Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

amsterdam_airbnb
16/07/2018

În 16 iulie, Comisia Europeană și autoritățile pentru protecția consumatorilor din UE i-au solicitat companiei Airbnb să-și alinieze clauzele și condițiile la normele UE de protecție a consumatorilor și să fie transparentă în ceea ce privește prezentarea prețurilor aplicate.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Transporturi şi călătorii
corina_cretu
13/07/2018

În perioada 16-19 iulie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
investitii arctic_bei_feis
13/07/2018

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare. Această tranzacție este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru întreaga Europă.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
grup_de_lucru_subsidiaritate
11/07/2018

Grupul de lucru privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”, și-a prezentat marți, 10 iulie, raportul final. Acesta oferă răspunsuri la trei întrebări principale: (i) cum pot fi aplicate mai bine principiile subsidiarității și proporționalității în instituțiile UE; (ii) cum poate crește gradul de implicare a autorităților regionale și locale și a parlamentelor naționale în elaborarea și punerea în aplicare a politicilor UE; și (iii) care ar fi domeniile de politică în care competențele ar putea reveni, în timp, la statele membre.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
corina_cretu
10/07/2018

Comisia Europeană și-a dat acordul asupra continuării inițiativei de asistență având ca scop îmbunătățirea sistemelor regionale de inovare în regiunile cu venituri mici și creștere scăzută din România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania și Croația. Aceasta este coordonată de Centrul comun de cercetare și sprijină regiunile în găsirea de soluții la o serie de obstacole din calea inovării, cum ar fi lipsa interacțiunii între mediul de afaceri local și cel academic. De asemenea, inițiativa se va axa în mod special pe promovarea unei mai mari implicări a partenerilor de afaceri și a antreprenorilor în elaborarea și punerea în practică a strategiilor regionale de inovare, așa-numitele strategii de specializare inteligentă

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
combatere_spalare_bani
10/07/2018

Cea de-a cincea Directivă privind combaterea spălării banilor a intrat în vigoare luni, 9 iulie, odată cu publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE. Propuse de Comisia Europeană în iulie 2016, noile norme aduc mai multă transparență în ce privește adevărații proprietari ai unei companii și totodată gestionează riscurile legate de finanțarea terorismului.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
comisar_corina_cretu
06/07/2018

Propunerea Comisiei Europene de revizuire a regulilor în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, recent adoptată de Parlamentul European, are ca scop reducerea la jumătate a numărului de reglementări actuale, în paralel cu simplificarea și clarificarea acestora în vederea aplicării la toate nivelele. În termeni practici, acest lucru va avea ca rezultat o mai mare flexibilitate, mai puține formalități, precum și facilitarea sinergiilor cu Planul Juncker.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
consultare_ora_de_vara
05/07/2018

Cetățenii europeni și părțile interesate din statele membre sunt invitați să-și spună părerea asupra oportunității modificării prevederilor care se referă la ora de vară. Consultarea publică este deschisă până în data de 16 august și este disponibilă online.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate
alex lets talk impact
05/07/2018

Un nou proiect de comunicare al Reprezentanței Comisiei Europene în România, dezvoltat împreună cu Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro, îl aduce în lumea digitală pe Alex, protagonistul benzii desenate ,,Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe”, lansată în 2016.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor
colegiu_comisari_2018
05/07/2018

Colegiul comisarilor efectuează joi și vineri, 5-6 iulie, la Viena, vizita tradițională în țara ce asigură Președinția rotativă a Consiliului UE.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor

Pages