Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

09/12/2016

Ediția 2016 a concursului Reporter și Blogger European s-a încheiat, mai jos vă prezentăm lista câștigătorilor.

 

  • Categoria 1, presă audio: Maria Pătrașcu-Cornaciu – Radio România Antena Satelor
  • Categoria 3, presă scrisă și online: Doru Pop – Adevărul
  • Categoria 4, opinie/editorial: Robert Lupițu – Calea Europeană
  • Categoria 5, reportaj/anchetă/interviu: Dan Lungu – Radio Reîntregirea, News.ro
  • Categoria 6, blog: Irina Bartolomeu - irina.bartolomeu.ro
Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
07/12/2016

Începând din acest moment, tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani se pot înscrie în Corpul european de solidaritate (CES), beneficiind astfel de posibilitatea de a câștiga experiență și noi competențe la început de carieră, precum și de a-și aduce o contribuție importantă la societate, în întreaga UE.   

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
Planul de investiții pentru Europa
05/12/2016

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un Acord de servicii de consiliere cu Ministerul Sănătății din România, în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii proiectelor în vederea construirii a trei spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
05/12/2016

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat fazarea a 7 proiecte majore pentru România.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
02/12/2016

Comisarul european Corina Crețu propune introducerea finanțării UE de până la 100% pentru operațiunile de reconstrucție în zonele afectate de dezastre naturale, inclusiv pentru activitățile de restaurare a patrimoniului cultural, în situații de dezastre naturale în orice stat membru al UE.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
02/12/2016

Pentru a sărbători cea de a 25-a aniversare a programului MEDIA, Comisia va lansa, la începutul anului 2017, un concurs adresat noii generații de amatori de filme și de programe de televiziune. Câștigătorii concursului vor avea posibilitatea să asiste la Festivalul de film de la Cannes din 2017 și să întâlnească profesioniști de prim-plan din lumea filmului și a televiziunii. Concursul va consta în recunoașterea în acest videoclip a filmelor care au beneficiat de finanțare din cadrul MEDIA.

Categorie:
Afaceri comerciale, Cultură, educaţie şi tineret, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală
01/12/2016
Comisia anunță o primă tranşă de ajutor, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru reconstrucţia zonelor afectate de cutremurele deosebit de violente care au avut loc în ultimele luni în Italia. Totodată, Comisia Europeană își propune să finanțeze integral operațiunile de reconstrucție şi regenerare economică a zonei, cu ajutorul fondurilor structurale.
Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
01/12/2016

Comisia Europeană a publicat joi, 1 decembrie, o serie de măsuri menite să îmbunătățească mediul TVA pentru întreprinderile care desfășoară activități comerciale pe internet în UE. Aceste propuneri vor permite consumatorilor și întreprinderilor, în special companiilor nou-înființate și IMM-urilor, să cumpere și să vândă mai ușor bunuri și servicii on-line.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie
29/11/2016

"Nu abandonaţi ideea europeană!" Aceasta a fost esenţa discursului de premiere rostit de dramaturgul şi romancierul român Matei Vişniec, la primirea premiului Jean Monnet, ediţia 2016.

Vişniec a devenit în noiembrie al 21-lea laureat al premiului european pentru literatură Jean Monnet, și primul român care obține această recunoaștere.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
29/11/2016

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și membrii Grupului la nivel înalt pentru simplificare au discutat marți, 29 noiembrie, cu reprezentanți ai Consiliului UE, Parlamentului European, Curții de Conturi și Comitetului Economic și Social European, despre viitorul politicii de coeziune după 2020.

 

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală

Pages