Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

monitor_educatie_2018
16/10/2018

România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriți în Monitorul educației și formării, ediția 2018, publicată de Comisia Europeană în 16 octombrie. Rămâne una dintre puținele țări care nu au atins încă niciuna dintre principalele țintele pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educație, cu toate că sunt în creștere, ele continuă să fie cu mult sub media UE. România a făcut progrese notabile în ce privește rata ocupării forței de muncă în rândul tinerilor cu studii. Însă, echitatea în educație, decalajul dintre mediul rural și urban și incluziunea romilor continuă să reprezinte provocări-cheie, care au consecințe la nivelul creșterii incluzive și a inegalităților în societate.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
Comisarul european Christos Stylianides la Modex România 2018
14/10/2018

Comisarul european Christos Stylianides, responsabil pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, a participat duminică, 14 octombrie 2018, la deschiderea exercițiului Modex România 2018.

Categorie:
Relaţii externe şi afaceri externe, UE pe înţelesul tuturor
tablou_bord_piete_consum_2018
12/10/2018

Comisia Europeană a publicat astăzi, 12 octombrie, Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018. Acesta monitorizează modul în care consumatorii din UE evaluează performanța a 40 de sectoare de bunuri și servicii. Conform indicatorului de calitate, în România, printre cele mai performante sectoare se numără: electrocasnicele, produsele de grădinărit, IT, dar și piața auto de mașini noi. La polul opus se află piața mașinilor rulate sau transportul feroviar.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Mediu, consumatori şi sănătate
katainen_moedas_bioeconomie_2018
11/10/2018

Comisia Europeană a lansat astăzi, 11 octombrie, un plan de acțiune pentru dezvoltarea unei bioeconomii durabile și circulare în Europa. Acesta acoperă sectoare cu o cifră de afaceri de 2.000 de miliarde euro și în care lucrează aproximativ 18 milioane de europeni. Cu aceeasi ocazie, au fost prezentate proiecte din mai multe state-membre UE, inclusiv România, care se înscriu în cele 3 priorități ale Comisiei privind bioeconomia.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie, Agricultură, pescuit şi alimentaţie
schinas_avramopoulos_king
10/10/2018

Comisia Europeană a prezentat în 10 octombrie un raport cu privire la progresele înregistrate către o uniune a securității efectivă și reală, invitând Parlamentul European și Consiliul să își finalizeze de urgență activitățile privind inițiativele prioritare din domeniul securității. Pentru a menține dinamica pozitivă stabilită de liderii UE la reuniunea informală din Salzburg, raportul de miercuri prezintă inițiativele în materie de securitate care vor fi decisive pentru finalizarea uniunii securității înainte de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din mai 2019.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
actiuni_urbane_inovatoare
10/10/2018

Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de orașe care vor beneficia de o finanțare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluții inovatoare în ceea ce privește abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuințele, locurile de muncă și competențele pentru economia locală.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar_cretu_vicepresedinte_sefcovic_2015
09/10/2018

Marți, 9 octombrie, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, și comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, sunt gazdele conferinței la nivel înalt "Uniunea energiei în acțiune – Sprijinul politicii de coeziune pentru regiunile carbonifere în tranziție”, ce se desfășoară la Bruxelles. Evenimentul va avea loc la ”Square” (Bruxelles 1000), în intervalul orar 15.45 – 17.15, și este deschis accesului presei acreditate și participanților din cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.

Categorie:
Energie şi resurse naturale
alianta_baterii_ue
08/10/2018

Luni, 8 octombrie, în contextul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, și comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, participă la lansarea unui parteneriat inter-regional în sectorul bateriilor.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie, Mediu, consumatori şi sănătate
comisar creut cor lambertz
08/10/2018

În dimineața zilei de 8 octombrie, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu și președintele Comitetului regiunilor Karl-Heinz Lambertz au deschis Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor cu o conferință de presă având ca scop prezentarea viziunii în ceea ce privește viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
europa_ta_ghiseu_unic_online_ue
05/10/2018

Portalul online "Europa ta" va deveni, în următorii doi ani, un spațiu virtual în care atât cetățenii, cât și companiile vor putea să găsească, într-un singur loc, toate informațiile relevante cu privire la drepturile lor pe piața unică. Acesta va integra mai multe servicii și rețele, naționale sau europene, astfel că, potrivit noilor reglementări, peste 20 dintre cele mai importante operațiuni administrative vor putea fi efectuate online.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Afaceri comerciale, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale

Pages