Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

29/03/2017

La 1 martie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat o Carte albă privind principalele provocări și oportunități ale Europei din următorul deceniu.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
28/03/2017

Statisticile privind siguranța rutieră din România pentru 2016, publicate marți, 28 martie, de Comisia Europeană, arată o creștere ușoară a numărului de accidente față de anul 2015. Astfel, numărul de persoane care și-au pierdut viața în urma unui accident, raportat la un milion de locuitori, a crescut cu 1% în anul precedent. Cu toate acestea, România a înregistrat o scădere de 19% a acestor decese în comparație cu anul 2010.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor, Transporturi şi călătorii
25/03/2017

Sâmbătă, 25 martie, liderii UE se întrunesc la Roma pentru a sărbători cea de a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma, care au fost semnate în această zi, în 1957. Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, va participa la summitul de la Roma, în cadrul căruia vor fi organizate mai multe evenimente pentru a marca această ocazie și pentru a reflecta la viitorul comun al Europei.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
24/03/2017
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea unui proiect major din judeţul Caraş-Severin, ce are în vedere modernizarea structurii de apă și apă uzată.
Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Energie şi resurse naturale, Regiuni şi dezvoltare locală
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
24/03/2017

Într-un articol publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung în data de 24 martie, comisarul european Corina Crețu subliniază faptul că fondurile structurale și de investiții europene nu trebuie să fie folosite pentru a exercita presiuni asupra statelor membre, în special a celor din Europa centrală și de est, în chestiunea refugiaților.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
22/03/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a avut o întâlnire la Bruxelles cu ministrul Cercetării şi Inovării din România, Şerban-Constantin Valeca. Cei doi au discutat despre stadiul implementării proiectelor cu fonduri europene în domeniul cercetării şi inovării din România. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală
18/03/2017

Proiectul ROCSI, coordonat de Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca și realizat în parteneriat cu Universitatea Catolică Stichting din Olanda și cu Universitatea Renană Friedrich Wilhelm din Bonn, este unul dintre cele 30 de proiecte recent selectate pentru finanțare în cadrul instrumentului de parteneriat (Teaming). Obiectivul este reducerea decalajelor din domeniul cercetării pe continentul european.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Ştiinţă şi tehnologie
16/03/2017

Potrivit celui mai recent raport privind Sistemul de alertă rapidă pentru produse periculoase, prezentat de Comisia Europeană în 16 martie, sistemul a fost utilizat mai mult de autoritățile naționale în 2016, eliminându-se astfel din magazine un număr mai mare de produse periculoase. În același timp, s-a observat că tot mai multe dintre produsele periculoase care sunt notificate sunt vândute prin intermediul platformelor online. Din acest motiv, Comisia și-a intensificat cooperarea cu Amazon, eBay și Alibaba, pentru a elimina mai activ produsele potențial nesigure sau neconforme de pe site-urile lor, care se adresează consumatorilor din UE.

Categorie:
Afaceri comerciale, Mediu, consumatori şi sănătate, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
14/03/2017

Ca urmare a numărului mare de plângeri venite din partea consumatorilor care au fost ținta unor fraude sau înșelătorii pe rețelele de socializare și au fost supuși unor condiții de prestare a serviciilor care nu respectă legislația UE privind protecția consumatorilor, Autoritățile și asociațiile pentru protecția consumatorilor din UE u adresat o scrisoare către Facebook, Twitter și Google+ în luna noiembrie a anului trecut, solicitându-le să abordeze aceste două chestiuni care constituie motive de îngrijorare.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie

Pages