Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

02/12/2016

Comisarul european Corina Crețu propune introducerea finanțării UE de până la 100% pentru operațiunile de reconstrucție în zonele afectate de dezastre naturale, inclusiv pentru activitățile de restaurare a patrimoniului cultural, în situații de dezastre naturale în orice stat membru al UE.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
02/12/2016

Pentru a sărbători cea de a 25-a aniversare a programului MEDIA, Comisia va lansa, la începutul anului 2017, un concurs adresat noii generații de amatori de filme și de programe de televiziune. Câștigătorii concursului vor avea posibilitatea să asiste la Festivalul de film de la Cannes din 2017 și să întâlnească profesioniști de prim-plan din lumea filmului și a televiziunii. Concursul va consta în recunoașterea în acest videoclip a filmelor care au beneficiat de finanțare din cadrul MEDIA.

Categorie:
Afaceri comerciale, Cultură, educaţie şi tineret, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală
01/12/2016
Comisia anunță o primă tranşă de ajutor, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru reconstrucţia zonelor afectate de cutremurele deosebit de violente care au avut loc în ultimele luni în Italia. Totodată, Comisia Europeană își propune să finanțeze integral operațiunile de reconstrucție şi regenerare economică a zonei, cu ajutorul fondurilor structurale.
Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
29/11/2016

"Nu abandonaţi ideea europeană!" Aceasta a fost esenţa discursului de premiere rostit de dramaturgul şi romancierul român Matei Vişniec, la primirea premiului Jean Monnet, ediţia 2016.

Vişniec a devenit în noiembrie al 21-lea laureat al premiului european pentru literatură Jean Monnet, și primul român care obține această recunoaștere.

25/11/2016

Declarație comună a comisarilor Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei, Johannes Hahn, comisar pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea, Neven Mimica, comisar pentru cooperare internațională și dezvoltare, Dimitris Avramopoulos, comisar pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Christos Stylianides, comisar pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor și Věra Jourová, comisar pentru justiție, consumatori și și egalitate de gen, Tibor Navracsics, comisar pentru educație, cultură, tineret și sport, și Julian King, comisar pentru uniunea securității, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor (25 noiembrie 2016):

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
24/11/2016

Comisia Europeană a constatat că proiectul României de a acorda un sprijin în valoare de 447,8 milioane RON pentru atenuarea impactului social și de mediu produs de închiderea a două mine de cărbune necompetitive până în 2018 este conform cu normele UE în materie de ajutoare de stat. Concluzia Comisiei a fost că sprijinul nu va denatura concurența în mod nejustificat.

22/11/2016

Întreprinderile care se confruntă cu dificultăți financiare vor avea mai multe oportunități pentru a-și restructura din timp activitatea, în scopul de a preveni falimentul și a evita disponibilizarea personalului angajat, prin noua inițiativă propusă de Comisia Europeană in 22 noiembrie. Ea va garanta că antreprenorii beneficiază de o a doua șansă de a face afaceri după un faliment. De asemenea, va avea drept rezultat proceduri de insolvență mai eficace și mai eficiente pe întreg teritoriul UE.

22/11/2016

Comisia Europeană a prezentat, în 22 noiembrie, noua sa abordare strategică pentru realizarea dezvoltării durabile în Europa și în întreaga lume. Documentul prevede stabilirea următorilor pași pentru un viitor durabil al Europei, în baza celor zece priorități ale Comisiei: un nou consens european privind dezvoltarea statelor membre și un nou parteneriat cu țările din Africa, Zona Caraibilor și Pacific (ACP), după expirarea Acordului de parteneriat de la Cotonou, în 2020.

20/11/2016

Obiectivul noii propuneri făcute de Comisia Europeană miercuri, 9 noiembrie, este de a garanta că Europa dispune de instrumente de apărare comercială capabile să facă față realităților actuale pe plan internațional, respectând în același timp obligațiile internaționale din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Propunerea are în vedere o nouă metodă de calculare a dumpingului pentru importurile din țările în care există denaturări semnificative ale pieței sau în care statul exercită o influență puternică asupra economiei.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Relaţii externe şi afaceri externe
galileo satellite logo
18/11/2016

Odată cu lansarea cu succes joi, 17 noiembrie, a patru noi sateliți, constelația Galileo a ajuns la un număr de 18 sateliți funcționali în orbită geostaționară, din minimul de 24 necesari pentru o acoperire la nivel mondial. Este pentru prima dată când a fost folosită racheta europeană de transport Ariane-5. Noii sateliți vor accelera astfel punerea în practică a unuisistem european de navigație globală prin satelit.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Ştiinţă şi tehnologie, Transporturi şi călătorii

Pages