Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

25/03/2017

Sâmbătă, 25 martie, liderii UE se întrunesc la Roma pentru a sărbători cea de a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma, care au fost semnate în această zi, în 1957. Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, va participa la summitul de la Roma, în cadrul căruia vor fi organizate mai multe evenimente pentru a marca această ocazie și pentru a reflecta la viitorul comun al Europei.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
24/03/2017
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea unui proiect major din judeţul Caraş-Severin, ce are în vedere modernizarea structurii de apă și apă uzată.
Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Energie şi resurse naturale, Regiuni şi dezvoltare locală
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
24/03/2017

Într-un articol publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung în data de 24 martie, comisarul european Corina Crețu subliniază faptul că fondurile structurale și de investiții europene nu trebuie să fie folosite pentru a exercita presiuni asupra statelor membre, în special a celor din Europa centrală și de est, în chestiunea refugiaților.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
22/03/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a avut o întâlnire la Bruxelles cu ministrul Cercetării şi Inovării din România, Şerban-Constantin Valeca. Cei doi au discutat despre stadiul implementării proiectelor cu fonduri europene în domeniul cercetării şi inovării din România. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală
16/03/2017

Potrivit celui mai recent raport privind Sistemul de alertă rapidă pentru produse periculoase, prezentat de Comisia Europeană în 16 martie, sistemul a fost utilizat mai mult de autoritățile naționale în 2016, eliminându-se astfel din magazine un număr mai mare de produse periculoase. În același timp, s-a observat că tot mai multe dintre produsele periculoase care sunt notificate sunt vândute prin intermediul platformelor online. Din acest motiv, Comisia și-a intensificat cooperarea cu Amazon, eBay și Alibaba, pentru a elimina mai activ produsele potențial nesigure sau neconforme de pe site-urile lor, care se adresează consumatorilor din UE.

Categorie:
Afaceri comerciale, Mediu, consumatori şi sănătate, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
14/03/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se află în România, în perioada 15-17 martie 2017, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, doamna Corina Crețu va discuta cu reprezentanții guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
14/03/2017

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, și Comisia Europeană au adoptat recent un proiect  prin care se propune o noua strategie a UE pentru Siria. Acesta definește modul în care Uniunea Europeană poate juca un rol mai important pentru găsirea unei soluții politice durabile în Siria în cadrul actual agreat de ONU. Se examinează, de asemenea, modul în care UE poate să sprijine în continuare cele peste 13 milioane de persoane care au nevoie de asistență în Siria, să contribuie la sporirea rezilienței și stabilității în țară, să sprijine reconstrucția ulterioară ajungerii la un acord și să contribuie la returnarea voluntară a refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul țării, într-un mod sigur și demn, după demararea unei tranziții politice credibile.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
13/03/2017

În perspectiva lucrărilor Consiliului de Asociere UE-Moldova, prevăzut să aibă loc în 31 martie, Serviciul European de Acțiune Externă a publicat, împreună cu Comisia Europeană, în 13 martie, un raport comun ce cuantifică eforturile depuse până în prezent de Republica Moldova în direcția realizării angajamentelor luate prin Acordul de Asociere.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
13/03/2017

Organizațiile europene ale producătorilor de fructe și legume vor beneficia de reguli mai simple, de o sarcină administrativă redusă și de un sprijin financiar mai substanțial în perioadele de criză, datorită noilor norme adoptate de Comisia Europeană luni, 13 martie.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
13/03/2017

Comisia Europeană a invitat, în data de 13 martie, toate părțile interesate să își exprime opiniile cu privire la angajamentele prezentate de Gazprom pentru a răspunde la preocupările Comisiei în materie de concurență în ceea ce privește piețele gazelor din Europa centrală și de est. Aceste angajamente vor facilita fluxurile transfrontaliere de gaze naturale la prețuri competitive.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Energie şi resurse naturale

Pages