Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

justitie_drept_european
13/11/2018

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 13 noiembrie, în contextul mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV), cel mai recent raport al său privind progresele înregistrate de România în direcţia îndeplinirii angajamentelor asumate privind reforma judiciară şi combaterea corupţiei.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
justitie_drept_european
13/11/2018

Astăzi, 13 noiembrie, începând cu ora 15.30 (ora României), prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, susține o conferință de presă la finalul reuniunii Colegiului comisarilor unde se discută rapoartele privind progresele înregistrate de România și Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
career-bus-630x421
09/11/2018

Career Bus este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC), anunțate la capătul unui concurs cu peste 700 de proiecte din întreagă Europă înscrise. Cei trei câștigători vor primi fiecare câte 50.000 de euro pentru a-și duce mai departe ideile inovatoare.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie
thyssen_viena_2018_competente_profesionale_efp_vet
09/11/2018

Liceul Tehnologic Marmația, din Sighetu Marmației, județul Maramureș, se numără printre laureații Premiilor de excelență în domeniul educației și formării profesionale (EFP) 2018. Premiile au fost înmânate vineri, 9 noiembrie, la Viena, de comisarul european Marianne Thyssen în cadrul conferinței de închidere a Săptămânii europene a competențelor profesionale 2018.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
previziuni_economice_romania
08/11/2018

Creșterea economică a României se va diminua în perioada următoare, pe măsură ce creșterea consumului privat va încetini si balanța negativă a exporturilor nete va crește. Produsul intern brut (PIB) este așteptat să crească mai moderat în anii următori, estimările Comisiei Europene fiind de 3,6% pentru 2018, 3,8% în 2019 și 3,6% în 2020.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
ce_hunedoara
08/11/2018
Comisia Europeană a constatat că producătorul de energie Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” (CE Hunedoara) a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, în valoare de aproximativ 60 de milioane euro, prin patru împrumuturi finanțate din fonduri publice. În prezent, România trebuie să recupereze ajutorul ilegal și dobânzile aferente.
Categorie:
Energie şi resurse naturale
deficit_tva_taxe
08/11/2018

Comisia a decis joi, 8 noiembrie, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru aplicarea unui mecanism de plată defalcată a TVA.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
constatarea neîndeplinirii obligațiilor
08/11/2018

Comisia solicită României și Bulgariei să pună integral în aplicare legislația UE privind blocarea temporară (înghețarea) și confiscarea instrumentelor și a produselor infracțiunilor săvârșite în UE (Directiva 2014/42/UE). 

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
drepturile_omului
08/11/2018

Comisia Europeană a trimis joi, 8 noiembrie, avize motivate României, Irlandei și Sloveniei pentru a le îndemna să pună în aplicare în mod corespunzător Directiva UE privind drepturile victimelor (Directiva 2012/29/UE). 

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
energie_verde_eficienta_energetica
08/11/2018

Comisia a decis, în 8 noiembrie, să trimită scrisori de punere în întârziere României, Austriei, Finlandei, Germaniei, Ungariei, Slovaciei și Spaniei din cauza faptului că aceste țări au transpus sau au pus în aplicare în mod incorect anumite cerințe ale Directivei privind eficiența energetică (Directiva 2012/27/UE).

Categorie:
Energie şi resurse naturale

Pages