Predstavništvo v Sloveniji
Novice

/slovenia/file/slwebindustrijskastrategijaeupng_slsl_web_industrijska_strategija_eu.png

Industrijska strategija EU za konkurenčno Evropo
#EUIndustrialStrategy

Evropska komisija je z namenom okrepitve enotnega trga za okrevanje Evrope danes posodobila industrijsko strategijo EU iz leta 2020. Tako se bodo pri industrijskih ambicijah EU v celoti upoštevale nove okoliščine po krizi zaradi COVID-19 ter spodbudila preobrazba v bolj trajnostno, digitalno, odporno in svetovno konkurenčno gospodarstvo.

/slovenia/file/packagewebjpg_slpackage_web.jpg

Nova pravila za podjetja, ki prejemajo tuje subvencije
EU

Komisija je danes sprejela tudi predlog uredbe o tujih subvencijah, ki izkrivljajo enotni trg, ki bo ključna za uresničevanje industrijske strategije EU, saj bo zagotovila enake konkurenčne pogoje ter spodbujala pravičen in konkurenčen enotni trg. Namen predloga je zapolniti regulativno vrzel na enotnem trgu, saj so subvencije, ki jih dodeljujejo vlade držav zunaj EU, trenutno večinoma nepreverjene, subvencije, ki jih dodeljujejo države članice, pa so predmet natančnega nadzora.

Dogodki

/slovenia/file/danevrope600x600logojpg_sldan_evrope_600x600_logo.jpg

Dan Evrope 2021
EU

Bliža se 9. maj in z njim dan Evrope, ko se simbolno spominjamo ideje združevanja držav v Evropsko unijo. Tudi tokrat za vas pripravljamo posebno zabavno-informativno oddajo Dan Evrope pri vas doma in druge aktivnosti.

Datum: 
09/05/2021

/slovenia/file/webjpg-26_slweb.jpg

NOVI EVROPSKI BAUHAUS - KULTURNI, OKOLJSKI IN SOCIALNI PREPOROD EVROPE?
#Streamenja

Predstavništvo Evropske komisije in Pritličje vas v četrtek, 6. maja, ob 20.00 vabita na spletni večer z naslovom STRE(a)MENJA #06 Novi evropski Bauhaus - kulturni, okoljski in socialni preporod Evrope?  Dogodek boste lahko živo spremljali na Facebooku.

Datum: 
06/05/2021