Reprezentanţa în România

Comisarul european Corina Crețu, în vizită oficială în România

/romania/file/cssrcorinacretu2018jpg_rocssr_corina_cretu_2018.jpg

cssr_corina_cretu_2018
copyright

Comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va vizita România, în perioada 12-18 septembrie 2018. Înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale, va vizita proiecte cu finanțare europeană și va participa la o serie de conferințe la nivel înalt și la un dialog cu cetățenii.

11/09/2018

În data de 12 septembrie, la Sibiu, comisarul european Corina CREȚU va avea o primă întâlnire de lucru cu reprezentanți ai autorităților locale. La discuții vor participa dna Astrid-Cora FODOR, primarul municipiului Sibiu, dna Daniela CÂMPEAN, președintele Consiliului Județean Sibiu, și dl. Horațiu-Lucian MARIN, subprefectul județului Sibiu.

A doua zi, 13 septembrie, la Petroșani, comisarul pentru politică regională va participa, împreună cu reprezentanți de nivel ministerial ai Guvernului României, la conferința la nivel înalt ”Regiunile carbonifere din România în tranziția energetică”, organizată de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutații Industriale din Comitetul Economic și Social European și cu Universitatea din Petroșani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate și finanțate la nivel european, național și local pentru asigurarea unei tranziții energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului.

Împreună cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil HOGAN, comisarul CREȚU va participa, în data de 14 septembrie, la un Dialog cu cetățenii la Cluj-Napoca. Dezbaterea cu publicul larg va avea tema ”Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”, iar cei doi comisari îi vor avea ca parteneri de discuție pe dl. Petre DAEA, ministrul agriculturii din România, și pe dl. Daniel BUDA, membru al Parlamentului European.

În ziua următoare, 15 septembrie, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților locale din Turda și Alba-Iulia și va vizita proiecte cu finanțare europeană ce au avut un impact semnificativ atât în viața cetățenilor, cât și a mediului de afaceri din cele două orașe.

În perioada 17-18 septembrie, comisarul european Corina CREȚU va participa, alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER, la reuniunile la nivel înalt din cadrul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, ce va avea loc la București.

Detalii despre program și evenimentele cu acces deschis pentru presă sau dedicate ei sunt disponibile în agenda de mai jos.

 

Persoană de contact:

Roxana MOREA, consilier de presă, Reprezentanța Comisiei Europene în România, tel. ; +40-21-2035432, mobil : +40-799-988175

 

Vizita comisarului european pentru politică regională Corina CREȚU

Sibiu, Petroșani, Cluj-Napoca, Turda, Alba Iulia

12-15 septembrie

 

Miercuri, 12 septembrie, Sibiu

20.30 - 22.00  Întâlnire de lucru cu dna Astrid-Cora FODOR, primarul municipiului Sibiu, cu dna Daniela CÂMPEAN, președintele Consiliului Județean Sibiu, și cu dl. Horațiu-Lucian MARIN, subprefectul județului Sibiu

 

Joi, 13 septembrie, Petroșani

12.30 - 14.00  Discurs principal în sesiunea de deschidere a conferinței la nivel înalt "Regiunile carbonifere din România în tranziția energetică"

Aula Magna, Universitatea din Petroșani, str. Universității, nr. 20, Petroșani

Acces deschis presei

14.00 - 14.30  Conferință de presă

Universitatea din Petroșani, str. Universității, nr. 20, Petroșani

 

Vineri, 14 septembrie, Cluj-Napoca

10.00 - 11.30  Dialog cu cetățenii, împreună cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil HOGAN, cu tema "Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică"

Sala Jean Monnet, Facultatea de Studii Europene, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1, Cluj-Napoca

Acces deschis presei

11.30 - 11.45  Sesiune de întrebări și răspunsuri pentru presă

Facultatea de Studii Europene, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1, Cluj-Napoca

 

Sâmbătă, 15 septembrie, Turda și Alba Iulia

10.30 - 11.15  Întâlnire cu dl. Cristian-Octavian MATEI, primarul orașului Turda

Primăria Turda, str. 1 decembrie 1918, nr. 28, Turda

11.15 - 11.30  Declarații de presă comune cu dl. Cristian-Octavian MATEI, primarul orașului Turda

Primăria Turda, str. 1 decembrie 1918, nr. 28, Turda

11.45 - 12.45  Vizitarea proiectului cu finanțare europeană de la Salina Turda

Salina Turda, str. Salinelor, nr. 54, Turda

Acces deschis presei

15.00 - 16.30  Întâlnire cu dl. Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia, cu dl. Ion DUMITREL, președintele Consiliului Județean Alba, cu dl. Dănuț-Emil HALALAI, prefectul județului Alba, și cu primari din regiune ce au beneficiat de finanțări europene

Muzeul Principia, str. Unirii, Alba Iulia

Acces deschis presei

16.45 - 18.00  Vizitarea proiectelor cu finanțare europeană din Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Acces deschis presei