Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

eusic_2018
17/07/2018

Între 16 și 18 iulie, 60 de tineri europeni își prezintă, la Cluj, proiectele selectate în semifinala Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC). Cele 30 de echipe semifinaliste, din 20 de țări, printre care se numără și trei ce reprezintă România, au fost selectate din peste 700 de proiecte eligibile. Acestea vor beneficia de un program de accelerare a propriilor idei de inovații sociale, iar cei trei câștigători vor primi, fiecare, un premiu în valoare de 50.000 euro.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Ştiinţă şi tehnologie
ue_japonia_steaguri
17/07/2018

La Tokyo, UE și Japonia au încheiat cu succes discuțiile cu privire la adecvarea reciprocă a nivelului de protecție a datelor. Cele două părți au convenit ca sistemele relevante să beneficieze de recunoaștere reciprocă, acest lucru permițând un flux liber de date între UE și Japonia, în condiții de siguranță.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
acord_ue_japonia_juncker_abe_tusk
17/07/2018

Cel mai important acord comercial negociat vreodată de UE a fost semnat marți, 17 iulie, de președinții Jean-Claude Juncker și Donald Tusk și prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Acordul de parteneriat economic (APE) UE-Japonia va crea o zonă comercială deschisă pentru peste 600 de milioane de persoane. Acesta va elimina majoritatea taxelor vamale plătite de exportatorii UE în Japonia, precum și o serie de obstacole de lungă durată în ce privește reglementarea, va deschide piața japoneză unor exporturi-cheie europene, va intensifica cooperarea dintre cele două părți în varii domenii, va reafirma angajamentul lor în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și va include, pentru prima dată, un angajament specific referitor la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Categorie:
Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe
poluare_masini_emisii
17/07/2018

Comisia Europeană și autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor din UE au publicat marți, 17 iulie, concluziile cu privire la cele 8,5 milioane de autoturisme rechemate în service în Uniune de grupul Volkswagen, după scandalul „dieselgate”.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
amsterdam_airbnb
16/07/2018

În 16 iulie, Comisia Europeană și autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE i-au solicitat companiei Airbnb să-și alinieze clauzele și condițiile la normele UE de protecție a consumatorilor și să fie transparentă în ceea ce privește prezentarea prețurilor aplicate.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Transporturi şi călătorii
corina_cretu
13/07/2018

În perioada 16-19 iulie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
investitii arctic_bei_feis
13/07/2018

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare. Această tranzacție este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru întreaga Europă.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
grup_de_lucru_subsidiaritate
11/07/2018

Grupul de lucru privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, și-a prezentat marți, 10 iulie, raportul final. Acesta oferă răspunsuri la trei întrebări principale: (i) cum pot fi aplicate mai bine principiile subsidiarității și proporționalității în instituțiile UE; (ii) cum poate crește gradul de implicare a autorităților regionale și locale și a parlamentelor naționale în elaborarea și punerea în aplicare a politicilor UE; și (iii) care ar fi domeniile de politică în care competențele ar putea reveni, în timp, la statele membre.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
corina_cretu
10/07/2018

Comisia Europeană și-a dat acordul asupra continuării inițiativei de asistență având ca scop îmbunătățirea sistemelor regionale de inovare în regiunile cu venituri mici și creștere scăzută din România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania și Croația. Aceasta este coordonată de Centrul comun de cercetare și sprijină regiunile în găsirea de soluții la o serie de obstacole din calea inovării, cum ar fi lipsa interacțiunii între mediul de afaceri local și cel academic. De asemenea, inițiativa se va axa în mod special pe promovarea unei mai mari implicări a partenerilor de afaceri și a antreprenorilor în elaborarea și punerea în practică a strategiilor regionale de inovare, așa-numitele strategii de specializare inteligentă

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
combatere_spalare_bani
10/07/2018

Cea de-a cincea Directivă privind combaterea spălării banilor a intrat în vigoare luni, 9 iulie, odată cu publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE. Propuse de Comisia Europeană în iulie 2016, noile norme aduc mai multă transparență în ce privește adevărații proprietari ai unei companii și totodată gestionează riscurile legate de finanțarea terorismului.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

Pages