Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/sitesondajeurobarometrupng_rosite_sondaj_eurobarometru.png

site_sondaj_eurobarometru

Rezultatele unui sondaj Eurobarometru special, publicat astăzi de Comisia Europeană, arată că 60 % dintre europeni consideră că ei beneficiază personal de pe urma comerțului internațional, procent care este cu 16 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu 10 ani, când s-a efectuat ultimul astfel de sondaj.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/sitepachetfiscaltoamna1png_rosite_pachet_fiscal_toamna_1.png

site_pachet_fiscal_toamna_1

Comisia Europeană a prezentat astăzi, 20 noiembrie, avizele sale privind proiectele de planuri bugetare pentru 2020 ale statelor membre din zona euro, privind măsurile luate în temeiul Pactului de stabilitate și de creștere și a adoptat al patrulea raport privind supravegherea consolidată vizând Grecia

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/eubudgetpng_roeu_budget.png

eu_budget

Astăzi, 19 noiembrie, cele trei instituții ale UE au convenit asupra bugetului UE pentru 2020. Acest lucru îi va permite UE să își concentreze resursele asupra priorităților care contează pentru cetățeni: schimbările climatice, locurile de muncă, tinerii, securitatea și solidaritatea în UE.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/siteantibioticepng_rosite_antibiotice.png

site_antibiotice

Lansată de responsabilul UE pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis și de ministrul japonez al sănătății, muncii și bunăstării, Kato Katsunobu:

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/siteocdepng_rosite_ocde.png

site_ocde

Comisia și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) prezintă astăzi un raport privind o inițiativă lansată în 2017 pentru a ajuta 12 regiuni și state membre ale UE să realizeze tranziția industrială și să se afirme într-o economie globalizată.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/siteebolapng_rosite_ebola.png

site_ebola

Pe 11 noiembrie, Comisia Europeană a adoptat decizia de a acorda companiei Merck Sharp & Dohme B.V autorizaţia de comercializare pentru producerea vaccinului împotriva virusului Ebola. Vaccinul, numit Ervebo, se află în proces de dezvoltare din 2014, de la izbucnirea epidemiei de Ebola din Africa de Vest. Vaccinul este deja utilizat, ca parte a unui protocol specific, pentru a proteja persoane expuse riscului infectării, precum asistenţii medicali sau persoane care au stat în preajma altora care aveau deja acest virus.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/siteeusolidaritycorpspng_rosite_eu_solidarity_corps.png

site_eu_solidarity_corps

Astăzi, 11 noiembrie, Comisia Europeană a publicat cererea de propuneri din 2020 în cadrul Corpului european de solidaritate. Un buget preconizat de 117 milioane de euro va fi disponibil pentru a sprijini activitățile de solidaritate, deschizând noi oportunități pentru tineri de a se implica într-o gamă largă de domenii.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret

/romania/file/siteuesingapore1png_rosite_ue_singapore_1.png

site_ue_singapore_1

Statele membre ale UE au aprobat astăzi, 8 noiembrie, acordul comercial dintre UE și Singapore. Aceasta înseamnă că acordul va intra în vigoare curând, mai exact în 21 noiembrie. Valoarea totală a exportului de produse românești în Singapore se ridică la 36 de milioane EUR. Odată cu acest acord, 170 de companii românești vor exporta produse precum anvelope, semințe de floarea soarelui sau țevi de metal în Singapore. Un procent de 67% dintre aceste companii este constituit din întreprinderi mici și mijlocii.

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/sitetvapng_rosite_tva.png

site_tva

Sistemul de TVA al UE va fi mai bine echipat pentru a face față fraudelor din sectorul comerțului electronic, ca urmare a noilor norme convenite astăzi de statele membre. Acordul de astăzi, 8 noiembrie, va pune la dispoziția autorităților antifraudă, pentru prima dată, date relevante cu privire la achizițiile online pentru a le ajuta în lupta lor împotriva fraudelor în materie de TVA din acest sector, estimate la aproximativ 5 miliarde EUR pe an în UE.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/sitedeclaratieberlinjunckerpng_rosite_declaratie_berlin_juncker.png

site_declaratie_berlin_juncker
Categorie: UE pe înţelesul tuturor

Pages