Reprezentanţa în România

Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei, Federica Mogherini, prezidează reuniunea informală a miniştrilor apărării și reuniunea informală Gymnich la București

/romania/file/federica-mogherini-480x320jpg_rofederica-mogherini-480x320.jpg

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, se va afla la București în perioada 30 ianuarie – 1 februarie pentru a prezida reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene și reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe (Gymnich).

31/01/2019

Cele două evenimente sunt găzduite de Președinția României la Consiliul UE și includ următoarele momente deschise reprezentanților media:

•              Miercuri, 30 ianuarie

+/- 18.30 EET/17.30 CET -  Declarația la sosire (doorstep) a Înaltului Reprezentant Federica Mogherini la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, Palatul Regal , București

•              Joi, 31 ianuarie

12:00 EET/11:00 CET - Înaltul Reprezentant Federica Mogherini va susține o conferință de presă comună alături de dl. Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, la Palatul Parlamentului, București

13:30 EET/12:30 CET - Declarația la sosire (doorstep) a Înaltului Reprezentant/vicepreședintelui Federica Mogherini la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe (Gymnich), la Palatul Băncii Naționale, București

•              Vineri, 1 februarie

13:00 EET/12:00 CET - Înaltul Reprezentant & vicepreședintele Federica Mogherini va susține o conferință de presă comună alături de dl. Teodor Melescanu, ministrul afacerilor externe, la Palatul Băncii Naționale, sala de presă, București

Materiale foto și video de la cele două reuniuni se vor afla și pe canalele noastre EBS și EBS+.

Urmăriți profilele noastre de Twitter (@FedericaMog, @eu_eeas, @MajaEUspox, @RCERomania) pentru a fi curent cu tot ce se întâmplă!

High Representative & Vice President Federica Mogherini chairs Informal Defence Council and Gymnich in Bucharest

High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy & Vice-President of the Commission, Federica Mogherini will be in Bucharest from 30 January to 1 February to chair the informal meeting of the European Union Defence Ministers as well as the informal meeting of the EU Foreign Ministers (Gymnich).

Both events are hosted by the Romanian Presidency of the Council of the European Union. They will include the following press moments:

•              Wednesday, 30 January 2018

+/- 18.30 EET/17.30 CET -  Doorstep by High Representative Federica Mogherini upon arrival to the informal EU Defence Ministers meeting, Royal Palace, Bucharest

•              Thursday, 31 January

12:00 EET/11:00 CET - High Representative Mogherini holds a joint press conference with Minister of Defence, Gabriel Leş, at the Palace of Parliament, Bucharest

13:30 EET/12:30 CET – Doorstep by the HR & VP ahead of the Gymnich at the Palace of the National Bank of Romania, Bucharest

•              Friday, 1 February

13:00 EET/12:00 CET - HR & VP Federica Mogherini holds a joint press conference with Minister for Foreign Affairs, Teodor Meleșcanu, at the Palace of the National Bank of Romania, press room, Bucharest

Photos and videos from the meetings and press moments will also be available on our EBS channels. Follow our Twitter channels (@FedericaMog, @eu_eeas, @MajaEUspox, @RCERomania) to stay updated!

Press contacts / Persoane de contact pentru presă:
 
Maja Kocijancic +32 2 2986 570
Iulia COSTEA +40 7 43 206 960