Reprezentanţa în România

Ştiri

Pages

comisar_corina_cretu_2018
20/11/2018

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se vor afla joi și vineri în Las Palmas, capitala insulei Grand Canaria (regiunea Insulelor Canare din Spania), cu ocazia Conferinței anuale a regiunilor ultra-periferice (nouă regiuni situate la mii de km de continentul european). Conferința se va desfășura în prezența Maiestății Sale Felipe VI, regele Spaniei.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
copyright_marian_vejcik_euro_steag_ue_x900
20/11/2018

Pentru al doilea an consecutiv, sprijinul pentru euro este la cote record în rândul cetățenilor din cele 19 state ale zonei euro. Un raport Eurobarometru, publicat în 20 noiembrie, arată că nu mai puțin de 74% dintre respondenți au declarat că euro este un lucru bun pentru Uniunea Euopeană. Este cel mai ridicat nivel de încredere începând din 2010, de când a fost introdus în raport acest aspect.

Categorie:
Economie, finanţe şi impozite / Concurenţă
corpul_european_solidaritate
20/11/2018

Corpul European de Solidaritate (CES) a primit premiul Institutului pentru Inovare in Politică din Viena la categoria Civilisation. 

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
comisar_jourova_2018
19/11/2018

Comisarul european Věra JOUROVÁ​, responsabil pentru justiție, consumatori și egalitatea de gen, se va afla într-o vizită oficială la București, în perioada 19-20 noiembrie 2018.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
baim-hanif-89800-unsplash
19/11/2018

Rețeaua Eurydice a publicat al 7-lea raport anual privind Sistemele Naționale de Taxare si Suport pentru Studenți, disponibil aici.

Categorie:
Cultură, educaţie şi tineret
dop_ue
14/11/2018

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 14 noiembrie, cererea de înregistrare a vinului românesc "Însurăței" în Registrul denumirilor de origine protejată (DOP). Vinul este produs în podgoria ecologică Însurăței, din județul Brăila, și poate fi comercializat și ca vin organic.

Categorie:
Regiuni şi dezvoltare locală
negocieri articol 50
13/11/2018

Comisia Europeană a publicat, în 13 noiembrie, informații detaliate despre pregătirile și planul său de acțiune în cazul unui scenariu fără acord în ce privește negocierile cu Marea Britanie în temeiul Articolului 50.

Categorie:
Relaţii externe şi afaceri externe
justitie_drept_european
13/11/2018

Comisia Europeană a adoptat marți, 13 noiembrie, în contextul Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV), cel mai recent raport al său privind progresele înregistrate de România în direcţia îndeplinirii angajamentelor asumate privind reforma judiciară şi combaterea corupţiei.

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
justitie_drept_european
13/11/2018

Astăzi, 13 noiembrie, începând cu ora 15.30 (ora României), prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, susține o conferință de presă la finalul reuniunii Colegiului comisarilor unde se discută rapoartele privind progresele înregistrate de România și Bulgaria în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

Categorie:
Justiţie şi drepturile cetăţenilor
career-bus-630x421
09/11/2018

Career Bus este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC), anunțate la capătul unui concurs cu peste 700 de proiecte din întreagă Europă înscrise. Cei trei câștigători vor primi fiecare câte 50.000 de euro pentru a-și duce mai departe ideile inovatoare.

Categorie:
Ştiinţă şi tehnologie

Pages