Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/quantumcommunicationpng_roquantum_communication.png

quantum_communication

Pe 27 februarie, la Bruxelles, patru state membre ale UE (România, Austria, Bulgaria, Danemarca) au semnat declarația de cooperare privind infrastructura de comunicare cuantică (QCI), care a fost inițial lansată în cadrul Adunării digitale în iunie 2019.

Categorie: Ştiinţă şi tehnologie

/romania/file/semestruleuropeanpachetiarnapng_rosemestrul_european_pachet_iarna.png

semestrul_european_pachet_iarna

Comisia a publicat astăzi, 26 februarie, rapoartele de țară, în care analizează principalele provocări socioeconomice cu care se confruntă fiecare stat membru. În cazul României, au fost realizate progrese limitate în ceea ce privește recomandările specifice de țară.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/negocieribrexitpng_ronegocieri_brexit.png

negocieri_brexit

Comisia Europeană salută decizia Consiliului de a autoriza deschiderea negocierilor privind viitorul parteneriat cu Regatul Unit.

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/ceolteniapng_roce_oltenia.png

ce_oltenia

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda un împrumut temporar de 251 milioane de euro producătorului român de energie electrică pe bază de lignit, Complexul Energetic Oltenia („CE Oltenia”), aflat în proprietatea statului, care se confruntă în prezent cu dificultăți financiare.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/ajutordestatpng_roajutor_de_stat.png

ajutor_de_stat

Comisia Europeană a constatat că diferite măsuri de sprijin public acordate de România în favoarea Companiei Naționale a Uraniului SA („CNU”) nu sunt în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/cfrpng_rocfr.png

cfr

Comisia Europeană a constatat că operatorul de transport feroviar de marfă CFR Marfă a primit un ajutor de stat incompatibil în valoare de cel puțin 570 de milioane de euro din partea României, prin anularea datoriilor și prin neîncasarea unor datorii de la societate. România trebuie acum să recupereze de la CFR Marfă ajutorul ilegal și dobânzile aferente.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/tarompng_rotarom.png

tarom

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planul României de a acorda un împrumut temporar în valoare de aproximativ 36,7 milioane EUR (aproximativ 176 de milioane RON) companiei aeriene de stat TAROM. Prin această măsură se va asigura faptul că serviciile de transport aerian vor continua să fie prestate în mod ordonat, în special pe numeroasele rute pe care TAROM este singurul furnizor, și că pasagerii nu vor fi afectați de perturbări ale traficului aerian, fără a se distorsiona în mod nejustificat concurența pe piața unică.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/aeroporttimisoarajpg_roaeroport_timisoara.jpg

Aeroportul Internațional "Traian Vuia" Timișoara
Sursă: Aeroportul Internațional "Traian Vuia" Timișoara

Comisia Europeană a autorizat finanțarea publică acordată de România Aeroportului Timișoara în perioada 2007-2009, precum și taxele datorate de toate companiile aeriene care utilizează aeroportul și sumele care trebuie plătite de Wizz Air aeroportului în temeiul acordurilor individuale.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/covid-19png-0_rocovid-19.png

covid-19

Comisia Europeană acționează fără încetare pentru a sprijini statele membre ale UE și a consolida eforturile internaționale de încetinire a răspândirii COVID-19.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/digitaleupng_rodigitaleu.png

digitaleu

Astăzi, 19 februarie, Comisia își dezvăluie ideile și acțiunile pentru o transformare digitală care să fie în avantajul tuturor și să reflecte valorile noastre cele mai de preț, care ne definesc ca europeni: deschiderea, echitatea, diversitatea, democrația și încrederea.

Categorie: Ştiinţă şi tehnologie

Pages