Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
11/01/2017

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esențiale, și anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor. 

Categorie:
Energie şi resurse naturale, Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
11/01/2017

Pentru a exemplifica vizual contextul național al recomandărilor de țară făcute de Comisia Europeana României în 2016, Reprezentanța Comisiei Europene în România a sprijinit realizarea unei sectiuni dedicate pe noua platformă de jurnalism vizual http://www.documentaria.ro

10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie un pachet legislativ format din două Regulamente și o comunicare, în domeniul protecției datelor personale în mediul vitural. 

10/01/2017

Comisia Europeană a propus pe 10 ianuarie o noua inițiativă în domeniul siguranței și sănătății la locul de muncă, axată pe prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale. Noua inițiativă urmărește să ofere lucrătorilor o protecție mai bună împotriva cancerului cauzat de condițiile de muncă, precum și să sprijine întreprinderile, în special IMM-urile și microîntreprinderile, în eforturile lor de a respecta cadrul legislativ existent.

Categorie:
Ocuparea forţei de muncă şi drepturi sociale, Mediu, consumatori şi sănătate
04/01/2017

La sfârșitul anului trecut, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Târgu-Jiu  a fost selectat de Comitetul Economic și Social European (CESE) să participe, din partea României, la ediția 2017 a manifestării "Europa ta, părerea ta!" (Your Europe Your Say - YEYS). În această adunare anuală a elevilor europeni vor fi dezbătute principalele provocări cu care se confruntă Europa.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor, Regiuni şi dezvoltare locală
01/01/2017

Începând cu 1 ianuarie 2017, orașele Aarhus (Danemarca) și Pafos (Cipru) sunt noile capitale culturale europene. Lansarea oficială a programelor de activități va avea loc în 21 și 28 ianuarie, la Aarhus și, respectiv, Pafos. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, Regiuni şi dezvoltare locală
01/01/2017

Programul de lucru pentru anul 2017, prezentat marți, 25 octombrie, se axează pe realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene. El include 21 de inițiative-cheie și 18 noi propuneri REFIT, de îmbunătățire a calității legislației UE în vigoare și de garantare a faptului că ea este adecvată scopului. De asemenea, programul identifică 34 de propuneri prioritare, prezentate în ultimii doi ani și a căror adoptare rapidă de către Parlamentul European și de Consiliu poate avea un impact economic și politic tangibil.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, UE pe înţelesul tuturor
23/12/2016

Reprezentanța Comisiei Europene și Guvernul României prezintă logo-ul care va însoți activitățile de comunicare privind sărbătorirea a 10 ani de când, la 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene.

22/12/2016
Majoritatea românilor au încredere în UE (52%, față de 36% media europeană) mai mult decât în propriul guvern (29% în România, față de 31% media europeană). 59% dintre români și 53% dintre europeni consideră că ar trebui luate mai multe decizii la nivelul Uniunii Europene într-o serie de domenii, cum ar fi combaterea terorismului, promovarea democrației și a păcii, protecția mediului, promovarea egalității de șansă între femei și bărbați și abordarea aspectelor privind migrația din afara UE
Categorie:
UE pe înţelesul tuturor
22/12/2016

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se află astăzi în vizită oficială la Atena, pentru a participa, în calitate de invitat special, la conferința cu tema "Metode de stimulare a creșterii economice și antreprenoriatului", alături de primul-ministru grec, Alexis Tsipras, și de președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer.

 

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Regiuni şi dezvoltare locală

Pages