Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

25/04/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află la Luxemburg astăzi, 25 aprilie, pentru a participa la lucrările Consiliului pentru Afaceri Generale (GAC), unde a avut un schimb de opinii cu miniştrii responsabili pentru  politica de coeziune. Dezbaterea s-a axat pe trei puncte principale - necesitatea simplificării regulamentelor privind politica de coeziune în sprijinul beneficiarilor, îmbunătăţirea vizibilităţii acestei politici în Europa şi importanţa comunicării beneficiilor reale pe care le aduce în toate regiunile -, precum şi pe propunerea Comisiei de finanţare integrală a operaţiunilor de reconstrucţie în cazul catastrofelor naturale.

Categorie:
Afaceri comerciale, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
18/04/2017

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans TIMMERMANS, efectuează o vizită oficială în România, în data de 20 aprilie 2017, la finalul căreia va susține un dialog cu cetățenii, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Dialogul va avea loc la Muzeul Național de Artă (Calea Victoriei, nr. 49-53), începând cu orele 17.30, și va fi urmat de scurte declarații de presă, la orele 18.45.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
12/04/2017

Comisia Europeană a alocat miercuri, 12 apilie, aproximativ 50 de milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de restaurare și conservare a sitului arheologic de la Pompeii, din Italia. Banii provin din Fondul european pentru dezvoltare regională. Se estimează că la momentul finalizării lucrărilor de restaurare, numărul turiștilor care vor vizita anual  orașul antic roman Pompeii, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, va crește cu 200.000.    

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
12/04/2017

Cel de-al unsprezecelea raport privind progresele în domeniul transferului și relocării, referitor la perioada 2 martie - 10 aprilie 2017, a fost publicat miercuri, 12 aprilie. În intervalul analizat, a fost stabilit un nou record lunar, 2.465 de persoane fiind transferate în statele membre, iar numărul total al transferurilor ajungând la 16.340. În ceea ce privește relocarea, statele membre au oferit căi sigure și legale de intrare pe teritoriul UE unui număr de 15.492 de persoane.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
12/04/2017

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit astăzi, la Bruxelles, pe ministrul român al Transporturilor, Răzvan Cuc. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre stadiul implementǎrii proiectelor din domeniu, finanţate prin intermediul politicii de coeziune. 

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
11/04/2017

Într-un raport publicat marți, 11 aprilie, referitor la regiunile din Uniune care sunt rămase în urmă în ceea ce privește creșterea sau bogăția, Comisia identifică modalități clare de sprijinire a strategiilor de creștere regionale, cu ajutorul fondurilor UE.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
11/04/2017

Marți, 11 aprilie, comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, a lansat inițiativa „Sate inteligente”, împreună cu colegii săi, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, și comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, precum și cu dnii Bogovic Franc și Tibor Szanyi, membri ai Parlamentului European.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Regiuni şi dezvoltare locală
10/04/2017

Comisia Europeană a publicat, în 10 aprilie, Tabloul de bord privind justiția pentru 2017, ce oferă o imagine de ansamblu comparativă a eficienței, calității și independenței sistemelor de justiție din statele membre ale UE. Scopul său este de a ajuta autoritățile naționale să mărească eficacitatea acestor sisteme. În comparație cu edițiile precedente, Tabloul de bord 2017 explorează noi aspecte legate de funcționarea sistemelor de justiție, cum ar fi facilitatea accesului la justiție pentru consumatori și canale folosite pentru a face reclamații împotriva întreprinderilor. Pentru prima dată, sunt furnizate detalii privind durata procedurilor judiciare penale referitoare la infracțiuni de spălare de bani.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
07/04/2017

Comisia Europeană a constatat, în urma unei anchete demarate în octombrie 2016, că nu mai puţin de 235 din 352 de site-uri de comparare a prețurilor și de rezervări de călătorie, deci 75% dintre ele, adaugă elemente suplimentare de preț într-o etapă ulterioară a procesului de rezervare, fără informarea clară a consumatorilor, sau pretind prețurile promoționale care nu corespund niciunui serviciu disponibil. Autoritățile au solicitat site-urilor în cauză să respecte legislația UE privind protecția consumatorilor, care le impune o transparență totală în materie de prețuri și să își prezinte ofertele în mod clar de la începutul procesului de rezervare.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
07/04/2017

Egalitatea de tratament și drepturile fundamentale sunt piatra de temelie a Uniunii Europene. Romii se confruntă cu o lungă istorie de excludere socială și de prejudecăți. Minoritatea cea mai numeroasă din Europa – 6 milioane de romi trăiesc în UE – continuă să fie discriminată și marginalizată.

 
Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages