Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/plasticjpg_roplastic.jpg

plastic.

Peste 100 de parteneri din domeniul public şi privat reprezentând întregul lanţ valoric al materialelor plastice au semnat astăzi, 20 septembrie, declaraţia Alianţei circulare privind materialele plastice, care promovează acţiuni voluntare pentru buna funcţionare a pieţei materialelor plastice reciclate din UE.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/beachjpg_robeach.jpg

beach

Pe plajele din întreaga Europă şi din întreaga lume, personalul UE se alătură comunităţilor locale pentru a curăţa deşeurile marine ca parte a campaniei #EUBeachCleanUp. Lansată la 19 august, campania din acest an se va desfăşura până în octombrie, punctul ei culminant fiind sâmbătă, 21 septembrie, Ziua Internaţională a curăţării ţărmurilor, cu acţiuni desfăşurate în peste 80 de ţări, de pe toate continentele locuite.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/borderjpg_roborder.jpg

border
copyright

Noile cifre publicate astăzi de Comisia Europeană arată că numărul de interceptări de mărfuri contrafăcute importate în UE a crescut în 2018 din cauza creşterii semnificative a numărului de colete mici expediate prin poştă sau prin serviciile de curierat expres. Cifrele referitoare la transporturile confiscate au crescut de la 57 433 în 2017 la 69 354 în 2018, deşi numărul total de articole reţinute a scăzut în comparaţie cu anii precedenţi. În 2018, au fost reţinute aproape 27 de milioane de articole care încălcau drepturile de proprietate intelectuală (DPI), având o valoare de piaţă de aproximativ 740 de milioane EUR.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/eurojpg_roeuro.jpg

euro

În urma ultimei reuniuni a Consiliului de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI), se preconizează că Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) al Planului Juncker va atrage după sine investiții în valoare de 433.2 miliarde de euro. Proiectele din România au obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro. 

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/wifi4eujpg_rowifi4eu.jpg

wifi4eu
Comisia Europeană

Cea de-a treia rundă de înscrieri WiFi4EU se deschide pe 19 septembrie, 2019, 14:00 ora României. Cu un buget al apelului de 26.7 milioane de euro, Comisia va distribui 1.780 de vouchere în toate localitățile europene pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Cererea de propuneri va fi deschisă până la data de 20 septembrie 2019, 18 :00 ora României.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/linguatestpng_rolinguatest.png

linguatest

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, între 15 și 30 septembrie 2019, un concurs de cunoștințe lingvistice și de cultură generală pe site-ul www.linguatest.ro

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/hospitaljpg_rohospital.jpg

hospital

Prin programul său de sprijin pentru reforme structurale, Comisia Europeană este implicată activ în pregătirea proiectării și construcției a trei spitale regionale de urgență la Iași, Cluj și Craiova.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/vaccinejpg_rovaccine.jpg

vaccine

Astăzi, 12 septembrie, la Bruxelles, Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) găzduiesc împreună primul Summit mondial privind vaccinarea. Scopul acestui summit este de a accelera acțiunile la nivel mondial pentru combaterea răspândirii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare și pentru a pleda împotriva dezinformării cu privire la vaccinuri tot mai răspândite la nivel mondial.

/romania/file/vdljpg_rovdl.jpg

vdl

Astăzi, 10 septembrie, președintele ales Ursula von der Leyen și-a prezentat echipa și noua structură a următoarei Comisii Europene.

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/brexitjpg-3_robrexit.jpg

brexit
Comisia Europeană / Serviciul Audiovizual

Cu 8 săptămâni înainte de retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, care va avea loc la 31 octombrie 2019, Comisia și-a reiterat astăzi, în cea de a șasea comunicare a sa privind pregătirea pentru Brexit, apelul adresat tuturor părților interesate din UE27 de a se pregăti pentru scenariul fără acord. Având în vedere climatul de incertitudine care persistă în Regatul Unit cu privire la ratificarea Acordului de retragere – astfel cum a fost convenit cu guvernul Regatului Unit în noiembrie 2018 – și situația politică generală din această țară, scenariul unui Brexit fără acord la 1 noiembrie 2019 rămâne, deși nedorit, plauzibil.

Pages