Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

comisar corina cretu 2018
18/05/2018

În perioada 21-22 mai, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială la Bacău, în România.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
aviz motivat polonia
17/05/2018

Comisia Europeană a decis joi, 17 mai, să închidă procedura de infringement și gestionarea plângerilor în domeniul comerțului paralel cu medicamente pentru uz uman formulate împotriva Poloniei, României și Slovaciei.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
aviz motivat polonia
17/05/2018

România și alte 8 state membre UE (Austria, Cehia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia și Ungaria) au primit joi, 17 mai, scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor pentru că nu au transpus în mod corect anumite cerințe din Directiva privind combustibilul uzat și deșeurile radioactive (Directiva 2011/70/Euratom a Consiliului). 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
aviz motivat polonia
17/05/2018

România a primit joi, 17 mai, o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre. 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
aviz motivat polonia
17/05/2018

Comisia le oferă sprijin concret actorilor de la nivel național, regional și local pentru a îmbunătăți calitatea aerului în Europa și intensifică măsurile împotriva a 7 state membre, între care și România, care au încălcat normele UE convenite privind limitele de poluare atmosferică și pe cele referitoare la omologarea de tip pentru autovehicule.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
gradina_miniatura
16/05/2018

Școlile din Uniunea Europeană pot solicita truse de grădinărit personalizate, care să fie folosite de profesori drept material didactic. Inițiativa are ca scop sporirea gradului de conștientizare, în rândul elevilor, a importanței agriculturii (pentru hrană, mediul înconjurător și economie). Acest program a fost lansat în data de 4 mai, de Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) a Comisiei Europene.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar_bienkowska_2018
16/05/2018

Elżbieta Bieńkowska, comisarul european responsabil pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri se va afla într-o vizită oficială la București, în data de 17 mai 2018.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
comisar_avramopoulos_2018
16/05/2018

O serie de măsuri, prezentate în 16 mai, de Comisia Europeană, au ca scop îmbunătățirea Sistemului de informații privind vizele (VIS), pentru a face față mai bine provocărilor legate de securitate, migrație și gestionarea frontierelor externe ale UE. Modificările vor permite efectuarea unor verificări mai amănunțite privind antecedentele solicitanților de viză, vor elimina lacunele din sistem și vor asigura interoperabilitate deplină cu alte baze de date de la nivelul UE.

Categorie:
Transporturi şi călătorii
comisar corina cretu
16/05/2018

În perioada 17-21 mai, comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău și Ungheni.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
vicepresedinte_ansip_2018
15/05/2018

În 15 mai, cu zece zile înainte de începerea punerii în aplicare a Regulamentului general privind protecția datelor, Comisia Europeană a prezentat un set de acțiuni concrete pe care liderii europeni le pot întreprinde pentru a proteja viața privată a cetățenilor și pentru ca piața unică digitală a UE să devină realitate înainte de sfârșitul anului 2018. Această comunicare a contribuit la discuțiile din 16 mai, de la Sofia, purtate între liderii UE.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages