Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

succesul_e_molipsitor
13/10/2017

Succesul e (în continuare)...MOLIPSITOR! În 2017, îl DESCOPERIM, ÎMPĂRTĂŞIM și APRECIEM din nou!

Începând cu data de 12 octombrie 2017, organizațiile care au implementat proiecte din fonduri europene sau din alte surse de finanțare nerambursabilă se pot înscrie la cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
inundatii_romania_dunare
12/10/2017

Comisia Europeană a inclus alte cinci state, printre care și România, pe lista celor care pot crește suma plătită în avans fermierilor afectați de condițiile climatice dificile din prima jumătate a acestui an. În urma acestei decizii, fermieri din 15 state membre sunt acum eligibili pentru a primi în avans plăți mai mari.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie
comisar dombrovskis
11/10/2017

Comisia Europeană a publicat miercuri, 11 octombrie, o comunicare ce trasează o traiectorie ambițioasă, dar realistă, pentru ajungerea la un acord asupra aspectelor restante ale Uniunii bancare, pe baza angajamentelor asumate de Consiliul UE. Împreună cu Uniunea piețelor de capital, Uniunea bancară finalizată va asigura dezvoltarea unui sistem financiar stabil și integrat în UE, iar cetățenii și companiile europene vor beneficia de o integrare financiară sporită.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
comisar corina cretu
11/10/2017

Câștigătorii celei de-a zecea ediții a concursului RegioStars au fost anunțați în timpul ceremoniei de premiere, organizată în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor. În fiecare an, premiile RegioStars recompensează cele mai bune proiecte dezvoltate prin politica de coeziune. 

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
mogherini_malta
11/10/2017

La conferința găzduită de Uniunea Europeană în Malta, în 5-6 octombrie, actori din sectorul public și privat și-au asumat angajamente în valoare de peste 6 miliarde de euro în domeniul mai bunei gestionări a oceanelor. Resursele vor fi investite pentru a consolida lupta împotriva poluării marine, extinde zonele protejate, spori siguranța oceanelor, încuraja inițiativele din cadrul economiei albastre și al pescuitului durabil și pentru a intensifica eforturile UE de combatere a schimbărilor climatice, în conformitate cu Acordul de la Paris și cu obiectivele de dezvoltare durabilă din cadrul Agendei 2030. Participanții au anunțat și crearea de noi zone marine protejate, ce se întind pe mai mult de 2,5 milioane km², adică mai mult de jumătate din întreg teritoriul Uniunii Europene.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Afaceri comerciale
Actiuni Urbane Inovatoare
11/10/2017

Comisia Europeană, în parteneriat cu regiunea Hauts-de-France, a anunțat recent câștigătorii celui de-al doilea apel de propuneri  de proiecte din cadrul inițiativei "Acțiuni Urbane Inovatoare", care beneficiază de o finanțare de 50 milioane euro prin FEDR. Apelul, lansat de Comisie în decembrie 2016, are ca obiectiv selecționarea celor mai inovatoare proiecte propuse de orașe în trei domenii conforme cu prioritățile Agendei urbane a UE: integrarea migranților, mobilitatea urbană și economia circulară.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
marianne_thyssen
11/10/2017

Comisarul european Marianne THYSSEN, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, va vizita România, în perioada 11-12 octombrie 2017.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale
back to school
09/10/2017

Octombrie aduce noi evenimente în cadrul programului european "Back to School", inițiativa interinstitutională ce dă posibilitatea angajaților instituțiilor europene de a-și vizita fostele școli și licee. 

Miercuri, 11 octombrie, doamna Gabriela Dima, din cadrul Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune, va participa la o dezbatere pe teme europene, între orele 11.45 - 13.00, la Colegiul Național „George Coșbuc” din București.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar european corina cretu
09/10/2017

Comisia a publicat luni, 9 octombrie, cel de al 7-lea raport privind coeziunea, luând pulsul regiunilor din UE, trăgând concluzii legate de cheltuielile aferente politicii de coeziune în timpul anilor de criză și stabilind cadrul pentru politica de coeziune de după 2020.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
concurs_lider_european
05/10/2017

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul Lider European și provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene "Europa, casa noastră", o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor

Pages