Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

comisarul european corina cretu
19/09/2017

Declarația comisarului european pentru politică regională Corina Crețu, la finalul dialogului cu cetățenii de la Zalău, în legătură fenomenele meteorologice extreme ce au afectat vestul României: 

"În primul rând, prezența mea aici este și pentru a aduce mesajul Comisiei Europene care este solidară cu populația afectată de aceste fenomene nemaiîntâlnite în regiune. Și, bineînțeles, am transmis condoleanțele noastre către familiile victimelor.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
comisari katainen bienkowska
18/09/2017

Strategia reînnoită a Uniunii Europene (UE) privind politica industrială, prezentată de Comisia Europeană luni, 18 septembrie, reunește toate inițiativele orizontale și sectoriale, atât pe cele noi, cât și pe cele deja lansate. De asemenea, sunt clarificate sarcinile părților implicate și sunt prezentate forumurile Ziua industriei, eveniment anual lansat în 2017, și masa rotundă la nivel înalt a sectorului industrial.

Categorie:
Afaceri comerciale, Energie şi resurse naturale
Frans Timmermans
15/09/2017

Propunerile de revizuire a Regulamentului privind inițiativa cetățenească europeană și a celui privind partidele și fundațiile politice europene au fost adoptate vineri, 15 septembrie, de Comisia Europeană, având ca obiectiv sporirea legitimității democratice în UE prin consolidarea participării cetățenilor la procesul de decizie european.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
comisar european julian king
15/09/2017

Julian King, comisar european responsabil pentru Uniunea securității, va veni într-o vizită oficială la București în data de 18 septembrie.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
15/09/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina CREȚU, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 18-19 septembrie 2017.

Categorie:
corina crețu
14/09/2017

97,5 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) vor fi investite în modernizarea conexiunii feroviare între orașele Poznań și Pila, din regiunea Wielkopolska, în partea central-estică a Poloniei.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
vizita comisarului european
14/09/2017

Comisia salută decizia Parlamentului European de a aproba propunerea de acordare a unei finanțări în valoare de 1,2 miliarde euro Italiei, ca urmare a cutremurelor din 2016 și 2017, aceasta fiind cea mai mare sumă mobilizată vreodată din Fondul de solidaritate al UE.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
katainen_malmstrom
14/09/2017

Pachetul de inițiative pentru un program comercial progresist și ambițios, propus de Comisia Europeană joi, 14 septembrie, are în vedere crearea unui cadru de examinare a investițiilor străine directe, proiecte de mandate pentru deschiderea de negocieri comerciale și în vederea creării unei instanțe multilaterale dedicate investițiilor, crearea unui grup consultativ privind acordurile comerciale și publicarea, de acum încolo, a fiecărei noi propuneri de mandat de negociere.

Categorie:
Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe
soteu 2017
14/09/2017

Comisia Europeană a prezentat joi, 14 septembrie, propuneri de creare a unui cadru european de examinare a investițiilor străine directe în Uniunea Europeană. În paralel, Comisia va demara o analiză detaliată a fluxurilor de investiții străine directe în UE și va institui un grup de coordonare cu statele membre, pentru a contribui la identificarea preocupărilor și soluțiilor strategice comune în domeniul acestor investiții.

Categorie:
Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe
nou cod de conduita
13/09/2017

Prezentat miercuri, 13 septembrie, în cadrul discursului președintelui Jean-Claude Juncker despre starea Uniunii Europene, noul Cod de conduită pentru membrii Comisiei prevede reguli modernizate ce stabilesc noi standarde pentru normele etice în Europa.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor

Pages