Reprezentanţa în România

Strategia Europa 2020 și Semestrul european

Criza economică și financiară a evidențiat dubla necesitate de a accelera procesul reformelor existente la nivel european pentru a promova creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă în cadrul Uniunii Europene, respectiv de a intensifica coordonarea politicilor economice ale fiecărui stat membru.

Uniunea Europeană a pus în aplicare strategia Europa 2020 pentru a promova o creștere inteligentă, durabilă și inclusivă. Ca răspuns la criza economică și pentru a sprijini strategia Europa 2020, UE a dezvoltat, de asemenea, o nouă metodă de coordonare a politicilor economice și bugetare ale fiecărui stat membru: semestrul european.

Știri recente:

Reformele structurale și consolidarea fiscală, condiții pentru creșterea economică susținută (pachetul de iarnă 2018)

Seria evenimentelor organizate pe tema Semestrului:

- 2018 -

11 aprilieSemestrul European: Raportul de țară pentru România 2018

- 2017 -

19 iunie - Conferința "Definirea unui mecanism de stabilire a salariului minim în România"

Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, a lansat dezbaterea: „Definirea unui mecanism de stabilire a salariului minim în România". 

Detalii

14 iunie - Lansarea recomandărilor specifice de țară pentru România 2017

Reprezentanța Comisiei Europene a organizat, la mijlocul lunii iunie, conferința de lansare a recomandărilor specifice de țară pentru România în contextul strategiei Europa 2020 și a guvernanței economice europene.

Detalii

15 martie - Lansarea raportului economic pentru România 2017

În cadrul conferinței, organizate de Reprezentanța Comisiei Europene, s-a discutat analiza specialiștilor din cadrul Comisiei privind economia românească.

Detalii

 

- Arhivă 2016 -