Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

24/05/2017

Săptămâna Verde este oportunitatea anuală a fiecărui cetățean european de a descoperi și dezbate politica Uniunii Europene privind mediul înconjurător. Organizat de Direcția Generală pentru Mediu a Comisiei Europene, acest eveniment-cheie în calendarul politicii EU de mediu reunește timp de o săptămână factorii de decizie politică, reprezentanții activiștilor de mediu, profesioniștii din domeniu și alte părți interesate din întreaga Europă și din lume.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
24/05/2017

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene. Scopul campaniei este de a oferi copiilor și tinerilor români posibilitatea de a descoperi mai multe despre UE, istoria, valorile, politicile și cele mai recente evoluții în domeniul afacerilor europene, aducând activități și competiții relevante aproape de aceștia, inclusiv prin vizite în școli din mediul rural și licee. Inițiativa este susținută de Ministerul Educației Naționale.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
24/05/2017

Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează o dezbatere pentru a aduna opinii ale societății civile românești cu privire la cele cinci scenarii referitoare la dezvoltarea viitoare a Europei prezentate de Jean-Claude Juncker în Cartea albă privind viitorul Europei a Comisiei Europene.

24/05/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, l-a primit astăzi la Bruxelles pe ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan. Cei doi înalţi oficiali au discutat despre stadiul implementǎrii politicii de coeziune în România.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
24/05/2017

Comisia a organizat miercuri, 24 mai, o dezbatere de orientare privind viitorul apărării europene, deoarece o Europă mai puternică în materie de securitate și de apărare reprezintă o prioritate pentru Comisia Juncker încă de la preluarea mandatului. Dat fiind că situația în materie de securitate din vecinătatea Europei se înrăutățește și că există argumente economice puternice pentru consolidarea cooperării dintre țările UE în ceea ce privește cheltuielile de apărare, Comisia consideră că acum este momentul pentru a avansa cu pași mari către o Uniune a securității și apărării.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
24/05/2017

Comisia Europeană a publicat marți, 23 mai, raportul celei de a 2-a misiuni de monitorizare post-program, efectuate în România de reprezentanții Direcției Generale de Afaceri Economice și Financiare. Acesta conține concluziile misiunii în cauză și identifică provocările cu care se confruntă încă economia românească. 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor
23/05/2017

70% din zonele de scăldat monitorizate din România sunt de calitate excelentă, potrivit celui mai recent raport pe subiect, publicat de Comisia Europeană marți, 23 mai. La nivel european, peste 85% din zonele pentru scăldat monitorizate în 2016 au îndeplinit cele mai stricte standarde de calitate (de unde calificativul „excelent”), ceea ce înseamnă că ele au fost, în mare parte, lipsite de substanțe poluante nocive pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Categorie:
Energie şi resurse naturale, Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
23/05/2017

Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, și comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, au găzduit marți, 23 mai, cea de-a doua ediție a Dialogului european privind competențele și migrația, desfășurat în cadrul Summitului european de afaceri. Ei au lansat oficial inițiativa „Angajatorii își unesc eforturile pentru a contribui la integrare” (Employers together for integration), în prezența reprezentanților la nivel înalt ai mai multor companii care s-au angajat să promoveze integrarea migranților, cum ar fi IKEA, Deutsche Telekom, NCC, Accenture, bpost, Scandic Hotels, ADECCO și Microsoft. Inițiativa urmărește să promoveze eforturile depuse de angajatorii din întreaga UE pentru a sprijini integrarea refugiaților și a altor migranți, atât pe piața forței de muncă, cât și în restul societății.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe
22/05/2017

Uniunea pentru Mediterana (UpM), forum de cooperare şi dialog între statele membre ale Uniunii Europene şi 15 ţări din sudul şi estul Mediteranei, a adoptat, la Cairo, o Declaraţie care stabileşte o Agendă urbană pentru această regiune. 

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
22/05/2017

Comisia Europeană a prezentat luni, 22 mai, recomandările specifice fiecărei țări din 2017, în care definește orientările de politică economică pentru fiecare stat membru în parte pentru următoarele 12-18 luni. Economia se dovedește a fi rezilientă în UE și în zona euro, însă continuă să se confrunte cu unele provocări, cum ar fi creșterea lentă a productivității, consecințele crizei – inclusiv inegalitățile care persistă – și incertitudinea generată în principal de factori externi. Prin urmare, Comisia invită statele membre să profite de această ocazie pentru a consolida fundamentele economiilor lor prin punerea în aplicare a priorităților economice și sociale identificate în comun la nivel european: stimularea investițiilor, continuarea reformelor structurale și asigurarea unor politici fiscal-bugetare responsabile. Se acordă o atenție deosebită provocărilor și priorităților identificate pentru zona euro

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor

Pages