Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

eu_and_me_web
22/06/2018

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează sâmbătă, 23 iunie, campania #EuandME, în cadrul Festivalului Pelicam, din Tulcea. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor, și se derulează în cele 28 de state membre pe o perioadă de 18 luni. Ea include producția și difuzarea, în special pe rețelele sociale, a unor filme de scurt-metraj realizate de cineaști cunoscuți la nivel european, organizarea unui concurs pentru tineri regizori, precum și evenimente organizate în toate statele membre.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
frans_timmermans
22/06/2018

Statele membre sunt încurajate, printr-o serie de recomandări ale Comisiei Europene, prezentate în 22 iunie, să se asigure că organismele naționale de promovare a egalității protejează eficient cetățenii și luptă împotriva discriminării.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
moscovic_tva_2018
22/06/2018

Statele membre ale UE au ajuns la un acord politic, în 22 iunie, cu privire la noi instrumente destinate remedierii deficiențelor existente la nivelul Uniunii în privința taxei pe valoarea adăugată (TVA). Deficiențele constatate pot favoriza frauda pe scară largă în domeniul TVA, care cauzează pierderi de 50 de miliarde euro pe an pentru bugetele naționale ale statelor membre.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
vicepresedinte sefcovic
20/06/2018

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord politic ambițios în ce privește guvernanța în Uniunea energiei. Prin acest nou sistem, statele membre vor fi pregătite corespunzător pentru a conduce Uniunea Energiei, iar UE va putea să-și atingă obiectivele pentru a deveni lider mondial în materie de surse regenerabile de energie.

Categorie:
Energie şi resurse naturale
comisar_corina_cretu
19/06/2018

Comisia a reînnoit marți, 19 iunie, inițiativa „Calea către excelență”, pentru a continua să ofere sprijin adaptat și expertiză regiunilor rămase în urmă în ceea ce privește inovarea.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
comisar corina cretu 2018
19/06/2018

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat o finanţare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Tîrgu Mureş, Ogra și Câmpia Turzii, din România.  

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
comisar_malmstrom_australia
18/06/2018

Negocierile pentru un acord comercial cuprinzător și ambițios între UE și Australia au fost lansate în 18 iunie, la Canberra. Discuțiile au ca scop înlăturarea barierelor din calea comerțului cu bunuri și servicii dintre cele două regiuni, crearea de noi oportunități pentru companii, precum și stabilirea unor norme conforme cu alte acorduri comerciale încheiate de UE. Viitorul acord dintre UE și Australia va consolida și mai mult implicarea UE în regiunea Asia-Pacific.

Categorie:
Afaceri comerciale
inteligenta_artificiala
18/06/2018

Comisia Europeană a găzduit, în 18 iunie, o reuniune cu 12 reprezentanți ai unor organizații filosofice și neconfesionale din întreaga Europă, printre care și Raluca Ciocian-Ardeleanu, vicepreședinte, Asociaţia Secular-Umanistă din România. Întrunirea, intitulată „Inteligența artificială: abordarea provocărilor etice și sociale”, face parte din dialogul periodic al Comisiei cu bisericile, organizațiile religioase, filosofice și neconfesionale.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie
premiul cese_2018
15/06/2018

Comitetul Economic şi Social European (CESE) va recompensa inițiative de excepție la cea de a zecea ediție a Premiului pentru societatea civilă, organizat, în acest an, cu tema "identități, valori europene și patrimoniu cultural european". Premiile, cu o valoare totală de 50.000 euro, vor fi împărțite între maximum cinci câștigători.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
buget_ue_post_2020_actiune_externa
14/06/2018

Pentru următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană propune să majoreze bugetul pentru acțiunea externă, care va ajunge la 123 de miliarde euro, să îi simplifice în mod semnificativ structura și să îi sporească flexibilitatea și eficacitatea pentru a putea face față provocărilor globale actuale.

Categorie:
Relaţii externe şi afaceri externe

Pages