Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

money
18/01/2017

Furnizorii de microcredite și de finanțare pentru întreprinderile sociale își pot dezvolta capacitatea de a acționa pe piață printr-o nouă inițiativă a Comisiei Europene și a Fondului european de investiții (FEI), lansată la finalul anului trecut. 

Categorie:
Afaceri comerciale, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală
18/01/2017

Noul apel pentru campanii multianuale de promovare a produselor agricole, lansat de Comisia Europeană în 12 ianuarie, are la dispoziție un buget total de 128,5 milioane de euro, cu rate de finanțare a proiectelor de la 70 la 85%. Programele selectate se vor desfăşura în Uniunea Europeană şi în ţări terţe și vor avea ca obiectiv promovarea consumului şi a produselor europene de calitate. Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de finanțare este 20 aprilie 2017. 

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Afaceri comerciale, Regiuni şi dezvoltare locală
11/01/2017

Pentru a exemplifica vizual contextul național al recomandărilor de țară făcute de Comisia Europeana României în 2016, Reprezentanța Comisiei Europene în România a sprijinit realizarea unei sectiuni dedicate pe noua platformă de jurnalism vizual http://www.documentaria.ro

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
11/01/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esențiale, și anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor. 

Categorie:
Energie şi resurse naturale, Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie un pachet legislativ format din două Regulamente și o comunicare, în domeniul protecției datelor personale în mediul vitural. 

10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie o noua inițiativă în domeniul siguranței și sănătății la locul de muncă, axată pe prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale. Noua inițiativă urmărește să ofere lucrătorilor o protecție mai bună împotriva cancerului cauzat de condițiile de muncă, precum și să sprijine întreprinderile, în special IMM-urile și microîntreprinderile, în eforturile lor de a respecta cadrul legislativ existent.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate
04/01/2017

La sfârșitul anului trecut, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Târgu-Jiu  a fost selectat de Comitetul Economic și Social European (CESE) să participe, din partea României, la ediția 2017 a manifestării "Europa ta, părerea ta!" (Your Europe Your Say - YEYS). În această adunare anuală a elevilor europeni vor fi dezbătute principalele provocări cu care se confruntă Europa.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
01/01/2017

Programul de lucru pentru anul 2017, prezentat marți, 25 octombrie, se axează pe realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene. El include 21 de inițiative-cheie și 18 noi propuneri REFIT, de îmbunătățire a calității legislației UE în vigoare și de garantare a faptului că ea este adecvată scopului. De asemenea, programul identifică 34 de propuneri prioritare, prezentate în ultimii doi ani și a căror adoptare rapidă de către Parlamentul European și de Consiliu poate avea un impact economic și politic tangibil.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor
01/01/2017

Începând cu 1 ianuarie 2017, orașele Aarhus (Danemarca) și Pafos (Cipru) sunt noile capitale culturale europene. Lansarea oficială a programelor de activități va avea loc în 21 și 28 ianuarie, la Aarhus și, respectiv, Pafos. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală
23/12/2016

Reprezentanța Comisiei Europene și Guvernul României prezintă logo-ul care va însoți activitățile de comunicare privind sărbătorirea a 10 ani de când, la 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene.

Pages