Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

strategie deseuri materiale plastice
16/01/2018

Prima strategie la nivel european privind materialele plastice, adoptată marți, 16 ianuarie, se înscrie în eforturile de tranziție către o economie mai circulară. Aceasta va proteja mediul de poluarea cu plastic și, în același timp, va stimula creșterea și inovarea. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni reciclabile până în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosință va fi redus, iar utilizarea intenționată a microplasticului va fi limitată.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
comisar corina_cretu
16/01/2018

57,4 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiți în infrastructura de distribuție, gestiune și tratarea a apei din județul Caraș-Severin. 

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
vandystadt_gabriel_moedas
11/01/2018

Comisia Europeană a prezentat, în 11 ianuarie, o serie de măsuri având ca scop construirea unei infrastructuri de supercalculatoare europene de talie mondială. Inițiativa prevede investiții din partea UE și a statelor membre și este esențială pentru competitivitatea și independența UE în domeniul economiei datelor, în condițiile în care supercalculatoarele pot aduce beneficii pentru societate în multe domenii.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie
presedintie bulgara consiliu ue
10/01/2018

Realizarea unei Europe mai sigure, stabile și solidare, prin consens, competitivitate și coeziune, sumarizează prioritățile Președinției bulgare a Consiliului UE, al cărei moto "Puterea stă în unire" se regăsește și pe stema Republicii Bulgaria. Cele patru domenii-cheie pe care se va axa mandatul de 6 luni (1 ianuarie – 30 iunie 2018) sunt: viitorul Europei și tinerii, Balcanii Occidentali, securitatea și stabilitatea și, nu în ultimul rând, economia digitală.

Categorie:
oettinger
10/01/2018

În data de 10 ianuarie, Comisia Europeană a lansat o serie de consultări publice privind prioritățile UE ce ar trebui să fie reflectate în următorul cadru financiar multianual. Colegiul comisarilor a susținut și o dezbatere pentru a trasa orientări în această direcție, urmând ca în mai puțin de cinci luni de zile Comisia să facă o propunere în legătură cu bugetul pe termen lung al UE.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
platforma_dezvoltare_durabila
10/01/2018

Miercuri, 10 ianuarie, a avut loc prima reuniune a noii platforme multipartite la nivel înalt a Comisiei privind acțiunile ulterioare de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). Reprezentanți ai mediului academic, organizațiilor neguvernamentale (ONG), mediului de afaceri, societății civile, Comitetului Economic și Social European și Comitetului Regiunilor s-au reunit în scopul de a sprijini și consilia Comisia cu privire la punerea în aplicare a obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) la nivelul UE. Organizații internaționale precum Banca Mondială, ONU și Rețeaua europeană pentru dezvoltare durabilă au participat în calitate de observatori.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
Conferința "Perspective pentru viitorul nostru - Elaborarea cadrului financiar multianual"
06/01/2018

Luni, 8 ianuarie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu participă la conferința la nivel înalt "Perspective pentru viitorul nostru – Elaborarea cadrului financiar multianual", organizată de comisarul pentru buget și resurse umane Günther H. Oettinger, în pregătirea dezbaterii de către colegiul comisarilor a politicii pe termen lung în ceea ce privește bugetul UE.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor
pierre_moscovici
03/01/2018

Noi norme, care obligă statele membre să furnizeze acces autorităților fiscale la datele colectate potrivit legislației de combatere a spălării banilor, au intrat în vigoare la începutul acestui an. Astfel, de la 1 ianuarie 2018, autoritățile fiscale naționale au acces direct la informații privind proprietarii efectivi ai companiilor, trusturilor și altor entități juridice, precum și la documentele ce atestă verificarea antecedentelor clienților de către companii. Noile prevederi ar trebui să ofere autorităților fiscale un sprijin important în lupta împotriva unor structuri precum cele puse în evidență de investigația "Paradise Papers". 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
alimente_noi_ue
03/01/2018

Regulamentul privind noile alimentele, adoptat în 2015, este aplicabil începând cu 1 ianuarie 2018. Acesta aduce îmbunătățiri și modificări semnificative procedurii de autorizare a noilor produse alimentare și include o definiție extinsă pentru noile alimente, care să țină seama de progresele tehnologice și de inovare din sectorul alimentar, un sistem centralizat de autorizare la nivelul UE a acestor alimente și a celor tradiționale din țări terțe, o listă a tuturor noilor alimente autorizate în UE și prevederi de protecție a datelor pentru solicitanți. 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
leeuwarden_valletta_2018
03/01/2018

Leeuwarden (Olanda) și Valletta (Malta) sunt, începând cu 1 ianuarie, capitalele culturale europene ale anului 2018. Festivitățile oficiale de deschidere vor avea loc între 14 și 20 ianuarie la Valletta și 26-27 ianuarie la Leeuwarden. În Malta, ele vor fi inspirate de tradiționala festa (sărbătoare câmpenească), care are origini în această țară. În Olanda, ele vor include creații și spectacole, susținute de artiști profesioniști și amatori în întregul oraș, și muzee ce își vor deschide porțile vizitatorilor în întreaga regiune Friesland.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret

Pages