Reprezentanţa în România

Alianță UE în sectorul bateriilor: regiunile își unesc forțele pentru a construi un lanț valoric industrial în domeniul materialelor avansate pentru baterii

/romania/file/aliantabateriiuejpg_roalianta_baterii_ue.jpg

alianta_baterii_ue
copyright

Luni, 8 octombrie, în contextul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, și comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, participă la lansarea unui parteneriat inter-regional în sectorul bateriilor.

08/10/2018

Este o veste foarte bună, acum chiar înainte de prima aniversare a Alianței UE în sectorul bateriilor. Acest parteneriat va juca un rol esențial în viitorul producției de baterii din UE, o piață care s-ar putea dezvolta pentru a atinge un volum de 250 miliarde de euro anual, până în anul 2025, și asta doar în Europa. UE poate deveni un lider pe această piață, iar parteneriatul ne va oferi sprijinul necesar pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat vicepreședintele Šefčovič.

Speranța mea este ca acest nou parteneriat să inspire și să determine și alte regiuni să utilizeze cât mai eficient sprijinul UE în direcția consolidării lanțului valoric european din sectorul bateriilor în anii ce vin, sprijin inclus în noua generație de programe din cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2021-2027”, a adăugat la rândul său comisarul Crețu.

Prezidat de Slovenia și reunind regiunile Auvergne-Rhône-Alpes și Nouvelle Aquitaine din Franța, Andaluzía, Țara Bascilor și Castilla y León din Spania, și Lombardia din Italia, acest parteneriat inter-regional va primi un sprijin personalizat din partea Comisiei Europene pentru a dezvolta și extinde proiecte comune în domeniul materialelor avansate pentru baterii, în cadrul acțiunii pilot pentru o specializare inteligentă dedicată inovării inter-regionale.

Acțiunea-pilot va fi operațională până la finalul anului 2019, parteneriatul beneficiind de sprijinul unor echipe speciale constituite în cadrul Comisiei, ce vor include experți din diverse departamente tematice, precum și de cel al unor experți externi specializați în modelarea financiară, planuri de afaceri sau drepturi de proprietate intelectuală.

Informații suplimentare despre Alianța UE în sectorul bateriilor și despre acțiunile pilot pentru o specializare inteligentă, dedicate inovării inter-regionale, sunt disponibile online.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Anca Păduraru – tel.: +32 229 91269

Sophie Dupin de Saint-Cyr - tel.: +32 229 56169

Lynn Rietdorf – Tel.: +32 229 74959