Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

16/02/2017

În data de 16 februarie, elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” vor primi vizita dlui Cristian Pîrvulescu, membru al Comitetului Economic și Social European, care îi va pregăti pentru „Europa ta, părerea ta" (Your Europe, Your Say - YEYS). „Europa ta, părerea ta” este o reuniune la care participă tineri europeni din 33 de școli din UE și țările candidate pentru a dezbate viitorul Europei, și care va avea loc la sediul CESE, la Bruxelles, în perioada 30 - 31 martie 2017.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
15/02/2017

Potrivit celui mai recent pachet lunar de decizii privind constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, publicat miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a trimis România în fața Curții de Justiție a UE pentru faptul că nu a închis și reabilitat 68 de depozite ilegale de deșeuri, ce constituie un risc grav pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
15/02/2017

România este unul dintre cele 8 state membre, alături de Austria, Cipru, Cehia, Estonia, Lituania, Luxemburg și Portugalia, cărora Comisia le-a transmis miercuri, 15 februarie, un aviz motivat privind neîndeplinirea obligației de transpunere completă în legislația națională a normelor privind dreptul cetățenilor UE de a lucra într-un alt stat membru (Directiva 2014/54/UE). De asemenea, ea face din grupul statelor membre, împreună cu Cehia, Cipru, Croația, Luxemburg, Portugalia, Slovenia, Spania și Suedia, care au primit un aviz motivat în ceea ce privește notificarea transpunerii complete în legislația națională a Directivei 2014/67/UE, de stabilire a măsurilor și mecanismelor de control necesare pentru implementarea, punerea în aplicare și mai buna și uniforma executare a detașării lucrătorilor.

15/02/2017

Comisia Europeană a cerut României, alături de Croația, Cipru, Estonia, Polonia și Slovenia, să implementeze integral noile norme UE privind auditurile, potrivit avizului motivat transmis acestor state membre miercuri, 15 februarie.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
15/02/2017

Comisia a decis miercuri, 15 februarie, să trimită scrisori de punere în întârziere României și Ungariei, pentru că normele lor naționale privind comercializarea cu amănuntul a produselor agricole și alimentare contravin legislației UE. De asemenea, Comisia a trimis avize motivate României, precum și Ciprului, Finlandei și Irlandei, solicitându-le să transpună Directiva privind ambarcațiunile de agrement și motovehiculele nautice (Directiva 2013/53/UE).

15/02/2017

Comisia a solicitat României miercuri, 15 februarie, să respecte principiul accesului egal la apele și resursele UE din Marea Neagră. Într-un aviz motivat, Comisia și-a exprimat opinia că România nu a reușit să respecte acest principiu, în urma unei serii de incidente care au implicat nave care arborează pavilionul Bulgariei.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, UE pe înţelesul tuturor
15/02/2017

Miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a solicitat României, Ciprului și Franței să asigure deplina punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 98/2013 privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
15/02/2017

Parlamentul European a votat miercuri, 15 februarie, în favoarea Acordului economic și comercial cuprinzător (Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA) dintre UE și Canada, propus de Comisia Europeană,  încheind procesul de ratificare al acestui acord la nivelul UE.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Relaţii externe şi afaceri externe
14/02/2017

Europeana, biblioteca digitală a Uniunii Europene, invită internauții, cu ocazia zilei de Sf. Valentin, 14 februarie, să descopere și retranscrie scrisorile de dragoste ce datează din perioada Primului Război Mondial. Proiectul "Maratonul transcrierilor de povește de dragoste" reunește deja peste 40 de mărturii ale acelor vremuri, în limbile engleză, franceză, germană, olandeză, croată, slovenă și greacă, iar istorisiri în alte limbi urmează să li se adauge pe parcurs. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
13/02/2017

Potrivit celor mai recente previziuni economice, publicate de Comisia Europeană luni, 13 februarie, în România, creșterea PIB-ului real este printre cele mai rapide din Uniunea Europeană și se estimează că va rămâne astfel în orizontul de prognoză, fiind susținută de relaxarea fiscală și de creșterile salariale. Șomajul a scăzut semnificativ în 2016, iar previziunile arată că va rămâne la un nivel scăzut în perioada următoare. Inflația s-a situat în zonă negativă în 2016, dar se estimează că va crește pe măsură ce PIB-ul real îl depășește pe cel potențial, iar impactul reducerilor de taxe se va diminua. Deficitul bugetar este prognozat să crească, ca urmare a reducerilor de taxe și a creșterii cheltuielilor publice. 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală

Pages