Reprezentanţa în România

TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online

/romania/file/tiktokpng_rotiktok.png

tiktok

Comisia salută decizia luată de TikTok — o platformă de socializare pe care se  partajează materiale video — de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online.

08/09/2020

Didier Reynders, comisarul pentru justiție, a declarat: „Prin aderarea la codul nostru de conduită, TikTok a demonstrat că se angajează ferm să combată discursurile ilegale de incitare la ură din mediul online. UE are nevoie de cooperare solidă cu astfel de actori importanți pentru a face mediul digital un loc sigur pentru toți.”

TikTok este cel de al nouălea partener care a aderat la codul de conduită, lansat în 2016, alăturându-se platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion și Jeuxvideo.com.

După cum se subliniază în rezultatele celei de a cincea evaluări, publicate în iunie 2020, grație codului de conduită, 90 % din conținutul semnalat este evaluat de companiile informatice în decurs de 24 de ore, iar 71 % din conținuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ură sunt eliminate.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253;

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 634 44;

Alice Hobbs — Tel: + 32 229 808 29