Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
22/06/2017

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România - Bancpost şi Banca Transilvania - în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM-uri". Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
21/06/2017

"Craft Bicycle", propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției "Inovare în transportul european" 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. 

21/06/2017

Programul de reabilitare termică desfășurat în sectorul 1 al capitalei României, București, a făcut parte dintre cele 12 proiecte finaliste în competiția pentru premiile UE pentru energie durabilă. El a fost înscris în categoria "Sector public" și a avut ca obiectiv reducerea la jumătate a consumului energetic și îmbunătățirea eficienței energetice, prin lucrări de izolare termică a unui număr de 839 blocuri rezidențiale și 140 de facilități publice, ce au inclus școli și spitale.  

Categorie:
Energie şi resurse naturale, UE pe înţelesul tuturor
21/06/2017

Societatea SESAR, a cărei misiune este perfectarea sistemului european de nouă generaţie pentru administrarea spaţiului aerian, a dat publicităţii în 16 iunie, la solicitarea Comisiei Europene, schema unui concept care urmăreşte să facă din utilizarea dronelor în spaţiul aerian inferior o activitate sigură, securizată şi respectând mediul înconjurător. Aşa-numitul "U-Space", care va include spaţiul aerian de până la 150 de metri altitudine, va pune bazele dezvoltării unei pieţe robuste şi dinamice a serviciilor legate de drone în UE. Înregistrarea dronelor şi a utilizatorilor lor, identificarea lor electronică şi reperarea geografică a acestora ar trebui să devină realitate până cel târziu în anul 2019. 

21/06/2017

Comisia Europeană a lansat marți, 20 iunie, „Instrumentul european de stabilire a profilului de competențe al resortisanților din țările terțe”, cu ajutorul căruia aceștia își pot prezenta competențele, calificările și experiența într-un mod care să fie ușor de înțeles de angajatori, furnizorii de servicii de educație și formare, precum și de organizațiile din întreaga Uniune Europeană.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Relaţii externe şi afaceri externe
21/06/2017

Vânătoarea de proiecte din cadrul campaniei "UE în regiunea mea", #EUinmyregion, la care aţi avut ocazia să participaţi, s-a terminat. Câștigătorul este Paolo din Italia, care a oferit primul răspunsul corect la întrebarea finală, la ora 20:06:22! El câștigă astfel o excursie pentru două persoane într-o capitală europeană pentru a descoperi proiecte finanțate de UE și multe altele...

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
21/06/2017

Comisia Europeană a propus alocarea pentru Italia a 1,2 miliarde de euro din Fondul de solidaritate al UE, cea mai mare sumă mobilizată într-o singură tranșă, în urma cutremurelor ce au avut loc în 2016 și 2017 în zona centrală a Italiei. O serie de mișcări tectonice cu consecințe tragice a afectat regiunile italiene Abruzzo, Lazio, Marche și Umbria, în perioada august 2016 - ianuarie 2017. De la început, Comisia Europeană a acordat asistență pentru gestionarea situațiilor de urgență imediată și s-a angajat să ofere sprijin Italiei pe parcursul întregului proces de reconstrucție. Propunerea de astăzi este încă un rezultat concret al angajamentului luat atunci. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
20/06/2017

Performanțele în materie de inovare din UE au continuat să crească, în 2016, în condițiile unor progrese relativ inegale pe continent, este una dintre principalele constatări ale celui mai recent tablou de bord privind inovarea, publicat marți, 20 iunie, de Comisia Europeană. Pe ansamblu, performanțele s-au îmbunătățit în 15 țări, Suedia rămânând lider în materie de inovare, iar Lituania, Malta, Olanda, Austria și Marea Britanie fiind inovatorii cu cea mai rapidă creștere. Pe plan global, UE este pe cale de a recupera decalajele față de Canada și SUA, însă Coreea de Sud și Japonia sunt țările plasate în frunte. În rândul competitorilor la nivel internațional, China prezintă progresele cele mai rapide.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor, Ştiinţă şi tehnologie
20/06/2017

Navigarea pe internet, conversațiile de tip chat și cumpărăturile on-line sunt printre activitățile cotidiene ce se bazează pe utilizarea unor tehnologii informaționale, cum ar fi calculatoarele de birou, computerele personale sau telefoanele inteligente. În prezent, o bună parte a timpului este petrecută în mediul virtual, din varii motive, atât la birou, cât și la școală sau universitate, acasă sau în timpul călătoriilor. Adeseori, fiecare dintre noi depinde de echipamentele digitale pentru a rămâne în contact cu familia și prietenii, pentru a se orienta în găsirea unui anume magazin, hotel sau restaurant sau pentru a-și verifica conturile personale de la bancă.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Ştiinţă şi tehnologie
19/06/2017

Michel Barnier, negociatorul-șef din partea Comisiei Europene, și David Davis, secretarul de stat responsabil pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din UE, s-au întâlnit luni, 19 iunie, pentru a da startul negocierilor ce se desfășoară între cele două părți în temeiul articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene (TUE). 

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Relaţii externe şi afaceri externe

Pages