Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

incendii portugalia
17/08/2017

Portugalia este sprijinită în continuare prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, pentru a face faţă incendiilor care au loc în această ţară. Din 12 august încoace, de când Portugalia a cerut pentru a doua oară anul acesta ajutorul UE, mai mult de 160 de pompieri, 27 de vehicule şi 4 avioane anti-incendiu sunt prezente la faţa locului şi continuă să acţioneze în zonele afectate de foc, datorită sprijinului acordat de Spania, prin intermediul Centrului de coordonare al intervenţiilor de urgenţă, al Comisiei. Pentru a veni în ajutorul acestei ţări, ca urmare a incendiilor mortale din luna iunie, care au afectat mai ales regiunea Centru, Comisia Europeană a aprobat, joi, 17 august, modificarea programului operational regional al politicii de coeziune.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
ljubljana
16/08/2017

Aproape 69 de milioane de euro vor fi investite în facilități de colectare şi tratare a apelor reziduale din capitala slovenă Ljubljana şi din oraşele Medvode şi Vodice. Astfel, 310 mii de locuitori din regiune vor beneficia de un sistem modern și extins de tratament al apelor uzate.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
16/08/2017

Nu mai puţin de 94 milioane euro, din fondul de coeziune, vor fi investite în reabilitarea termică a 187 clădiri publice aparţinând ministerului polonez al Culturii. Cea mai mare parte dintre acestea sunt sedii ale şcolilor publice de arte.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
09/08/2017

La împlinirea a 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, Uniunea Europeană este mai puternică decât înainte, iar zona euro este mai bine pregătită să răspundă provocărilor viitoare. Pachetul de măsuri luate de Comisia Europeană, împreună cu celelalte instituții și statele membre UE, a contribuit la reașezarea Europei pe un traseu pozitiv. Drept urmare, în prezent, economia UE crește pentru al cincilea an la rând, șomajul este la cea mai scăzută rată din 2008, băncile sunt mai puternice, investițiile sunt în creștere, iar finanțele publice sunt într-o situație mult mai bună.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Mediu, consumatori şi sănătate
raport eurobarometru
03/08/2017

Comisia Europeană a publicat miercuri, 2 august 2017, un nou sondaj Eurobarometru privind opinia publică în  Uniunea Europeană. La peste 10 ani de la aderarea României la UE, încrederea în Uniunea Europeană este în creștere, atingând cele mai înalte cote din 2010 până în prezent. Românii se situează pe locul patru în ce privește încrederea în UE, cu 57% (față de 42% media europeană), în creștere cu 5% față de toamna anului 2016. De asemenea, 67% dintre români declară că sunt optimiști cu privire la viitorul Uniunii Europene (56% media europeană).

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
viitorul ue
02/08/2017

Consultarea privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state este în plină desfășurare, iar cetățenii UE pot opta pentru unul dintre cele cinci scenarii. Pe baza tuturor consultărilor va fi stabilită o viziune comună pentru viitorul European.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
comemorare genocid roma
02/08/2017

În 2 august, Ziua de comemorare a Holocaustului romilor, Comisia Europeană onorează memoria miilor de persoane de etnie romă care și-au pierdut viața în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
relocare agentii londra
01/08/2017

Termenul de depunere a candidaturilor pentru a găzdui cele două agenții ale UE cu sediul în Marea Britanie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Autoritatea Bancară Europeană (ABE), a expirat luni, 31 iulie 2017, la miezul nopții.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
alimentatie sanatoasa in scoli
01/08/2017

Un nou program de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor, în valoare de 250 milioane euro, a intrat în vigoare marți, 1 august. Pentru o mai bună sinergie la nivel european, cele două programe deja existente au fost grupate într-un singur cadru juridic. Astfel, începând cu prima zi a anului școlar 2017-2018, milioane de copii din România și majoritatea statelor membre UE vor beneficia, în școli, de fructe, legume, produse lactate și programe educaționale specifice.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Cultură, educaţie şi tineret, Mediu, consumatori şi sănătate
29/07/2017

Comisia Europeană a demarat, în data de 29 iulie, procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de stat membru împotriva Poloniei, drept urmare a publicării, în Monitorul Oficial polonez, a Legii privind organizarea tribunalelor ordinare. Pe lângă trimiterea scrisorii de notificare a inițierii procedurii, Comisia a transmis și o scrisoare, semnată de prim-vicepreședintele Frans Timmermans, invitând partea poloneză la relansarea dialogului privind statul de drept.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages