Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

google_san_francisco
18/07/2018

Comisia Europeană a amendat Google cu 4,34 miliarde euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Începând din 2011, Google a impus restricții ilegale producătorilor de dispozitive Android și operatorilor de rețele de telefonie mobilă pentru a-și consolida poziția dominantă în domeniul căutărilor generale pe internet. În prezent, societatea trebuie să pună capăt efectiv acestor practici în termen de 90 de zile, riscând, în caz contrar, să fie obligată la plata unor penalități cu titlu cominatoriu echivalente cu până la 5% din cifra de afaceri zilnică medie la nivel mondial a Alphabet, societatea-mamă a Google.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
investeu
18/07/2018

Din iulie 2015 și până acum, Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) a mobilizat 335 miliarde euro în investiții suplimentare în întreaga UE. Planul Juncker a avut un impact evident asupra economiei UE și a revoluționat modul în care este finanțată inovarea în Europa.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
eusic_2018
17/07/2018

Între 16 și 18 iulie, 60 de tineri europeni își prezintă, la Cluj, proiectele selectate în semifinala Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC). Cele 30 de echipe semifinaliste, din 20 de țări, printre care se numără și trei ce reprezintă România, au fost selectate din peste 700 de proiecte eligibile. Acestea vor beneficia de un program de accelerare a propriilor idei de inovații sociale, iar cei trei câștigători vor primi, fiecare, un premiu în valoare de 50.000 euro.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Ştiinţă şi tehnologie
ue_japonia_steaguri
17/07/2018

La Tokyo, UE și Japonia au încheiat cu succes discuțiile cu privire la adecvarea reciprocă a nivelului de protecție a datelor. Cele două părți au convenit ca sistemele relevante să beneficieze de recunoaștere reciprocă, acest lucru permițând un flux liber de date între UE și Japonia, în condiții de siguranță.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
acord_ue_japonia_juncker_abe_tusk
17/07/2018

Cel mai important acord comercial negociat vreodată de UE a fost semnat marți, 17 iulie, de președinții Jean-Claude Juncker și Donald Tusk și de prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Acordul de parteneriat economic (APE) UE-Japonia va crea o zonă comercială deschisă pentru peste 600 de milioane de persoane. El va elimina majoritatea taxelor vamale plătite de exportatorii UE în Japonia, precum și obstacole de lungă durată legate de reglementare, va deschide piața japoneză unor exporturi-cheie din UE, va intensifica cooperarea dintre cele 2 părți în varii domenii, va reafirma angajamentul lor în ce privește dezvoltarea durabilă și va include un angajament specific referitor la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Categorie:
Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe
poluare_masini_emisii
17/07/2018

Comisia Europeană și autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor din UE au publicat marți, 17 iulie, concluziile cu privire la cele 8,5 milioane de autoturisme rechemate în service în Uniune de grupul Volkswagen, după scandalul „dieselgate”.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
amsterdam_airbnb
16/07/2018

În 16 iulie, Comisia Europeană și autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE i-au solicitat companiei Airbnb să-și alinieze clauzele și condițiile la normele UE de protecție a consumatorilor și să fie transparentă în ceea ce privește prezentarea prețurilor aplicate.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Transporturi şi călătorii
corina_cretu
13/07/2018

În perioada 16-19 iulie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
investitii arctic_bei_feis
13/07/2018

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare. Această tranzacție este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru întreaga Europă.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
justitie_drept_european
12/07/2018

România era vizată, în 2017, în 58 de cazuri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, un număr cvasi-similar cu cel înregistrat în 2016 (57). Dintre acestea, 29 erau noi cazuri deschise în decursul anului menționat, iar 34 se refereau la transpunerea tardivă a normelor europene în legislația națională. Totodată, România este unul dintre statele care înregistrează dificultăți serioase în monitorizarea transpunerii la timp a legislației europene. Acestea sunt câteva dintre concluziile raportului privind punerea în aplicare a dreptului UE și ale Tabloului de bord privind piața unică, publicate de Comisia Europeană joi, 12 iulie.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages