Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
19/01/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat o contribuţie financiară prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) la proiectul ,,Reabilitarea Drumului Naţional 1C între oraşele Dej şi Baia Mare". Cofinanţarea din partea Uniunii Europene pentru acest proiect major retrospectiv, ale cărui lucrări de reabilitare au fost finalizate în 2016, este de aproximativ 57 de milioane de euro.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
money
18/01/2017

Furnizorii de microcredite și de finanțare pentru întreprinderile sociale își pot dezvolta capacitatea de a acționa pe piață printr-o nouă inițiativă a Comisiei Europene și a Fondului european de investiții (FEI), lansată la finalul anului trecut. 

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
18/01/2017

Noul apel pentru campanii multianuale de promovare a produselor agricole, lansat de Comisia Europeană în 12 ianuarie, are la dispoziție un buget total de 128,5 milioane de euro, cu rate de finanțare a proiectelor de la 70 la 85%. Programele selectate se vor desfăşura în Uniunea Europeană şi în ţări terţe și vor avea ca obiectiv promovarea consumului şi a produselor europene de calitate. Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de finanțare este 20 aprilie 2017. 

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Afaceri comerciale, Regiuni şi dezvoltare locală
17/01/2017

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat contractul de garanții InnovFin, acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanțare pentru firmele inovatoare mici, mijlocii și cu capitalizare medie în 8 țări. Această tranzacție beneficiază de sprijin din partea Orizont 2020, programul-cadru pentru cercetare și inovare al UE, și din partea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Ştiinţă şi tehnologie
13/01/2017

În baza unei cereri din partea Republicii Moldova, Comisia Europeană a propus vineri, 13 decembrie, un program de asistență macrofinanciară (AMF) cu o valoare totală de 100 milioane de euro, care să permită acestei țări să facă față nevoilor de finanțare pe termen scurt. Pachetul de asistență  ar urma să fie furnizat sub formă de finanțare nerambursabilă (40 milioane de euro) și împrumuturi pe termen mediu acordate în condiții favorabile (restul de până la 60 de milioane).

Categorie:
Afaceri comerciale, UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
11/01/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esențiale, și anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor. 

Categorie:
Energie şi resurse naturale, Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
11/01/2017

Pentru a exemplifica vizual contextul național al recomandărilor de țară făcute de Comisia Europeana României în 2016, Reprezentanța Comisiei Europene în România a sprijinit realizarea unei sectiuni dedicate pe noua platformă de jurnalism vizual http://www.documentaria.ro

10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie un pachet legislativ format din două Regulamente și o comunicare, în domeniul protecției datelor personale în mediul vitural. 

10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie o noua inițiativă în domeniul siguranței și sănătății la locul de muncă, axată pe prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale. Noua inițiativă urmărește să ofere lucrătorilor o protecție mai bună împotriva cancerului cauzat de condițiile de muncă, precum și să sprijine întreprinderile, în special IMM-urile și microîntreprinderile, în eforturile lor de a respecta cadrul legislativ existent.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate
04/01/2017

La sfârșitul anului trecut, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Târgu-Jiu  a fost selectat de Comitetul Economic și Social European (CESE) să participe, din partea României, la ediția 2017 a manifestării "Europa ta, părerea ta!" (Your Europe Your Say - YEYS). În această adunare anuală a elevilor europeni vor fi dezbătute principalele provocări cu care se confruntă Europa.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală

Pages