Predstavništvo v Sloveniji
Novice

/slovenia/file/gentiloni3webjpg_slgentiloni_3_web.jpg

Akcijski načrt za učinkovitejšo carino EU
#CustomsUnion

Evropska komisija je danes predstavila nov akcijski načrt za carinsko unijo, ki za naslednja štiri leta določa vrsto ukrepov za pametnejšo, inovativnejšo in učinkovitejšo carino EU. Napovedani ukrepi bodo okrepili carinsko unijo kot temelj enotnega trga. Potrjujejo tudi njeno pomembno vlogo pri zaščiti prihodkov EU ter varnosti, zdravja in blaginje državljanov in državljank ter podjetij EU.

/slovenia/file/moneywebjpg_slmoney_web.jpg

Kako do bolj učinkovite porabe evropskih sredstev?
#EUsredstva

Evropska komisija je danes objavila študijo, ki jo je izdelala na pobudo držav članic in katere namen je izboljšati razumevanje tehnične pomoči pri porabi kohezijskih sredstev v obdobju 2014–2020. Poročilo ocenjuje zmogljivost javnih uprav za pripravo, upravljanje in izvajanje projektov kohezijske politike EU ter za odstranjevanje pomembnih ovir za naložbe.

Dogodki

/slovenia/file/odkrivajeu-logowebjpg_slodkrivaj_eu_-_logo_web.jpg

STANDUP 4 EU
#OdkrivajEU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas v četrtek, 8. oktobra 2020, ob 19. uri vabi v Hišo Evropske unije na zabavni večer, kjer ne bo manjkalo šal na temo šole. Na ekskurzijo pa spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje vas bo popeljal Uroš Kuzman z monokomedijo Profesor Kuzman mlajši.

Datum: 
08/10/2020