Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

vicepresedinte sefcovic
20/06/2018

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord politic ambițios în ce privește guvernanța în Uniunea energiei. Prin acest nou sistem, statele membre vor fi pregătite corespunzător pentru a conduce Uniunea Energiei, iar UE va putea să-și atingă obiectivele pentru a deveni lider mondial în materie de surse regenerabile de energie.

Categorie:
Energie şi resurse naturale
comisar_corina_cretu
19/06/2018

Comisia a reînnoit marți, 19 iunie, inițiativa „Calea către excelență”, pentru a continua să ofere sprijin adaptat și expertiză regiunilor rămase în urmă în ceea ce privește inovarea.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar corina cretu 2018
19/06/2018

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat o finanţare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Tîrgu Mureş, Ogra și Câmpia Turzii, din România.  

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
comisar_malmstrom_australia
18/06/2018

Negocierile pentru un acord comercial cuprinzător și ambițios între UE și Australia au fost lansate în 18 iunie, la Canberra. Discuțiile au ca scop înlăturarea barierelor din calea comerțului cu bunuri și servicii dintre cele două regiuni, crearea de noi oportunități pentru companii, precum și stabilirea unor norme conforme cu alte acorduri comerciale încheiate de UE. Viitorul acord dintre UE și Australia va consolida și mai mult implicarea UE în regiunea Asia-Pacific.

Categorie:
Afaceri comerciale
inteligenta_artificiala
18/06/2018

Comisia Europeană a găzduit, în 18 iunie, o reuniune cu 12 reprezentanți ai unor organizații filosofice și neconfesionale din întreaga Europă, printre care și Raluca Ciocian-Ardeleanu, vicepreședinte, Asociaţia Secular-Umanistă din România. Întrunirea, intitulată „Inteligența artificială: abordarea provocărilor etice și sociale”, face parte din dialogul periodic al Comisiei cu bisericile, organizațiile religioase, filosofice și neconfesionale.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie
premiul cese_2018
15/06/2018

Comitetul Economic şi Social European (CESE) va recompensa inițiative de excepție la cea de a zecea ediție a Premiului pentru societatea civilă, organizat, în acest an, cu tema "identități, valori europene și patrimoniu cultural european". Premiile, cu o valoare totală de 50.000 euro, vor fi împărțite între maximum cinci câștigători.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
buget_ue_post_2020_actiune_externa
14/06/2018

Pentru următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană propune să majoreze bugetul pentru acțiunea externă, care va ajunge la 123 de miliarde euro, să îi simplifice în mod semnificativ structura și să îi sporească flexibilitatea și eficacitatea pentru a putea face față provocărilor globale actuale.

Categorie:
Relaţii externe şi afaceri externe
dublu_standard_analize_laborator
14/06/2018

O metodologie comună, dezvoltată de Centrul Comun de Cercetare (JRC), le va permite autorităților naționale pentru protecția consumatorilor să efectueze teste cu scopul de a compara compoziția și caracteristicile produselor alimentare vândute în ambalaje similare în Uniunea Europeană. Această măsură vine în completarea acțiunilor deja întreprinse de Comisie în urma discursului privind starea Uniunii rostit de președintele Juncker.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
eurobarometru web
14/06/2018

Românii sunt mai optimiști în ce privește situația economică a UE, 31% dintre ei considerând că se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, peste media europeană de 21%. În schimb, doar 27% dintre români consideră că starea economiei naționale este una bună în prezent, față de o medie UE de 49%. De asemenea, românii au mai mare încredere în UE, respectiv 52% (față de doar 42% la nivel european), decât în instituțiile naționale. Acestea sunt câteva dintre rezultatele sondajului Eurobarometru standard, ediția de primăvară, publicate joi, 14 iunie.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
Finala competiției Euro Quiz 2018
13/06/2018

Echipa „ Îndrăzneții ” din Pitești  și echipa „ Euroforce” din Buzău au intrat în finala Euro Quiz 2018, competiția dedicată elevilor de clasa a VI-a, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cele două echipe se vor confrunta în etapa finală joi, 14 iunie 2018, orele 11.00 – 13.00, la sediul Spațiului Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București).

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret

Pages