Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/rs2965visual1-general-animation-hprjpg_rors2965_visual_1_-_general_-_animation-hpr.jpg

rs2965_visual_1_-_general_-_animation-hpr

Sondajul Eurobarometru privind cooperarea pentru dezvoltare a UE de anul acesta arată un consens larg în rândul cetățenilor europeni cu privire la importanța cooperării și a dezvoltării internaționale.

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/womaneuflagjpg_rowoman_eu_flag.jpg

woman_eu_flag

Comisia Europeană a depășit obiectivul stabilit de președintele Jean-Claude Juncker în 2014, care s-a angajat la momentul respectiv ca, până la sfârșitul mandatului său, 40 % din cadrele de conducere de nivel mediu și superior ale Comisiei să fie femei.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/junckerjpg-2_rojuncker.jpg

juncker

Planul de investiții pentru Europa, planul Juncker, a jucat un rol esențial în stimularea creării de locuri de muncă și a creșterii economice. Investițiile Grupului Băncii Europene de Investiții (BEI) girate de Fondul european pentru investiții strategice din Planul Juncker (FEIS) au crescut produsul intern brut (PIB) cu 0,9 % și au adăugat 1,1 milioane de locuri de muncă în comparație cu scenariul de referință.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/goldenladyjusticebrugesbelgium6204837462jpg_rogolden_lady_justice_bruges_belgium_6204837462.jpg

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 22 octombrie, ultimul său raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de această țară în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/datajpg_rodata.jpg

data

Comisia Europeană a publicat astăzi, 18 octombrie, raportul  privind guvernarea electronică, care evaluează utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în cadrul administrațiilor publice, precum și nivelurile de interoperabilitate transfrontalieră și de interacțiune digitală între administrații și cetățeni sau întreprinderi, în statele membre ale UE, și în alte opt țări terțe.

/romania/file/euro_roeuro_

euro_
copyright

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 18 octombrie, plata sumei de 14.35 milioane EUR, sub formă de sprijin bugetar, pentru a contribui la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern al Republicii Moldova. Asistența va sprijini reforma poliției, combaterea corupției și a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic și eficientizarea și transparentizarea finanțelor publice. 

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/bratislavapng_robratislava.png

bratislava

Autoritatea Europeană a Muncii își începe astăzi, 16 octombrie, activitatea cu o ceremonie inaugurală și cu prima reuniune a Consiliului său de administrație. Lansarea are loc la doi ani după ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunța ideea înființării unei astfel de autorității în discursul din 2017 privind starea Uniunii adresat Parlamentului European.

Categorie: Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale

/romania/file/telemeasbfbpng_rotelemeasbfb.png

telemeasbfb

,,Telemeaua de Sibiu” a devenit astăzi, 16 octombrie, un produs protejat la nivel european.  Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a produsului în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/navigareinternetclesiasementsovadreamstimejpg_ronavigare_internet_clesia_sementsova_dreamstime.jpg

navigare_internet_clesia_sementsova_dreamstime
copyright

Ediția din 2019 a Săptămânii europene a competențelor profesionale va avea loc în Helsinki în perioada 14 – 18 octombrie. Organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Președinția finlandeză a Consiliului UE, această a patra ediție va încuraja în continuare persoanele de toate vârstele să își „descopere talentul” prin intermediul educației și al formării profesionale (EFP).

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/justicejpg_rojustice.jpg

justice
copyright

Astăzi, 10 octombrie, Comisia a decis să trimită o scrisoare de punere în întârziere României pentru neîndeplinirea obligației de a notifica măsurile luate pentru a se conforma normelor UE privind recuperarea creanțelor de la debitori în alte state membre (Regulamentul privind ordonanța asigurătorie europeană de indisponibilizare a conturilor bancare, Regulamentul 2014/655/UE).

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages