Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

01/03/2017

Conform anunțului făcut de președintele Juncker în discursul privind starea Uniunii din 2016, Comisia Europeană a prezentat astăzi o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuția Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
01/03/2017

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat astăzi, în dezbatere publică, Cartea albă privind viitorul Europei, reprezentând contribuția Comisiei Europene la Summit-ul de la Roma din 25 martie 2017, când vom sărbători cea de-a 60-a aniversare a Uniunii Europene.

 
Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
28/02/2017

Rețele europene de referință (RER), platforme unice și inovatoare de cooperare transfrontalieră între specialiștii pentru diagnosticarea și tratarea unor boli complexe rare sau cu incidență redusă, devin funcționale din 1 martie.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală, Ştiinţă şi tehnologie
27/02/2017

Cercetătorii care lucrează în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană vor primi un salariu cel puțin la fel de mare ca atunci când sunt implicați în proiecte naționale. În plus, ei vor fi eligibili pentru o retribuție suplimentară de până la 8.000 de euro, pe an. Comisia a decis luni, 27 februarie, introducerea acestei modificări privind salarizarea în programul de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020.  

27/02/2017

Dintre cele opt regiuni din România, șapte au fost clasate în categoria cu competitivitate scăzută, Bucureștiul fiind singura regiune cu acest indicator crescut. Datele fac parte din cea de-a treia ediție a raportului privind indicele competitivității regionale (ICR), publicată de Comisia Europeană luni, 27 februarie. 

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
24/02/2017

Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (CCC) a lansat vineri, 24 februarie, o aplicatie dezvoltată pentru telefoanele inteligente, având ca scop să ajute cetățeni în a identifica și face schimb de informații cu privire la 37 de specii de floră și faună străine în Europa. Aplicația „Specii străine invazive  în Europa” conține informații detaliate și fotografii ale acestor animale și plante, este gratuită și poate fi descărcată pentru sistemele de operare Android și iOS.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Cultură, educaţie şi tineret, Mediu, consumatori şi sănătate
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
22/02/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea a 2 proiecte majore din judeţele Ilfov şi Maramureş. Investiţiile au fost începute între 2007–2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare. 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
22/02/2017

Programul multianual de finanțare a cercetării și inovării Orizont2020 pune la dispoziția cercetătorilor europeni, ce își propun să dezvolte produse sau servicii inovatoare cu un impact pozitiv la nivel global, o mulțime de oportunități de finanțare.

Categorie:
Afaceri comerciale, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală, Ştiinţă şi tehnologie
22/02/2017

Reforme vaste au fost lansate în 2016, însă potențialul neutilizat al forței de muncă limitează creșterea economică. Gradul de sărăcie este în scădere, dar inegalitatea veniturilor continuă să rămână ridicată. Măsurile necesare pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate sunt puse în practică, însă sistemul în sine este afectat de ineficiență, acces limitat și corupție. Furnizarea inegală a unei educații de calitate reduce potențialul capitalului uman. Cheltuielile cu investițiile publice sunt ridicate, dar eficiența redusă a infrastructurii pune restricții creșterii. Reforma administrației publice s-a accelerat in 2016, ea nefiind încă finalizată însă. Acestea sunt, pe scurt, concluziile analizei de țară pentru România, publicată de Comisia Europeană miercuri, 22 februarie, în cadrul pachetului de documente referitoare la Semestrul european 2017.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
22/02/2017

România a consumat în anul 2015 (ultimul evaluat) energie echivalentă cu 32,4 milioane tone de țiței, 74% din total fiind reprezentată de energia pe bază de combustibili fosili. Datele indică o scădere cu 44% a volumului, în comparație cu anul 1990, când România a consumat echivalentul a nu mai puțin de 58,1 milioane tone de țiței. 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Energie şi resurse naturale, Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală, Ştiinţă şi tehnologie

Pages