Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/siteocdepng_rosite_ocde.png

site_ocde

Comisia și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) prezintă astăzi un raport privind o inițiativă lansată în 2017 pentru a ajuta 12 regiuni și state membre ale UE să realizeze tranziția industrială și să se afirme într-o economie globalizată.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/siteebolapng_rosite_ebola.png

site_ebola

Pe 11 noiembrie, Comisia Europeană a adoptat decizia de a acorda companiei Merck Sharp & Dohme B.V autorizaţia de comercializare pentru producerea vaccinului împotriva virusului Ebola. Vaccinul, numit Ervebo, se află în proces de dezvoltare din 2014, de la izbucnirea epidemiei de Ebola din Africa de Vest. Vaccinul este deja utilizat, ca parte a unui protocol specific, pentru a proteja persoane expuse riscului infectării, precum asistenţii medicali sau persoane care au stat în preajma altora care aveau deja acest virus.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/siteeusolidaritycorpspng_rosite_eu_solidarity_corps.png

site_eu_solidarity_corps

Astăzi, 11 noiembrie, Comisia Europeană a publicat cererea de propuneri din 2020 în cadrul Corpului european de solidaritate. Un buget preconizat de 117 milioane de euro va fi disponibil pentru a sprijini activitățile de solidaritate, deschizând noi oportunități pentru tineri de a se implica într-o gamă largă de domenii.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret

/romania/file/siteuesingapore1png_rosite_ue_singapore_1.png

site_ue_singapore_1

Statele membre ale UE au aprobat astăzi, 8 noiembrie, acordul comercial dintre UE și Singapore. Aceasta înseamnă că acordul va intra în vigoare curând, mai exact în 21 noiembrie. Valoarea totală a exportului de produse românești în Singapore se ridică la 36 de milioane EUR. Odată cu acest acord, 170 de companii românești vor exporta produse precum anvelope, semințe de floarea soarelui sau țevi de metal în Singapore. Un procent de 67% dintre aceste companii este constituit din întreprinderi mici și mijlocii.

Categorie: Relaţii externe şi afaceri externe

/romania/file/sitetvapng_rosite_tva.png

site_tva

Sistemul de TVA al UE va fi mai bine echipat pentru a face față fraudelor din sectorul comerțului electronic, ca urmare a noilor norme convenite astăzi de statele membre. Acordul de astăzi, 8 noiembrie, va pune la dispoziția autorităților antifraudă, pentru prima dată, date relevante cu privire la achizițiile online pentru a le ajuta în lupta lor împotriva fraudelor în materie de TVA din acest sector, estimate la aproximativ 5 miliarde EUR pe an în UE.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/sitedeclaratieberlinjunckerpng_rosite_declaratie_berlin_juncker.png

site_declaratie_berlin_juncker
Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/siteeconomiepng_rosite_economie.png

site_economie

La nivelul UE, este cel de-al șaptelea an consecutiv în care economia este marcată de creștere, iar conform previziunilor creșterea economică va continua și în următorii doi ani. Piețele forței de muncă rămân solide, iar șomajul scade în continuare.

Categorie: Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă

/romania/file/siteuechinaproduseigpng_rosite_ue_china_produse_ig.png

site_ue_china_produse_ig

Astăzi, 6 noiembrie, UE și China au încheiat negocierile privind un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicații geografice (IG) europene în China și a 100 de IG din China în UE împotriva imitațiilor și a uzurpării. Printre produsele europene cu indicație geografică din China, se regăsește și vinul de Cotnari.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret

/romania/file/siteerasmuspng_ro_site_erasmus.png

_site_erasmus

Comisia Europeană a publicat astăzi, 5 noiembrie, solicitarea de propuneri pe anul 2020 pentru programul Erasmus +. 2020 este ultimul an al actualului program al Uniunii Europene pentru mobilitate și cooperare în educație, formare, tineret și sport. Bugetul estimat de peste 3 miliarde de euro, în creștere cu 12% față de cel din 2019, va oferi și mai multe oportunități tinerilor europeni de a studia, a se pregăti sau câștiga experiență profesională în străinătate.

Categorie: Cultură, educaţie şi tineret

/romania/file/sitepoliticaindustrialapng_rosite_politica_industriala.png

site_politica_industriala

Astăzi, 5 noiembrie, Comisia publică recomandările unui grup de experți, Forumul strategic privind proiectele importante de interes european comun, pentru a stimula competitivitatea și poziția de lider a Europei la nivel mondial în șase sectoare industriale strategice și orientate spre viitor: vehiculele conectate, ecologice și autonome; tehnologiile și sistemele pe bază de hidrogen; asistența medicală inteligentă; internetul obiectelor cu aplicații în industrie; o industrie cu emisii reduse de dioxid de carbon; și securitatea cibernetică.

Categorie: Ştiinţă şi tehnologie, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Energie şi resurse naturale

Pages