Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

27/04/2017

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de prevenire a generării de deșeuri, în conformitate cu obiectivele Directivei-cadru privind deșeurile (Directiva 2008/98/CE) și ale economiei circulare.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Justiţie şi drepturile cetăţenilor, Regiuni şi dezvoltare locală
26/04/2017

Ca urmare a discuțiilor din spațiul public maghiar, referitoare la aspectele juridice și valorile de bază ale Ungariei, la demararea unei campanii naționale de consultare intitulată "Stop Brussels", Comisia Europeană a acționat miercuri, 26 aprilie, în două direcții:

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
26/04/2017

Comisia Europeană a prezentat miercuri, 26 aprilie, o serie de inițiative legislative și nelegislative referitoare la asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală, informarea lucrătorilor, accesul la protecția socială și timpul de lucru. Printre acestea este o propunere care vizează îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru părinți și persoanele cu responsabilități de îngrijire, pentru ca aceștia să poată combina în condiții optime viața de familie cu o carieră profesională.

26/04/2017

Vicepreședintele Andrus ANSIP, responsabil pentru piața unică digitală, va efectua o vizită oficială în România, în data de 28 aprilie 2017. 

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
25/04/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află la Luxemburg astăzi, 25 aprilie, pentru a participa la lucrările Consiliului pentru Afaceri Generale (GAC), unde a avut un schimb de opinii cu miniştrii responsabili pentru  politica de coeziune. Dezbaterea s-a axat pe trei puncte principale - necesitatea simplificării regulamentelor privind politica de coeziune în sprijinul beneficiarilor, îmbunătăţirea vizibilităţii acestei politici în Europa şi importanţa comunicării beneficiilor reale pe care le aduce în toate regiunile -, precum şi pe propunerea Comisiei de finanţare integrală a operaţiunilor de reconstrucţie în cazul catastrofelor naturale.

Categorie:
Afaceri comerciale, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
24/04/2017

Festivalul Filmului European (FFE) te invită să sărbătorești Ziua Europei cu peste 60 de „filme de tot felul”, dintre care mai mult de 35 vor fi vizionate în premieră în România. Însă el nu se va rezuma doar la vizionări clasice, ci te va provoca la dezbatere și să experimentezi realitatea virtuală. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
24/04/2017

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a lansat în 2 februarie o consultare publică în toate statele membre, cu privire la modificarea și simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC). Peste 30 000 de europeni au trimis deja un răspuns. 

Care este viitorul politicii agricole comune (PAC)? Cum poate fi simplificată și modernizată pe mai departe această politică? În ce mod poate fi maximizată contribuția ei la îndeplinirea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene, precum și a Obiectivelor de Dezvoltare Milenară? Acestea sunt câteva din întrebările la care va trebui să răspundă consultarea publică lansată de Comisia Europeană joi, 2 februarie. Scopul acesteia este de a colecta opinii în ce privește continuarea reformării politicii agricole comune, una dintre politicile pe termen lung ale Uniunii Europene, astfel încât aceasta să reacționeze mai bine la provocările sociale, politice, de mediu și economice actuale. 

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Afaceri comerciale, UE pe înţelesul tuturor
24/04/2017

Toţi copiii şi adulţii din Europa, oriunde s-ar fi născut şi oriunde trăiesc acum, merită să fie protejaţi iar viaţa lor să fie salvată de vaccin!

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Ştiinţă şi tehnologie
19/04/2017

Noul sistem de certificare electronică a importurilor de produse ecologice pe teritoriul Uniunii Europene a devenit aplicabil începând cu 19 aprilie. Acest proces este menit să îmbunătățească monitorizarea importurilor și să consolideze dispozițiile de siguranță alimentară. Totodată, prin colectarea de date fiabile privind comerțul produselor ecologice, sarcina administrativă a operatorilor și autorităților se va reduce, iar riscul potențialelor fraude va fi diminuat semnificativ. 

Categorie:
Agricultură, pescuit şi alimentaţie, Afaceri comerciale, Mediu, consumatori şi sănătate
18/04/2017

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans TIMMERMANS, efectuează o vizită oficială în România, în data de 20 aprilie 2017, la finalul căreia va susține un dialog cu cetățenii, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Dialogul va avea loc la Muzeul Național de Artă (Calea Victoriei, nr. 49-53), începând cu orele 17.30, și va fi urmat de scurte declarații de presă, la orele 18.45.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor

Pages