Reprezentanţa în România

Tabloul de bord al piețelor de consum 2018: România, peste media UE la mașini noi, pe ultimele locuri la transport feroviar

/romania/file/tabloubordpieteconsum2018jpg_rotablou_bord_piete_consum_2018.jpg

tablou_bord_piete_consum_2018
copyright

Comisia Europeană a publicat astăzi, 12 octombrie, Tabloul de bord al piețelor de consum din 2018. Acesta monitorizează modul în care consumatorii din UE evaluează performanța a 40 de sectoare de bunuri și servicii. Conform indicatorului de calitate, în România, printre cele mai performante sectoare se numără: electrocasnicele, produsele de grădinărit, IT, dar și piața auto de mașini noi. La polul opus se află piața mașinilor rulate sau transportul feroviar.

12/10/2018

Cele mai recente date ale Tabloului de bord indică o scădere a scorului înregistrat de România la nivelul piețelor bunurilor de larg consum, capitol la care ocupă locul 22 în UE, cu 80,6 puncte (-1,4, 2017 față de 2015). Pe acest sector, cel mai bine comparativ cu media UE (+3,3 pct.) stă piața mașinilor noi (83,8 pct.). În schimb, piața băuturilor alcoolice se află cu nu mai puțin de 7,7 pct. sub media UE, cu un scor de doar 76,9 pct.

Pe sectorul serviciilor, România ocupă locul 17 în UE, cu 77,5 pct., în scădere cu 0,6 pct. față de 2015. Comparativ cu media UE, cel mai bine stau serviciile de telefonie fixă (+6,7 pct.), telefonie mobilă (+4,6 pct.) și internet (+3,8 pct.). La polul opus se află transportul feroviar (-13,4 pct. față de media UE), cu un total de 63,4 puncte ocupând al doilea cel mai slab scor din Uniune.

Încrederea consumatorilor este în creștere, însă există în continuare prea multe cazuri în care aceștia au experiențe neplăcute în legătură cu anumite piețe, de exemplu atunci când cumpără un bun imobiliar sau un autovehicul de ocazie”, a declarat Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen. „În aprilie 2018, am prezentat „Noile avantaje pentru consumatori”, pentru a consolida respectarea drepturilor consumatorilor și a le oferi acestora noi modalități de a-și apăra drepturile. Posibilitatea de a introduce o acțiune colectivă ar trebui să le ofere consumatorilor mai multă încredere că pot să-și apere drepturile, precum și să determine o mai bună respectare a normelor de către întreprinderi.” 

La nivel european, deși, începând din 2010, încrederea generală în sectorul serviciilor înregistrează o tendință pozitivă, raportul arată că doar 53% din consumatori cred că le sunt respectate drepturile privind protecția consumatorilor. Pentru bunuri de larg consum, cifra este doar cu puțin mai ridicată, și anume 59%.

Principalele concluzii ale Tabloului de bord, privind piețele la nivelul UE:

  • Progresele față de anul 2016 sunt modeste, deși tendința pozitivă înregistrată începând cu 2010 continuă.
  • Deși piețele din Europa de Vest continuă să funcționeze mai bine pentru consumatori, în medie, cele mai semnificative îmbunătățiri ale performanțelor s-au înregistrat și anul acesta în Europa de Est.
  • Serviciile de internet și telefonie mobilă sunt în continuare cele mai problematice pentru consumatori.
  • Serviciile financiare sunt sectorul în care consumatorii suferă cele mai mari prejudicii (pierderi financiare sau pierdere de timp) în caz de probleme.
  • Sectorul imobiliar și cel al autovehiculelor de ocazie sunt sectoarele în care consumatorii au cea mai scăzută încredere.

Context

Tablourile de bord ale consumatorilor oferă o privire de ansamblu asupra modului în care funcționează piața unică pentru consumatorii din UE. Publicate începând cu 2008, acestea au scopul de a asigura o mai bună monitorizare a rezultatelor pentru consumatori și de a oferi date utile pentru elaborarea de politici.

Există două tipuri de tablouri de bord, care se publică o dată la doi ani, unul într-un an și altul în următorul, și care au la bază anchete desfășurate în întreaga UE:

  • Tabloul de bord al piețelor de consum urmărește calitatea funcționării a peste 40 de piețe de consum pe baza unor indicatori-cheie, cum ar fi încrederea că vânzătorii respectă normele de protecție a consumatorilor, comparabilitatea ofertelor, posibilitățile de alegere între comercianți/furnizori, măsura în care sunt împlinite așteptările consumatorilor și daunele cauzate de problemele întâlnite de consumatori. Sunt monitorizați și alți indicatori, cum ar fi schimbarea furnizorului și prețurile.
  • Tabloul de bord al condițiilor pentru consumatori monitorizează condițiile de la nivel național pentru consumatori în trei domenii: (1) cunoștințele și încrederea, (2) respectarea și controlul aplicării normelor și (3) plângerile și soluționarea litigiilor. Acesta examinează, de asemenea, progresele înregistrate în ceea ce privește integrarea pieței cu amănuntul a UE (Tabloul de bord al condițiilor pentru consumatori 2017). 

 

Persoane de contact pentru presă:

Christian WIGAND (+32 2 296 22 53)

Melanie VOIN (+ 32 2 295 86 59)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Tabloul de bord al piețelor de consum 2018 – include date pentru România

Fișe informative state-membre UE

Tablourile de bord ale consumatorilor