Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

27/06/2017

Echipa Cantacuzinii, formată din elevii de clasa a VI-a Miruna Mihaela Niță, Ștefan Andrei Duțu, Ștefan Tomescu și David Ștefan Nedelcu și coordonată de profesoara Florina Sorescu, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2017. Cantacuzinii s-au înfruntat în etapa finală a competiției cu echipa Vitejii (Muzzy), de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța, alcătuită din elevii Atila Abdurafi, Mircea Dumitrache, Miruna Dumitrache și Riana Mazilu și coordonată de profesoara Mirela Roșioru. Cele două echipe au fost sprijinite de căpitanii lor celebri, Ilinca Băcilă și Alex Florea, iar participanții au fost premiați de către doamna Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
27/06/2017

Comisia Europeană a amendat marți, 27 iunie, Google cu 2,42 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Compania a abuzat de poziția dominantă deținută pe piață de motorul său de căutare, oferind un avantaj ilegal unui alt produs al său, și anume serviciul de comparare a prețurilor. Dacă nu pune capăt acestui comportament în termen de 90 de zile, compania va suporta penalități de până la 5% din cifra de afaceri realizată zilnic, la nivel mondial, de Alphabet, compania-mamă de care aparține Google.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
26/06/2017

Astăzi și mâine are loc la Bruxelles al 7-lea Forum pentru coeziune. Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, reunește aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
26/06/2017

Luni, 26 iunie, a intrat în vigoare cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, care înăsprește normele actuale și permite contracararea cu mai multă eficacitate a unor astfel de operațiuni, precum și a celor legate de finanțarea terorismului. De asemenea, Comisia Europeană a publicat și un raport care identifică domeniile cele mai expuse riscului de evaziune fiscală și cele mai răspândite tehnici utilizate de infractori pentru a spăla fonduri ilicite.

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Relaţii externe şi afaceri externe, Regiuni şi dezvoltare locală
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
22/06/2017

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România - Bancpost şi Banca Transilvania - în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM-uri". Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
21/06/2017

Comisia Europeană a propus alocarea pentru Italia a 1,2 miliarde de euro din Fondul de solidaritate al UE, cea mai mare sumă mobilizată într-o singură tranșă, în urma cutremurelor ce au avut loc în 2016 și 2017 în zona centrală a Italiei. O serie de mișcări tectonice cu consecințe tragice a afectat regiunile italiene Abruzzo, Lazio, Marche și Umbria, în perioada august 2016 - ianuarie 2017. De la început, Comisia Europeană a acordat asistență pentru gestionarea situațiilor de urgență imediată și s-a angajat să ofere sprijin Italiei pe parcursul întregului proces de reconstrucție. Propunerea de astăzi este încă un rezultat concret al angajamentului luat atunci. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
21/06/2017

"Craft Bicycle", propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției "Inovare în transportul european" 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. 

21/06/2017

Programul de reabilitare termică desfășurat în sectorul 1 al capitalei României, București, a făcut parte dintre cele 12 proiecte finaliste în competiția pentru premiile UE pentru energie durabilă. El a fost înscris în categoria "Sector public" și a avut ca obiectiv reducerea la jumătate a consumului energetic și îmbunătățirea eficienței energetice, prin lucrări de izolare termică a unui număr de 839 blocuri rezidențiale și 140 de facilități publice, ce au inclus școli și spitale.  

Categorie:
Energie şi resurse naturale, UE pe înţelesul tuturor
21/06/2017

Societatea SESAR, a cărei misiune este perfectarea sistemului european de nouă generaţie pentru administrarea spaţiului aerian, a dat publicităţii în 16 iunie, la solicitarea Comisiei Europene, schema unui concept care urmăreşte să facă din utilizarea dronelor în spaţiul aerian inferior o activitate sigură, securizată şi respectând mediul înconjurător. Aşa-numitul "U-Space", care va include spaţiul aerian de până la 150 de metri altitudine, va pune bazele dezvoltării unei pieţe robuste şi dinamice a serviciilor legate de drone în UE. Înregistrarea dronelor şi a utilizatorilor lor, identificarea lor electronică şi reperarea geografică a acestora ar trebui să devină realitate până cel târziu în anul 2019. 

21/06/2017

Comisia Europeană a lansat marți, 20 iunie, „Instrumentul european de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe”, cu ajutorul căruia aceștia își pot prezenta competențele, calificările și experiența într-un mod care să fie ușor de înțeles de angajatori, furnizorii de servicii de educație și formare, precum și de organizațiile din întreaga Uniune Europeană.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Relaţii externe şi afaceri externe

Pages