Reprezentanţa în România

Spațiul Public European

/romania/file/spe2018jpg_rospe_2018.jpg

spe_2018
©
Spațiul Public European (SPE) se află în centrul Bucureştiului și este gestionat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

 

SPE este un spațiu multifuncțional, deschis zilnic pentru public (a se vedea orarul mai jos), unde vizitatorii au acces la surse oficiale de informare, atât tipărite, cât și online (câteva exemple ilustrative pot fi găsite aici).

SPE găzduieşte conferințe, seminarii, evenimente oficiale, expoziții, proiecții de filme, conferințe de presă, prezentări, lecturi publice şi altele (modul de aranjare a sălii şi alte informaţii aici). SPE dezvoltă şi diferite programe pentru elevi, cu scopul de a susţine celelalte instituţii în efortul lor de informare a cetăţenilor.

Prin activitățile sale, SPE urmărește promovarea dezbaterilor pe teme europene şi creşterea gradului de informare a cetăţenilor cu privire la Uniunea Europeană, prin facilitarea accesului la informaţie, prin prezentarea acesteia într-un format accesibil şi atractiv, adaptat intereselor publicului român.

Date de contact:

Adresă:

str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter
020492 București

Telefon: 021.212.16.19

E-mail: contact@spatiuleuropa.eu

Facebook: https://www.facebook.com/spatiul.public.european/

Twitter: https://twitter.com/SPE_RO

Orar:

Momentan, Spațiul Public European este închis.

Joia de film

În ultima zi de joi a fiecărei luni, de la ora 19:00, la SPE se derulează JOIA de film, un program de proiecții gratuit de filme artistice și documentare europene pe teme diverse. Fie că subiectele lor generează dezbatere sau oferă răspunsuri la întrebări importante, acestea vor lăsa o urmă în sufletul şi mintea spectatorilor. JOIA de film se adresează tuturor, de la elevi și studenți până la oameni maturi și pensionari.

Despre Uniunea Europeană, altfel decât la școală

Deschis zilnic pentru public, Spațiul Public European oferă vizitatorilor publicații ale instituțiilor Uniunii Europene și asistență în identificarea celor mai adecvate surse de informare. Spațiu multifuncțional, SPE găzduiește evenimente pe teme europene, cu participare gratuită, pentru specialiști, jurnaliști, studenți sau publicul general și organizează programe pentru elevi.  Spațiul dispune de o suprafață de aproximativ 150 mp, împărțită în trei module prin panouri rotative, a căror suprafață totală de expunere însumează aproximativ 50 mp. Dacă doriți să organizați un eveniment în acest spațiu, vă rugăm să trimiteți o solicitare la adresa contact@spatiuleuropa.eu

SPE organizează evenimente interactive pentru elevi, care pot învăța (altfel decât la școală) despre Uniunea Europeană. Pentru programarea vizitelor cu elevii, cadrele didactice sunt rugate să trimită o cerere de programare prin e-mail, la adresa contact@spatiuleuropa.eu.

Prin activitățile sale, SPE urmărește creșterea gradului informării cetățenilor cu privire la Uniunea Europeană, prin aducerea informației europene cât mai aproape de interesele și preocupările publicului român și prin prezentarea acesteia într-un format accesibil și atractiv.