Reprezentanţa în România

Finanțare europeană pentru un sistem de detectare a cancerului, la Cluj

/romania/file/finantare-instrument-immjpg_rofinantare instrument imm.jpg

finantare instrument imm
copyright

Un proiect din România a fost selectat pentru cea mai recentă rundă de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), care include în total 246 proiecte din 24 de țări. Finanțarea de 50.000 euro va sprijini Artificial Intelligence Expert (AIE) din Cluj-Napoca să dezvolte un sistem bazat pe inteligență artificială, pentru detectarea cancerului în formă incipientă.

01/11/2018

Fondurile alocate vor ajuta AIE în primele demersuri, precum stabilirea de parteneriate, efectuarea de studii sau stabilirea unei strategii optime de afaceri pentru a aduce pe piață produsul final - AI-MICADIS - și a asigura astfel succesul acestui proiect.

Cele 246 de proiecte vor primi o finanțare totală de 12,2 milioane de euro, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru a accelera dezvoltarea lor și a lansa mai rapid pe piață soluțiile inovatoare pe care le propun.

Majoritatea companiilor selectate pentru finanțare sunt din următoarele sectoare: tehnologie informațională și de comunicații (TIC), sănătate și inginerie. Cele mai multe sunt din Spania (33), Italia (28) și Elveția (23). Proiectele vizează o gamă variată de domenii, de la sisteme de reducere a noxelor la vehicule comerciale, soluții de reciclare a materialelor lemnoase sau de exploatare a datelor digitale, la securitatea cibernetică și, nu în ultimul rând, tratarea cancerului.

În total, Comisia Europeană a primit 2.111 propuneri în cadrul apelului de proiecte încheiat în luna septembrie 2018. Următorul apel prin Instrumentul pentru IMM-uri (Faza 1) este deschis până la data de 7 noiembrie 2019.

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Informații despre proiectul din România

Lista proiectelor selectate pentru finanțare (pdf)

Instrumente de finanțare ale Consiliului European al Inovării (EIC)