Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/albaniapng_roalbania.png

albania

100 de delegații reprezentând Uniunea Europeană, statele sale membre și partenerii săi, inclusiv organizații internaționale și societatea civilă, s-au reunit la Bruxelles în cadrul Conferinței internaționale a donatorilor pentru a sprijini Albania, care a fost lovită de un cutremur devastator la 26 noiembrie 2019.

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe, UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/impozitareechitabilapng_roimpozitare_echitabila.png

impozitare_echitabila

Miniștrii de finanțe din statele membre ale UE au actualizat astăzi, 18 februarie, lista UE a jurisdicțiilor fiscale necooperante. Patru țări sau teritorii - Insulele Cayman, Palau, Panama și Seychelles - au fost adăugate pe lista jurisdicțiilor fiscale necooperante, deoarece nu s-au conformat standardelelor impuse în termenul stabilit.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/premiullorenzonatali3png_ropremiul_lorenzo_natali_3.png

premiul_lorenzo_natali_3

Până pe 15 martie, jurnaliștii care abordează subiecte legate de dezvoltare își pot depune candidatura pentru Premiul pentru Jurnalism „Lorenzo Natali”, decernat de Comisia Europeană. Premiul îi recompensează pe jurnaliștii din întreaga lume pentru reportajele lor online, tipărite sau audiovizuale ce relatează povești de succes și prezintă roadele perseverenței în domeniul dezvoltării durabile. Relatările lor scot la lumină nedreptăți și ne motivează să luăm atitudine.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/tfeupng_rotfeu.png

tfeu

Comisia a adoptat un raport privind România, în conformitate cu articolul 126 alineatul (3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care analizează în ce măsură această țară respectă criteriul deficitului prevăzut de tratat.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/womeninnovationpricepng_rowomen_innovation_price.png

women_innovation_price

Comisia Europeană a lansat cea de a șaptea ediție a Premiului UE pentru femeile inovatoare. Premiul răsplătește femeile-lideri în inovare și își propune să inspire noua generație să le urmeze pașii.

Categorie: Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/wintereconforecastpng_rowinter_econ_forecast.png

winter_econ_forecast

Previziunile economice din iarna anului 2020, publicate astăzi, 13 februarie, estimează că economia europeană va continua să urmeze o traiectorie de creștere constantă și moderată. Zona euro s-a bucurat până acum de cea mai lungă perioadă de creștere neîntreruptă de la introducerea monedei euro în 1999. Conform previziunilor, creșterea produsului intern brut (PIB) al României se va menține la valoarea de 3,8% în 2020 și va avea valoarea de 3,5% în 2021, în timp ce pentru zona euro aceasta va rămâne stabilă la valoarea de 1,2 % în 2020 și în 2021. Pentru UE în ansamblu se estimează o ușoară încetinire a creșterii la 1,4 % în 2020 și 2021, în scădere față de 1,5 % în 2019.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/infringementpoluareaaeruluipng_roinfringement_poluarea_aerului.png

infringement_poluarea_aerului

Comisia îndeamnă România, Grecia și Malta să-și adopte primele programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice Comisiei, în conformitate cu Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici. În temeiul acestei directive, statele membre sunt obligate să elaboreze, să adopte și să pună în aplicare programele lor respective, pentru a-și limita emisiile anuale.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/infringementdeseuripng_roinfringement_deseuri.png

infringement_deseuri

Comisia solicită României și Suediei să își respecte obligația de a pune în aplicare integral legislația europeană privind reciclarea navelor [Regulamentul (UE) nr. 1257/2013]. Scopul acestui regulament este de a face reciclarea navelor mai ecologică și mai sigură.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/infringementpoliticiclimaticepng_roinfringement_politici_climatice.png

infringement_politici_climatice

Astăzi, Comisia Europeană a decis să trimită României un aviz motivat din cauza faptului că acest stat nu a adoptat măsuri privind sancțiunile pentru încălcarea Regulamentului (UE) nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/infringementcombatereaspalariibanilor1png_roinfringement_combaterea_spalarii_banilor_1.png

infringement_combaterea_spalarii_banilor_1

Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Ciprului, Ungariei, Țărilor de Jos, Portugaliei, României, Slovaciei, Sloveniei și Spaniei din cauza faptului că aceste țări nu au notificat nicio măsură de punere în aplicare a celei de-a 5-a Directive privind combaterea spălării banilor (a 5-a Directivă AML).

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages