Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

navracsics
17/01/2018

Noi inițiative privind îmbunătățirea competențelor-cheie și digitale ale cetățenilor europeni, în scopul promovării valorilor comune și al sensibilizării elevilor cu privire la modul de funcționare a Uniunii Europene, au fost adoptate de Comisia Europeană miercuri, 17 ianuarie. Propunerile au ca obiectiv reducerea inegalităților socio-economice, susținând în același timp competitivitatea, pentru a construi o Europă mai unită, puternică și democratică.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Mediu, consumatori şi sănătate
strategie deseuri materiale plastice
16/01/2018

Prima strategie la nivel european privind materialele plastice, adoptată marți, 16 ianuarie, se înscrie în eforturile de tranziție către o economie mai circulară. Aceasta va proteja mediul de poluarea cu plastic și, în același timp, va stimula creșterea și inovarea. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni reciclabile până în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosință va fi redus, iar utilizarea intenționată a microplasticului va fi limitată.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Mediu, consumatori şi sănătate
comisar corina_cretu
16/01/2018

57,4 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiți în infrastructura de distribuție, gestiune și tratarea a apei din județul Caraș-Severin. 

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
alina_bargaoanu_snspa
15/01/2018

Prof.dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, este unul dintre cei 39 de experți nominalizați, în urma unui proces de selecție deschis, pentru a face parte din Grupul la nivel înalt pentru combaterea știrilor false și a dezinformării online. Din acesta fac parte reprezentanți ai societății civile, rețelelor sociale, organizațiilor media și mediului academic, precum și jurnaliști. Lucrările Grupului, a cărui primă reuniune a avut loc în 15 ianuarie, vor contribui la elaborarea unei strategii europene de gestionare a fenomenului știrilor false, ce urmează a fi prezentată în primăvăra anului 2018

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
eupl 2018
15/01/2018

Cu ocazia aniversării celei de-a zecea ediții a Premiului Uniunii Europene pentru literatură (EUPL), a fost lansată o competiție specială, dedicată câștigătorilor edițiilor precedente, printre care se numără și trei autori români. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
valdis dombrovskis
12/01/2018

Consumatorii europeni vor beneficia de toate avantajele oferite de plata online a bunurilor și serviciilor, datorită noilor norme intrate în vigoare în data de 13 ianuarie 2018 (Directiva revizuită privind serviciile de plată – DSP2), care permit plăți electronice mai ieftine, simple și sigure și au ca scop modernizarea serviciilor de plată din întreaga Europă.

Categorie:
Afaceri comerciale, Mediu, consumatori şi sănătate
colegiu_comisari
12/01/2018

Apelurile de propuneri pentru programe de promovare a produselor agricole europene, atât la nivel mondial, cât și în cadrul UE, au fost lansate vineri, 12 ianuarie. 169 de milioane euro, cu 27 de milioane mai mult decât în 2017, sunt disponibile pentru cofinanțarea programelor ce pot viza o gamă amplă de tematici, de la campanii generale privind alimentația sănătoasă la inițiative dedicate unor sectoare de piață specifice. Termenul-limită pentru depunerea propunerilor este 12 aprilie 2018.

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie
vandystadt_gabriel_moedas
11/01/2018

Comisia Europeană a prezentat, în 11 ianuarie, o serie de măsuri având ca scop construirea unei infrastructuri de supercalculatoare europene de talie mondială. Inițiativa prevede investiții din partea UE și a statelor membre și este esențială pentru competitivitatea și independența UE în domeniul economiei datelor, în condițiile în care supercalculatoarele pot aduce beneficii pentru societate în multe domenii.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie
presedintie bulgara consiliu ue
10/01/2018

Realizarea unei Europe mai sigure, stabile și solidare, prin consens, competitivitate și coeziune, sumarizează prioritățile Președinției bulgare a Consiliului UE, al cărei moto "Puterea stă în unire" se regăsește și pe stema Republicii Bulgaria. Cele patru domenii-cheie pe care se va axa mandatul de 6 luni (1 ianuarie – 30 iunie 2018) sunt: viitorul Europei și tinerii, Balcanii Occidentali, securitatea și stabilitatea și, nu în ultimul rând, economia digitală.

Categorie:
oettinger
10/01/2018

În data de 10 ianuarie, Comisia Europeană a lansat o serie de consultări publice privind prioritățile UE ce ar trebui să fie reflectate în următorul cadru financiar multianual. Colegiul comisarilor a susținut și o dezbatere pentru a trasa orientări în această direcție, urmând ca în mai puțin de cinci luni de zile Comisia să facă o propunere în legătură cu bugetul pe termen lung al UE.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

Pages