže, da Slovenci menijo, da sta najpomembnejša izziva, s katerima se sooča Slovenija, zdravstveno in socialno varstvo (31 %) ter priseljevanje (24 %).  Najpomembnejša izziva v EU pa sta po mnenju slovenskih anketirancev priseljevanje (58 %) in terorizem (20 %).

Dogodki
Dialog z državljani - Vloga EU v kriznih razmerah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede vas v petek, 8. marca 2019, ob 11. uri vabita na DIALOG Z DRŽAVLJANI O VLOGI EU V KRIZNIH RAZMERAH. Na vaša vprašanja bosta odgovarjala Hristos Stilianides, evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje, in Violeta Bulc, evropska komisarka za...

Datum:
  • 08/03/2019
Dialog z državljani - Ali smo v Evropi varni?

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede vas v petek, 15. marca 2019, ob 9.30 vabita na Dialog z državljani: ALI SMO V EVROPI VARNI? Na vaša vprašanja bosta odgovarjala Violeta Bulc, evropska komisarka za promet, in Julian King, evropski komisar za varnostno unijo.

Datum:
  • 15/03/2019