Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

wifi4eu
07/12/2018

Comisia Europeană a anunțat municipalitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.

Categorie:
constatarea neîndeplinirii obligațiilor
07/12/2018

Comisia Europeană a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligaţiei de a recupera în integralitate de la Viorel şi loan Micula şi de la grupul lor de societăţi ajutoare de stat ilegale în valoare de până la 92 de milioane euro, în conformitate cu decizia Comisiei din 2015.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
lider_european
06/12/2018

Echipa T.I.M.E, formată din elevii de clasa a XI-a Lazăr Antonia, Olteanu Andrada, Oșvar Octavian și Baloșin Iuliana și coordonată de doamna profesor Fercea Ghiorghiţa, de la Colegiul Național "Mircea Eliade" din Reșița, a câștigat competiția națională Lider European 2018.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar_corina_cretu
06/12/2018

În perioada 6-7 decembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se află într-o vizită oficială la Lisabona, în Portugalia.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar_vella_bucuresti
06/12/2018

Competitivitatea economică și crearea de locuri de muncă depind de utilizarea la maximum a materialelor de care dispunem. Atunci când aruncăm produse, materialele din care sunt făcute au încă valoare atunci când este posibilă extragerea, reciclarea sau reutilizarea acestora.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
fake_news
06/12/2018

Pentru a-și proteja sistemele democratice și dezbaterile publice, UE a prezentat un plan de acțiune vizând intensificarea eforturilor de combatere a dezinformării în Europa și în afara acesteia. Măsurile au fost propuse în contextul alegerilor europene din 2019 și a celor naționale și locale care vor avea loc în statele membre până în 2020.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
comisar_vella_2018
05/12/2018

Comisarul european Karmenu VELLA, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, va efectua o vizită oficială la București, în data de 6 decembrie 2018.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie
copyright_marian_vejcik_euro_steag_ue_x900
05/12/2018

În perspectiva Consiliului European și a reuniunii la nivel înalt a zonei euro, care vor avea loc în luna decembrie, Comisia a propus acțiuni de consolidare a rolului monedei euro într-o lume în schimbare.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
colegiu_comisari_guvern_ro
05/12/2018

Ca Membru al Colegiului Comisarilor și Comisar European pentru politică regională nominalizat de România, a fost o onoare și o plăcere să particip astăzi la reuniunea comună a Colegiului Comisarilor cu Guvernul României, un moment premergător preluării Președinției Consiliului UE de către România. A fost un moment istoric pentru mine!

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
dancila_juncker_2018
05/12/2018

Colegiul comisarilor va avea o întrevedere cu membrii Guvernului României, la Bruxelles, astăzi, 5 decembrie, pe tema Președinției române a Consiliului UE. Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul Viorica Dăncilă vor susține o declarație de presă comună, începând cu 15.30 (ora României), transmisă în direct pe canalul Ebs al Comisiei Europene.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor

Pages