Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

corina cretu
21/09/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă la reuniunea anuală a primarilor capitalelor europene, ce are loc joi și vineri, 21-22 septembrie, la Riga, în Letonia. Tema principală de discuție este implementarea Agendei urbane a Uniunii Europene.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
ceta
20/09/2017

Joi, 21 septembrie 2017, Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA) dintre Uniunea Europeană (UE) și Canada va intra în vigoare, cu titlu provizoriu. Acesta le oferă companiilor europene noi oportunități de export către Canada, iar eliminarea taxelor vamale la majoritatea produselor tranzacționate între UE și Canada ar putea duce la economii anuale de aproape 600 milioane euro.

Categorie:
Afaceri comerciale, Relaţii externe şi afaceri externe
comisar corina cretu
20/09/2017

Comisia Europeană a lansat miercuri, 20 septembrie, punctul de contact frontalier, un forum de experți al cărui scop este să ofere sprijin adaptat regiunilor de la granițe în vederea înlăturării obstacolelor din calea creării de locuri de muncă și a investițiilor, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului la locuri de muncă, la servicii precum asistența medicală și sistemele de transport public și la facilitarea desfășurării de activități economice transfrontaliere.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Regiuni şi dezvoltare locală
energie cladiri
19/09/2017

Eurostat (Oficiul pentru Statistică al Comisiei Europene) a publicat, în data de 19 septembrie, orientări privind înregistrarea contractelor de performanță energetică (EPC) în conturile administrațiilor publice naționale. Acestea aduc clarificări la normele contabile aplicate acestor contracte, determinând astfel facilitarea investițiilor în acest sector.

Categorie:
Energie şi resurse naturale, Mediu, consumatori şi sănătate
comisari europeni
19/09/2017

Comisia Europeană a propus marți, 19 septembrie, un nou set de norme pentru reglementarea fluxului liber al datelor fără caracter personal, ce vor permite stocarea și prelucrarea acestora pe întreg teritoriul Uniunii, ceea ce va contribui la stimularea competitivității companiilor europene și la modernizarea serviciilor publice, eliminându-se astfel restricțiile legate de localizarea datelor. 

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie
comisia europeana mogherini ansip
19/09/2017

Pentru a consolida securitatea cibernetică în UE, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant au propus, în data de 19 septembrie, un set amplu de măsuri, printre care instituirea unei Agenții UE pentru Securitate Cibernetică, care să ofere sprijin statelor membre în cazul atacurilor cibernetice, și un nou sistem european de certificare, ce va asigura utilizarea în condiții de siguranță a produselor sau serviciilor din mediul online.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Ştiinţă şi tehnologie
comisarul european corina cretu
19/09/2017

Declarația comisarului european pentru politică regională Corina Crețu, la finalul dialogului cu cetățenii de la Zalău, în legătură fenomenele meteorologice extreme ce au afectat vestul României: 

"În primul rând, prezența mea aici este și pentru a aduce mesajul Comisiei Europene care este solidară cu populația afectată de aceste fenomene nemaiîntâlnite în regiune. Și, bineînțeles, am transmis condoleanțele noastre către familiile victimelor.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
ue in regiunea mea
18/09/2017

Cei trei câștigători ai concursului de fotografie „UE în regiunea mea” au fost anunțați luni, 18 septembrie. Ei sunt din Bulgaria, Marea Britanie și Suedia, iar fotografiile lor au fost alese din cele peste 700 înscrise în competiție.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală
comisari katainen bienkowska
18/09/2017

Strategia reînnoită a Uniunii Europene (UE) privind politica industrială, prezentată de Comisia Europeană luni, 18 septembrie, reunește toate inițiativele orizontale și sectoriale, atât pe cele noi, cât și pe cele deja lansate. De asemenea, sunt clarificate sarcinile părților implicate și sunt prezentate forumurile Ziua industriei, eveniment anual lansat în 2017, și masa rotundă la nivel înalt a sectorului industrial.

Categorie:
Afaceri comerciale, Energie şi resurse naturale
Frans Timmermans
15/09/2017

Propunerile de revizuire a Regulamentului privind inițiativa cetățenească europeană și a celui privind partidele și fundațiile politice europene au fost adoptate vineri, 15 septembrie, de Comisia Europeană, având ca obiectiv sporirea legitimității democratice în UE prin consolidarea participării cetățenilor la procesul de decizie european.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor

Pages