Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/sitecomertpng_rosite_comert.png

site_comert

Comisia Europeană a prezentat, pe 12 decembrie, o propunere care va permite Uniunii Europene să își protejeze interesele comerciale în pofida paraliziei sistemului multilateral de soluționare a litigiilor din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Pentru a pune și mai mult accentul pe conformare și pe asigurarea respectării acordurilor comerciale ale UE, Comisia a creat astăzi poziția de Responsabil cu aplicarea dispozițiilor în materie comercială.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/sitegdpng_rosite_gd.png

site_gd

Comisia Europeană a prezentat astăzi Pactul ecologic european – o foaie de parcurs menită să asigure durabilitatea economiei UE, prin transformarea provocărilor legate de climă și de mediu în oportunități în toate domeniile de politică și prin garantarea unei tranziții care să fie echitabilă pentru toți și favorabilă incluziunii tuturor.

Categorie: Energie şi resurse naturale, Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/siteanticoruptiepng_rosite_anti_coruptie.png

site_anti_coruptie

Astăzi, 9 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, Comisia Europeană a publicat un sondaj privind atitudinea mediului de afaceri european față de corupția din Uniunea Europeană. Rezultatele arată o tendință descendentă, însă un număr semnificativ (63 %) de întreprinderi consideră corupția ca fiind larg răspândită, o scădere de la 75 % în 2013.  Cât privește situația din România, 97% din reprezentanții mediului de afaceri susțin că problema corupției este răspândită la nivel național. Mai mult decât atât, 88% dintre aceștia văd corupția ca pe un impediment în desfășurarea normală a activității firmelor, comparativ cu o medie europeană de 37%.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/competitieyeyspng-0_rocompetitie_yeys.png

competitie_yeys

În martie 2020, un grup de elevi ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” se vor deplasa la Bruxelles pentru a participa la un Summit european al tineretului pe tema schimbărilor climatice. Manifestarea este organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE) și se va desfășura după modelul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP). Elevilor li se va cere ca, jucând rolul unor reprezentanți ai unui sector industrial, ai unei industrii sau ai unui grup de țări, să poarte negocieri cu scopul de a formula recomandări pentru combaterea schimbărilor climatice.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret

/romania/file/siteincredereeuro1png_rosite_incredere_euro_1.png

site_incredere_euro_1

Potrivit rezultatelor celui mai recent Eurobarometru, mai mult de trei din patru cetățeni consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Acesta este cel mai puternic sprijin înregistrat de la începerea sondajelor, în 2002.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/siteroamingpng_rosite_roaming.png

site_roaming

Comisia a publicat astăzi, 29 noiembrie, prima revizuire completă a pieței serviciilor de roaming, care arată că eliminarea în iunie 2017 a tarifelor de roaming a adus beneficii considerabile călătorilor din întreaga UE.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/eurobarometrupng_roeurobarometru.png

eurobarometru

Comisia Europeană a publicat astăzi, 28 noiembrie, ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de protecție a consumatorilor contribuie la consolidarea încrederii în piață.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/neutralitateclimaticapng_roneutralitate_climatica.png

neutralitate_climatica

Comisia publică astăzi, 28 noiembrie, recomandările unui grup de experți privind modul de transformare a industriilor mari consumatoare de energie ale UE, astfel încât acestea să contribuie la atingerea, până în 2050, a obiectivelor la nivelul UE privind o economie circulară și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/soesitepng_rosoe_site.png

soe_site

Comisia Europeană a publicat astăzi, 28 noiembrie, rapoartele care descriu profilul sistemelor de sănătate din 30 de țări. Profilurile de țară în ceea ce privește sănătatea sunt publicate împreună cu un raport însoțitor care indică câteva dintre tendințele majore manifestate în transformarea sistemelor noastre de sănătate și trage principalele concluzii din profiluri.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/infringementmetale-pretioase_roinfringement_metale pretioase

infringement_metale pretioase

Comisia a decis astăzi, 27 noiembrie, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea în aplicare în mod corect a normelor UE (Directiva 2006/112/CE a Consiliului) privind tratamentul TVA aplicat obiectelor second-hand care conțin metale prețioase sau pietre prețioase.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

Pages