Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

corina cretu
18/08/2017

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanţarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală, Transporturi şi călătorii
steag in berna ue
17/08/2017

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a transmis, joi, 17 august, un mesaj de compansiune și de sprijin pentru pentru familiile victimelor atacului terorist din Barcelona, pentru persoanele afectate și pentru autoritățile locale.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
incendii portugalia
17/08/2017

Portugalia este sprijinită în continuare prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, pentru a face faţă incendiilor care au loc în această ţară. Din 12 august încoace, de când Portugalia a cerut pentru a doua oară anul acesta ajutorul UE, mai mult de 160 de pompieri, 27 de vehicule şi 4 avioane anti-incendiu sunt prezente la faţa locului şi continuă să acţioneze în zonele afectate de foc, datorită sprijinului acordat de Spania, prin intermediul Centrului de coordonare al intervenţiilor de urgenţă, al Comisiei. Pentru a veni în ajutorul acestei ţări, ca urmare a incendiilor mortale din luna iunie, care au afectat mai ales regiunea Centru, Comisia Europeană a aprobat, joi, 17 august, modificarea programului operational regional al politicii de coeziune.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
ljubljana
16/08/2017

Aproape 69 de milioane de euro vor fi investite în facilități de colectare şi tratare a apelor reziduale din capitala slovenă Ljubljana şi din oraşele Medvode şi Vodice. Astfel, 310 mii de locuitori din regiune vor beneficia de un sistem modern și extins de tratament al apelor uzate.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
16/08/2017

Nu mai puţin de 94 milioane euro, din fondul de coeziune, vor fi investite în reabilitarea termică a 187 clădiri publice aparţinând ministerului polonez al Culturii. Cea mai mare parte dintre acestea sunt sedii ale şcolilor publice de arte.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, Regiuni şi dezvoltare locală
09/08/2017

La împlinirea a 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, Uniunea Europeană este mai puternică decât înainte, iar zona euro este mai bine pregătită să răspundă provocărilor viitoare. Pachetul de măsuri luate de Comisia Europeană, împreună cu celelalte instituții și statele membre UE, a contribuit la reașezarea Europei pe un traseu pozitiv. Drept urmare, în prezent, economia UE crește pentru al cincilea an la rând, șomajul este la cea mai scăzută rată din 2008, băncile sunt mai puternice, investițiile sunt în creștere, iar finanțele publice sunt într-o situație mult mai bună.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă, Mediu, consumatori şi sănătate
eurostat
08/08/2017

România a înregistrat, în anul 2015, cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană, respectiv 12,3%, în ceea ce privește numărul de adolescente care au născut pentru prima dată. Astfel, 1 din 10 copii născuți în România și Bulgaria aveau mame cu vârste sub 20 de ani, conform unui comunicat Eurostat.

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
raport eurobarometru
03/08/2017

Comisia Europeană a publicat miercuri, 2 august 2017, un nou sondaj Eurobarometru privind opinia publică în  Uniunea Europeană. La peste 10 ani de la aderarea României la UE, încrederea în Uniunea Europeană este în creștere, atingând cele mai înalte cote din 2010 până în prezent. Românii se situează pe locul patru în ce privește încrederea în UE, cu 57% (față de 42% media europeană), în creștere cu 5% față de toamna anului 2016. De asemenea, 67% dintre români declară că sunt optimiști cu privire la viitorul Uniunii Europene (56% media europeană).

Categorie:
Mediu, consumatori şi sănătate, UE pe înţelesul tuturor
viitorul ue
02/08/2017

Consultarea privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state este în plină desfășurare, iar cetățenii UE pot opta pentru unul dintre cele cinci scenarii. Pe baza tuturor consultărilor va fi stabilită o viziune comună pentru viitorul European.

Categorie:
UE pe înţelesul tuturor, Justiţie şi drepturile cetăţenilor
comemorare genocid roma
02/08/2017

În 2 august, Ziua de comemorare a Holocaustului romilor, Comisia Europeană onorează memoria miilor de persoane de etnie romă care și-au pierdut viața în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret, UE pe înţelesul tuturor

Pages