Reprezentanţa în România

Planul de investiții pentru Europa: România a obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro

/romania/file/eurojpg_roeuro.jpg

euro

În urma ultimei reuniuni a Consiliului de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI), se preconizează că Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) al Planului Juncker va atrage după sine investiții în valoare de 433.2 miliarde de euro. Proiectele din România au obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro. 

18/09/2019

Descarcă fișa informativă pentru România

Din septembrie 2019, acordurile aprobate în cadrul Planului Juncker se ridică la 79.7 miliarde de euro sub formă de finanțare și sunt situate în toate cele 28 de state membre. Aproximativ 972. 000 de întreprinderi nou-înființate și de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) vor beneficia de un acces mai bun la finanțare. În prezent, primele cinci țări clasate în ordinea investițiilor în PIB sunt Grecia, Estonia, Portugalia, Bulgaria și Letonia.

Despre Planul de investiții pentru Europa

Planul de investiții pentru Europa, cunoscut sub numele de „Planul Juncker”, este una dintre principalele priorități ale Comisiei Europene. El se axează pe stimularea investițiilor pentru a genera locuri de muncă și creștere economică, prin utilizarea mai inteligentă a resurselor financiare existente și noi, eliminarea obstacolelor din calea investițiilor și asigurarea vizibilității și a asistenței tehnice pentru proiectele de investiții.

Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) este principalul pilon al Planului Juncker și oferă garanții de priymă pierdere, permițând BEI să investească în mai multe proiecte care prezintă adeseori riscuri mai mari.

Informații adiționale

Site-ul Planului Juncker.

Lista completă a proiectelor aprobate de BEI și sprijinite de FEIS

Lista completă a acordurilor cu intermediari financiari semnate de FEI și sprijinite de FEIS

Persoane de contact pentru presă:

Annika Breidthardt — Tel.: + 32 229 56153

Siobhán Millbright — Tel.: + 32 229 57361)