Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

steag ue
21/09/2018

Comisia Europeană invită părțile interesate să transmită observații privind angajamentele comunicate de Transgaz ca răspuns la preocupările în materie de concurență legate de fluxul liber de gaze naturale din România. Scopul angajamentelor ar fi de a permite exporturile de gaze naturale din România către alte state membre, în special către Ungaria și Bulgaria.

Categorie:
Energie şi resurse naturale
tva
21/09/2018

Venituri de aproape 150 de miliarde euro din taxa pe valoare adăugată (TVA) au fost pierdute în 2016, la nivelul UE, cu circa 12% mai puțin față de anul precedent, arata un studiu publicat astăzi, 21 septembrie, de Comisia Europeană. Potrivit datelor, deficitul de încasare a TVA-ului a scăzut în 22 de state membre, însă a crescut în șase dintre țările UE: România, Finlanda, Regatul Unit, Irlanda, Estonia și Franța.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
eurostat_anuar_2018
21/09/2018

Ediția din 2018 a anuarului Eurostat include statistici din diferite arii de activitate, care împreună construiesc imaginea generală a regiunilor Europei. De exemplu, anuarul arată diferențe minore între zonele urbane și cele rurale în ce privește ocuparea forței de muncă la nivelul UE. În schimb, România se numără printre țările în care deosebirile sunt notabile.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
comisar_jourova_septembrie_2018
20/09/2018

În urma solicitării Comisiei Europene și a autorităților UE pentru protecția consumatorilor din luna iulie, Airbnb s-a angajat să efectueze modificările necesare ale clauzelor și condițiilor sale și să-și îmbunătățească modul de prezentare a prețurilor aplicate. Compania trebuie să facă aceste modificări în toate versiunile platformei sale online în limbi oficiale ale UE până la sfârșitul anului 2018.

Categorie:
Transporturi şi călătorii
eusic_2018
20/09/2018

Actualizare 20.09: În urma semifinalei de la Cluj, au fost selectate cele 10 proiecte finaliste ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC). Printre acestea se numără și Career Bus, proiect din România care propune un autobuz cu sfaturi interactive pentru tineri privind dezvoltarea profesională.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Ştiinţă şi tehnologie
colegiu_comisari
20/09/2018

Colegiul comisarilor a hotărât să înregistreze inițiativa cetățenească europeană intitulată „Stop fraudei cu fonduri UE și utilizării abuzive a acestor fonduri”. Propunerea vizează aplicarea unor controale sporite și a unor sancțiuni mai severe pentru a proteja interesele financiare ale Uniunii în statele membre care nu participă la Parchetul European.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
eych_bratosin_molla_bojian
20/09/2018

Cei mai buni inovatori aflați la început de drum, din Europa și nu numai, au fost premiați marți, 19 septembrie, la Dublin, Irlanda. La gala Concursului UE pentru tineri cercetători 2018 (EUCYS), au urcat pe podium, alături de echipe din diferite colțuri ale lumii, trei elevi români cu vârste între 17 și 18 ani.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
alimente_copyright_tero_vesalainen_dreamstime.com
20/09/2018

Colegiul comisarilor a decis, în 19 septembrie, înregistrarea inițiativei cetățenești europene intitulată „Eat ORIGINal! Unmask your food”. Obiectivul său este de a impune declararea obligatorie a originii pentru toate produsele alimentare, în scopul de a preveni fraudele, de a proteja sănătatea publică și de a garanta dreptul consumatorilor de a fi informați.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
poluare_auto_c_veerathada_khaipet_dreamstime.com
18/09/2018

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a stabili dacă BMW, Daimler și VW (Volkswagen, Audi, Porsche) au avut o înțelegere anticoncurențială, încălcând normele UE antitrust. Astfel, cei trei producători auto ar fi evitat concurența în ceea ce privește dezvoltarea și introducerea tehnologiei pentru curățarea emisiilor la autoturisme pe benzină și diesel.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
euinmyregion_2018_concurs_blogging
17/09/2018

Radu Dumitrescu este marele câștigător al concursului de blogging "UE în regiunea mea", organizat de Comisia Europeană. Articolul său, despre ediția 2018 a proiectului "European Youth Weeks"/"Săptămânile europene ale tineretului", a fost selectat din cele peste 100 de texte înscrise în competiție.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală

Pages