Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

24/07/2017

Pe 17 iulie, doi dintre cei mai mari producători mondiali de produse agricole, UE și Brazilia, au transmis Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) o propunere comună vizând sprijinul pentru producția agricolă și măsuri de securitate alimentară. Obiectivul este de a asigura, la nivel global, condiții mai echitabile pentru agricultori, ținând seama în același timp de nevoile particulare ale țărilor în curs de dezvoltare.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Relaţii externe şi afaceri externe
24/07/2017

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite în trei proiecte de infrastructură rutieră, care vor îmbunătăți interconectarea şi, într-un orizont apropiat, vor duce la creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă în vestul României.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
20/07/2017

Comisia Europeană a lansat, pe 20 iulie, o consultare publică privind modul în care ar trebui folosite inovațiile digitale în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale și a sistemului sanitar din Europa. Această consultare va pune bazele unei noi politici, ce urmează să fie adoptată la finalul anului, conform strategiei privind piața unică digitală.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
20/07/2017

Un nou raport, prezentat de Comisia Europeană joi, 20 iulie, arată că au fost confiscate, în 2016, produse contrafăcute cu o valoare totală de 672,9 milioane euro, cu aproape 5% mai mult față de 2015. În total, au fost confiscate peste 41 de milioane de produse, dintre care 3,66 milioane numai în România, ceea ce o plasează pe locul al patrulea între statele membre.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Relaţii externe şi afaceri externe
19/07/2017

Fondul de coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
19/07/2017

Reprezentanții statelor membre au votat, pe 19 iulie, în favoarea propunerii Comisiei Europene de a reduce prezența acrilamidei în produsele alimentare. O dată implementate, noile reglementări le vor impune companiilor din sectorul alimentar să ia măsuri pentru a reduce această substanță cancerigenă din alimente.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
18/07/2017

Comisia Europeană a propus, marți, 18 iulie, un nou set de măsuri pentru a susține regiunile Europei în dezvoltarea domeniilor de nișă, care reprezintă atuurile lor concurențiale și pentru a favoriza inovarea, reziliența și creșterea economică necesare.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
18/07/2017

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de un miliard de euro pentru cofinanțarea proiectelor prioritare de infrastructură de transport cu Fonduri Structurale și de Investiții (EFSI) în valoare totală de 6,8 miliarde de euro. Aceste proiecte urmează să fie implementate pe întreg teritoriul României în perioada de programare UE 2014-2020.

18/07/2017

La nivelul Uniunii Europene lucrau, în 2016, 8,2 milioane de specialiști în IT&C, respectiv 3,7% din totalul populației active, conform unui comunicat Eurostat. România se află sub media europeană la acest capitol, însă a realizat progrese importante în ultimii cinci ani.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Ştiinţă şi tehnologie
17/07/2017

Într-un editorial, publicat în presa germană și pe Calea Europeană, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, vorbește despre valorile UE, despre problemele din Turcia și mai ales despre perspectivele relației dintre Bruxelles și Ankara.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe

Pages