Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

comisar_corina_cretu
19/02/2018

1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea unei secțiuni din coridorul feroviar ce leagă localitatea Curtici, aflată la granița dintre România și Ungaria, de municipiul Constanța, de la malul Mării Negre. Lucrările se vor concentra în mod semnificativ pe creșterea vitezei și siguranței deplasării pe secțiunea dintre km 614 și orașul Simeria, prin reabilitarea și modernizarea a 13 gări din această secțiune, îmbunătățirea sistemelor de semnalizare și informare a pasagerilor și construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri și tunele.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
retele_sociale
15/02/2018

Facebook, Twitter și Google+ au operat o serie de modificări la nivelul clauzelor de furnizare a serviciilor, în urma solicitărilor Comisiei Europene de respectare a normelor UE privind protecția consumatorilor. Cu toate acestea, modificările publicate joi, 15 februarie, asigură numai într-o anumită măsură respectarea cerințelor prevăzute de legislația UE.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
comisar european corina cretu
15/02/2018

Joi, 15 februarie, Comisia a propus alocarea unei sume de 104 milioane de euro din Fondul de solidaritate celor patru state membre UE afectate de dezastre naturale în 2017. Acesta este unul dintre rezultatele concrete ale promisiunii Comisiei Juncker de a oferi mai mult decât simple vorbe de încurajare sau condoleanțe, atunci când un stat membru UE este afectat de un dezastru. Sumele alocate din Fondul de solidaritate al UE pot fi utilizate pentru a sprijini eforturile de reconstrucție și pentru a acoperi o parte din costurile legate de serviciile de urgență, de cazarea temporară, de operațiunile de curățare și de protejare a patrimoniului cultural, în scopul reducerii poverii financiare suportate de autoritățile naționale.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
road2sibiu
14/02/2018

În pregătirea reuniunii informale a liderilor din 23 februarie 2018, Comisia Europeană a prezentat miercuri, 14 februarie, o serie de măsuri practice care ar putea eficientiza activitatea Uniunii Europene și îmbunătăți legătura dintre liderii instituțiilor UE și cetățenii europeni.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
jean-claude juncker
14/02/2018

Înaintea reuniunii informale a liderilor din 23 februarie 2018, Comisia Europeană a prezentat miercuri, 14 februarie, diversele opțiuni posibile – precum și consecințele financiare ale fiecăreia – pentru un buget al UE pe termen lung, nou și modern, care să asigure îndeplinirea obiectivelor prioritare ale Uniunii după anul 2020.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
campanie your say
14/02/2018

În 16 februarie, elevi ai Colegiului Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinti, se vor întâlni cu Cristian Pîrvulescu, membru al Comitetului Economic și Social European (CESE), pentru a pregăti participarea la acțiunea „Europa ta, părerea ta” (Your Europe, Your Say! - YEYS), care va avea loc la Bruxelles, în perioada 15-16 martie 2018.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar_european_corina_cretu
13/02/2018

Comisia Europeană a publicat marți, 13 februarie, noi orientări în sprijinul funcționarilor din administrația publică de la nivel național, regional și local, care gestionează fonduri europene, pentru a garanta că procedurile de achiziții publice pentru proiectele cu finanțare UE sunt realizate în mod eficient și transparent.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar marianne_thyssen
12/02/2018

Ocuparea forței de muncă în UE a continuat să crească peste așteptări în cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2017, în timp ce rata șomajului a rămas în scădere, potrivit celui mai recent buletin trimestrial privind evoluțiile din domeniul ocupării și afacerilor sociale, publicat luni, 12 februarie. România a înregistrat printre cele mai mari creșteri, atât în ce privește productivitatea muncii (peste 3%), cât și ocuparea forței de muncă (5,2%).

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale
comisar corina cretu
09/02/2018

La Forumul Urban Mondial din Malaezia, Comisia Europeană a analizat realizările în cadrul celor trei angajamente luate de UE și partenerii săi cu 15 luni în urmă, la Conferința Națiunilor Unite Habitat III.

Cele trei angajamente menționate contribuie la implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și a Acordului de la Paris și fac parte din Noua agendă urbană, prezentată, de asemenea, cu 15 luni în urmă. Fiecare dintre aceste angajamente are o sferă de aplicare, realizări și rezultate preconizate specifice.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
numar_urgenta_112
09/02/2018

Serviciul 112 a devenit mai eficient o dată cu creșterea ratei de localizare a apelurilor efectuate, o arată cel mai recent raport anual privind implementarea în statele membre a numărului european de urgență, publicat în data de 9 februarie.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate

Pages