Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

28/06/2017

Planul Juncker oferă garanțiile necesare unui acord de împrumut al Băncii Europene de Investiții (BEI), în valoare de 15 milioane de euro, cu rețeaua privată de asistență medicală "Regina Maria" din România. 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
28/06/2017

Acum, când Europa își decide viitorul, UE are nevoie de un buget care să fie adecvat obiectivelor urmărite și să valorifice fiecare euro în beneficiul cetățenilor săi. Documentul de reflecție al Comisiei privind viitorul finanțelor UE, propus de comisarii Corina Crețu și Günther Oettinger și publicat miercuri, 28 iunie, analizează opțiunile avute în vedere pentru ca acest deziderat să devină realitate. Aspectele asupra cărora se apleacă acesta ocupă un rol central în cadrul dezbaterii inițiate la 1 martie, odată cu prezentarea Cărții albe a Comisiei privind viitorul Europei, el prezentând posibilele implicații bugetare ale opțiunilor disponibile.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
27/06/2017

Comisia Europeană a amendat marți, 27 iunie, Google cu 2,42 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Compania a abuzat de poziția dominantă deținută pe piață de motorul său de căutare, oferind un avantaj ilegal unui alt produs al său, și anume serviciul de comparare a prețurilor. Dacă nu pune capăt acestui comportament în termen de 90 de zile, compania va suporta penalități de până la 5% din cifra de afaceri realizată zilnic, la nivel mondial, de Alphabet, compania-mamă de care aparține Google.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
27/06/2017

Echipa Cantacuzinii, formată din elevii de clasa a VI-a Miruna Mihaela Niță, Ștefan Andrei Duțu, Ștefan Tomescu și David Ștefan Nedelcu și coordonată de profesoara Florina Sorescu, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2017. Cantacuzinii s-au înfruntat în etapa finală a competiției cu echipa Vitejii (Muzzy), de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța, alcătuită din elevii Atila Abdurafi, Mircea Dumitrache, Miruna Dumitrache și Riana Mazilu și coordonată de profesoara Mirela Roșioru. Cele două echipe au fost sprijinite de căpitanii lor celebri, Ilinca Băcilă și Alex Florea, iar participanții au fost premiați de către doamna Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
26/06/2017

În perioada 26-27 iunie a avut loc, la Bruxelles, al 7-lea Forum pentru coeziune. Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, a reunit aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
26/06/2017

Luni, 26 iunie, a intrat în vigoare cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, care înăsprește normele actuale și permite contracararea cu mai multă eficacitate a unor astfel de operațiuni, precum și a celor legate de finanțarea terorismului. De asemenea, Comisia Europeană a publicat și un raport care identifică domeniile cele mai expuse riscului de evaziune fiscală și cele mai răspândite tehnici utilizate de infractori pentru a spăla fonduri ilicite.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală
26/06/2017

Proiectul derulat de Automobil Clubul Român (ACR), intitulat „Plimbă Ursul”, a fost recompensat de Comisia Europeană luni, 26 iunie, cu unul dintre cele cinci premii decernate pentru excelența în siguranța rutieră. Acestea oferă recunoaștere angajamentelor luate de comunități în domeniul siguranței rutiere, cu impact semnificativ asupra salvării de vieți omenești pe șoselele Uniunii Europene. Pe lângă premiul de excelență, proiectul ACR a primit și premiul publicului, în cadrul ceremoniei ce a avut loc la București. 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
26/06/2017

Șase dintre cele opt propuneri eligibile în care este implicată România au fost selectate pentru finanțare, urmând să primească 10,6 milioane de euro prin Mecanismul pentru interconectarea Europei. Acestea fac parte din cele 152 de proiecte-cheie în domeniul transporturilor ce sprijină mobilitatea competitivă, ecologică și interconectată în Europa, pentru care Comisia Europeană a propus luni, 26 iunie, investiții de 2,7 miliarde de euro. 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
26/06/2017

Noile norme privind procedurile transfrontaliere de insolvență, propuse de Comisie în 2012 și adoptate în 2015, au intrat în vigoare luni, 26 iunie, în întreaga Uniune Europeană. Noile norme facilitează recuperarea datoriilor în procedurile transfrontaliere de insolvență, permițând întreprinderilor să se restructureze și creditorilor să își recupereze banii cu mai mare ușurință, prin garantarea eficacității și eficienței procedurilor colective de recuperare transfrontalieră a creanțelor. Ele asigură, de asemenea, recunoașterea hotărârilor în materie de insolvență în întreaga UE.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
26/06/2017

Exportatorii europeni au raportat o creștere de 10 % a numărului de bariere comerciale cu care s-au confruntat în 2016. La sfârșitul anului trecut erau mai mult de 372 de astfel de bariere în peste 50 de destinații comerciale la nivel mondial. Cele 36 de obstacole suplimentare create în 2016 ar putea afecta exporturile UE, a căror valoare se ridică, în prezent, la aproximativ 27 de miliarde euro. Insă tot anul trecut,  Comisia Europeană  a reușit, printr-o strategie eficace privind accesul la piață, să elimine 20 de obstacole diferite în calea exporturilor europene. S-a reușit astfel reinstituirea condițiilor comerciale normale în 20 de cazuri diverse care au afectat exporturile UE, în valoare de 4,2 miliarde EUR. Coreea de Sud, China, Israel și Ucraina se află în fruntea listei țărilor în care UE a reușit să elimine barierele.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală

Pages