Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

19/07/2017

Comisia Europeană a lansat, pe 20 iulie, o consultare publică privind modul în care ar trebui folosite inovațiile digitale în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale și a sistemului sanitar din Europa. Această consultare va pune bazele unei noi politici, ce urmează să fie adoptată la finalul anului, conform strategiei privind piața unică digitală.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
18/07/2017

Reprezentanții statelor membre au votat, pe 19 iulie, în favoarea propunerii Comisiei Europene de a reduce prezența acrilamidei în produsele alimentare. O dată implementate, noile reglementări le vor impune companiilor din sectorul alimentar să ia măsuri pentru a reduce această substanță cancerigenă din alimente.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
18/07/2017

Fondul de coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
17/07/2017

La nivelul Uniunii Europene lucrau, în 2016, 8,2 milioane de specialiști în IT&C, respectiv 3,7% din totalul populației active, conform unui comunicat Eurostat. România se află sub media europeană la acest capitol, însă a realizat progrese importante în ultimii cinci ani.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Ştiinţă şi tehnologie
17/07/2017

Comisia Europeană a propus, marți, 18 iulie, un nou set de măsuri pentru a susține regiunile Europei în dezvoltarea domeniilor de nișă, care reprezintă atuurile lor concurențiale și pentru a favoriza inovarea, reziliența și creșterea economică necesare.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
17/07/2017

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de un miliard de euro pentru cofinanțarea proiectelor prioritare de infrastructură de transport cu Fonduri Structurale și de Investiții (EFSI) în valoare totală de 6,8 miliarde de euro. Aceste proiecte urmează să fie implementate pe întreg teritoriul României în perioada de programare UE 2014-2020.

17/07/2017

Într-un editorial, publicat în presa germană și pe Calea Europeană, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, vorbește despre valorile UE, despre problemele din Turcia și mai ales despre perspectivele relației dintre Bruxelles și Ankara.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
16/07/2017

Dezbaterea privind viitorul Europei, concentrată în jurul Cărții Albe, document lansat în urmă cu doar patru luni de zile, capătă dinamism, iar în final se estimează că vor fi implicate în acest demers peste 30 de milioane de persoane.

 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
16/07/2017

Conferința europeană privind comunicarea publică (EuroPCom) ajunge, anul acesta, la cea de a 8-a ediție, una în care peste 600 de specialiști vor dezbate asupra noilor tendințe din comunicarea publică și despre cum vor putea acestea să crească nivelul de implicare al cetățenilor legat de politicile publice europene.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
16/07/2017

Comitetul Economic și Social European (CESE) lansează ediția 2017 a Premiului pentru societatea civilă. Anul acesta, vor fi recompensate, cu premii în valoare totală de 50.000 euro, proiecte inovatoare de promovare a locurilor de muncă de calitate și a spiritului antreprenorial.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor

Pages