Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

corina cretu
18/10/2017

Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, și comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, se află zilele acestea la Budapesta, pentru participa la al 6-lea forum anual privind Strategia macroregională pentru regiunea Dunării, intitulat „O regiune dunăreană sigură, conectată și prosperă”.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar vytenis andriukaitis
18/10/2017

Comisarul european Vytenis ANDRIUKAITIS, responsabil pentru sănătate și siguranță alimentară, va vizita Bucureștiul, în perioada 19-20 octombrie 2017.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Ion-Marcel CIOLACU, viceprim-ministru, dl. Florian-Dorel BODOG, ministrul sănătății, și dl. Petre DAEA, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. El va discuta aspecte legate de sănătate și siguranță alimentară cu reprezentanții comisiilor parlamentare pentru sănătate, agricultură și afaceri europene.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
platforma online europeana
17/10/2017

O consultare publică online, lansată de Comisia Europeană în data de 17 octombrie, va aduna opiniile cetățenilor și organizațiilor interesate de cultura digitală cu privire la utilizarea platformei online Europeana, dedicată conservării patrimoniului cultural, ce înregistrează peste 700.000 de vizite lunar.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar vera jourova
17/10/2017

Comisia Europeană a lansat marți, 17 octombrie, un ghid pentru a ajuta autoritățile judiciare să folosească într-un mod mai eficient mandatul european de arestare (EAW), în vederea consolidării luptei împotriva criminalității transfrontaliere.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
grawiton
16/10/2017

Folosind două metodologii diferite, una pe bază de unde gravitaționale și una pe bază de lumină, cercetătorii au putut urmări, pentru prima dată, coliziunea a două stele neutronice. Rezultatele au fost prezentate luni, 16 octombrie, de echipe de oameni de știință ce au participat la descoperirea undelor gravitaționale, cercetare pentru care a fost acordat premiul Nobel pentru fizică 2017. La observarea științifică au luat parte și 11 studenți-doctoranzi din cadrul proiectului GraWIToN, finanțat cu fonduri europene în valoare de 3,7 milioane de euro prin programul "Acțiuni Marie Skłodowska-Curie".

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie
comisar andriukaitis
16/10/2017

Noi orientări, adoptate de Comisia Europeană luni, 16 octombrie, facilitează donarea de alimente în UE, inițiativă care face parte din Planul de acțiune pentru economia circulară. Scopul lor este de a clarifica legislația în vigoare și de a îndepărta obstacolele din calea unor astfel de donații. Măsurile vor ajuta atât donatorii, cât și recipienții, să respecte mai bine cerințele relevante, cum ar fi cele care țin de igiena alimentară sau privind informațiile pentru consumatori, asigurându-se astfel practici de donare a alimentelor în condiții de siguranță. De asemenea, ele vor susține interpretarea comună a normelor europene în domeniu, inclusiv a celor legate de TVA.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
succesul_e_molipsitor
13/10/2017

Succesul e (în continuare)...MOLIPSITOR! În 2017, îl DESCOPERIM, ÎMPĂRTĂŞIM și APRECIEM din nou!

Începând cu data de 12 octombrie 2017, organizațiile care au implementat proiecte din fonduri europene sau din alte surse de finanțare nerambursabilă se pot înscrie la cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
inundatii_romania_dunare
12/10/2017

Comisia Europeană a inclus alte cinci state, printre care și România, pe lista celor care pot crește suma plătită în avans fermierilor afectați de condițiile climatice dificile din prima jumătate a acestui an. În urma acestei decizii, fermieri din 15 state membre sunt acum eligibili pentru a primi în avans plăți mai mari.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie
agricultura
12/10/2017

Comisia Europeană a publicat, în data de 12 octombrie, orientări care să ajute statele membre să își protejeze terenurile agricole de acțiuni precum specularea excesivă a prețurilor și concentrarea drepturilor de proprietate. Acestea se referă la măsurile ce pot fi adoptate pentru a reglementa vânzările din acest sector, pe baza jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie
comisar dombrovskis
11/10/2017

Comisia Europeană a publicat miercuri, 11 octombrie, o comunicare ce trasează o traiectorie ambițioasă, dar realistă, pentru ajungerea la un acord asupra aspectelor restante ale Uniunii bancare, pe baza angajamentelor asumate de Consiliul UE. Împreună cu Uniunea piețelor de capital, Uniunea bancară finalizată va asigura dezvoltarea unui sistem financiar stabil și integrat în UE, iar cetățenii și companiile europene vor beneficia de o integrare financiară sporită.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

Pages