Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

/romania/file/handshakejpg_rohandshake.jpg

handshake
Comisia Europeană

Comisia lansează două proiecte pentru a furniza expertiză regiunilor și orașelor din România, în cooperare cu Guvernul român și cu Banca Mondială.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/baiamarejpg_robaiamare.jpg

baiamare

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) va finanța 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane de euro. Baia Mare este unul dintre orașele beneficiare și va primi o finanțare de peste 2.6 milioane de euro. Aceste proiecte au fost propuse de orașe în cadrul celei de a 4-a cereri de propuneri pentru inițiativa „Acțiuni urbane inovatoare”. 

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/berlaymont2jpg_roberlaymont_2.jpg

berlaymont_2
copyright

România se află pe locul 2, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de UE. Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat astăzi, 5 august, numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creștere și peste media europeană (60%, față de o medie UE de 45%).

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/holocaustjpg_roholocaust.jpg

holocaust

Declarația prim-vicepreședintelui Frans Timmermans și a comisarului european Vera Jourová:

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/untold2019jpg_rountold2019.jpg

untold2019

După ce a parcurs peste 2.500 km prin întreaga țară, cu opriri în București, Craiova, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Suceava, Iași, Brașov, Constanța, caravana #EUandME  ajunge, în perioada 1-4 august, la UNTOLD, în Cluj.

Categorie: UE pe înţelesul tuturor

/romania/file/galatijpg_rogalati.jpg

galati

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda un ajutor pentru investiții în valoare de 27.4 milioane de euro Portului Galați, cel mai mare port fluvial din țară.

Categorie: Regiuni şi dezvoltare locală

/romania/file/researchjpg_roresearch.jpg

research

Cercetătorii din întreaga Europă vor putea beneficia în prezent de mai multe oportunități de a utiliza instalațiile de ultimă generație ale Centrului Comun de Cercetare: după o primă rundă a inițiativei privind accesul deschis, în cadrul căreia au fost prezentate aproximativ 100 de propuneri eligibile din partea a 92 de institute de cercetare, noi laboratoare ale serviciilor interne pentru știință și cunoaștere ale Comisiei sunt în prezent disponibile pentru cercetătorii externi, care vor putea, de asemenea, să realizeze experimente în domeniul soluțiilor energetice cu zero emisii și al securității nucleare.

Categorie: Ştiinţă şi tehnologie

/romania/file/austriajpg_roaustria.jpg

austria
copyright

Comisia a decis astăzi să transmită Austriei un aviz motivat, din cauza incompatibilității legislației sale privind indexarea prestațiilor familiale și a creditelor fiscale acordate familiilor cu normele UE.

Categorie: Justiţie şi drepturile cetăţenilor

/romania/file/smokejpg_rosmoke.jpg

smoke

Astăzi, 25 iulie, Comisia a decis să trimită o scrisoare suplimentară de punere în întârziere României, solicitând autorităților din această țară să abordeze eșecul sistemic în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului, astfel cum se prevede în legislația UE privind calitatea aerului înconjurător (Directiva 2004/107/CE și Directiva 2008/50/CE)

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

/romania/file/natura2000jpg-0_ronatura_2000.jpg

natura_2000.jpg
copyright

Comisia Europeană a decis astăzi, 25 iulie, să trimită o scrisoare de punere în întârziere României, Poloniei și Portugaliei pe motiv că aceste țări nu asigură protecția adecvată a habitatelor și speciilor de interes la nivelul UE prin desemnarea de arii naturale protejate.

Categorie: Mediu, consumatori şi sănătate

Pages