Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/romaniaimmpng_roromania_imm.png

romania_imm.png

Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operațional „Competitivitate” în România, prin redirecționarea unei finanțări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei țării. Se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120 000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și unor inițiative de digitalizare și educație electronică.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/uniuneavamalapng_rouniunea_vamala.png

uniunea_vamala.png

Astăzi, 28 septembrie, Comisia Europeană a lansat un nou plan de acțiune privind uniunea vamală, care conține o serie de măsuri menite să creeze condițiile pentru ca vămile UE să fie mai funcționale, mai inovatoare și mai eficiente în următorii patru ani. Măsurile anunțate vor consolida uniunea vamală ca piatră de temelie a pieței unice. Ele confirmă, de asemenea, rolul ei major în protejarea veniturilor UE și a securității, sănătății și prosperității cetățenilor și întreprinderilor din UE.

Categorie: Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/ecdcpng-0_roecdc.png

ecdc

Astăzi, 24 septembrie, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat evaluarea sa actualizată a riscurilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19, împreună cu un set de orientări privind intervențiile nefarmaceutice (cum ar fi igienizarea mâinilor, distanțarea fizică, curățarea și ventilarea).

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/uniuneapetelordecapitalpng_rouniunea_petelor_de_capital.png

uniunea_petelor_de_capital.png

Comisia Europeană a publicat astăzi, 24 septembrie, un nou plan de acțiune ambițios, menit să impulsioneze, în următorii ani, uniunea piețelor de capital (UPC) ale Uniunii Europene. În prezent, prioritatea absolută a UE este asigurarea faptului că Europa se redresează în urma crizei economice fără precedent provocate de pandemia de COVID-19. În acest scop, va fi esențial să se dezvolte piețele de capital ale UE și să se asigure accesul la finanțarea de pe piață.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/digitalfinancepng_rodigital_finance.png

digital_finance.png

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 24 septembrie, un nou pachet privind finanțele digitale, care include strategia privind finanțele digitale și strategia privind plățile de mică valoare, precum și propuneri legislative privind criptoactivele și reziliența digitală. Pachetul prezentat astăzi va stimula competitivitatea și inovarea europeană în sectorul financiar, creând astfel condițiile necesare pentru ca Europa să devină un organism de stabilire a standardelor la nivel mondial. Pachetul va oferi consumatorilor mai multe opțiuni și oportunități în ceea ce privește serviciile financiare și plățile moderne, asigurând în același timp protecția consumatorilor și stabilitatea financiară.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/pactmigratieazilpng_ropact_migratie_azil.png

pact_migratie_azil.png

Comisia Europeană propune astăzi, 23 septembrie, un nou pact privind migrația și azilul, care acoperă toate elementele diferite necesare pentru o abordare europeană cuprinzătoare în domeniul migrației. Noul pact stabilește proceduri îmbunătățite și mai rapide în cadrul sistemului de azil și migrație și asigură echilibrul între principiile partajării echitabile a responsabilității și solidarității. Acesta este esențial pentru restabilirea încrederii între statele membre și în capacitatea Uniunii Europene de a gestiona migrația.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/emisii2png_roemisii2.png

emisii2

Comisia prezintă astăzi, 23 septembrie, o evaluare a măsurilor europene de combatere a poluării cauzate de instalațiile industriale mari, pe baza mai multor studii. Din evaluarea Directivei privind emisiile industriale (DEI) reiese că aceasta a jucat un rol important în reducerea emisiilor de poluanți din industrie, în special în aer, însă a adus o contribuție mai limitată la decarbonizare și la tranziția către economia circulară.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/drugsreportpng_rodrugs_report.png

drugs_report.png

Ieri, 22 septembrie, comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a participat la lansarea virtuală a Raportului european privind drogurile pentru anul 2020, împreună cu Laura d’Arrigo, președinta Consiliului de administrație al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, și cu directorul agenției, Alexis Goosdeel.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/clearskypng_roclear_sky.png

clear_sky.png

Comisia Europeană a prezentant ieri, 22 septembrie, o propunere de modernizare a cadrului de reglementare al cerului unic european, care vine în completarea Pactului verde european. Obiectivul acesteia este de a moderniza managementul spațiului aerian european și de a stabili traiectorii de zbor mai sustenabile și mai eficiente. Astfel, emisiile generate de transportul aerian pot fi reduse cu până la 10 %.

Categorie: Transporturi şi călătorii

/romania/file/drepturilevictimelorpng-0_rodrepturile_victimelor.png

drepturile_victimelor.png

Astăzi, 22 septembrie, în cadrul unei videoconferințe la nivel înalt, găzduită în comun cu președinția germană, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, va inaugura noua platformă privind drepturile victimelor — un rezultat important ca urmare a adoptării primei Strategii UE privind drepturile victimelor, la începutul acestui an.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages