Reprezentanţa în România

Un proiect din România în finala EUSIC 2018

/romania/file/eusic2018jpg_roeusic_2018.jpg

eusic_2018
©

Actualizare 20.09: În urma semifinalei de la Cluj, au fost selectate cele 10 proiecte finaliste ale Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC). Printre acestea se numără și Career Bus, proiect din România care propune un autobuz cu sfaturi interactive pentru tineri privind dezvoltarea profesională.

20/09/2018

Știre inițială 17.07: Între 16 și 18 iulie, 60 de tineri europeni își prezintă, la Cluj, proiectele selectate în semifinala Competiției Europene de Inovare Socială (EUSIC). Cele 30 de echipe semifinaliste, din 20 de țări, printre care se numără și trei ce reprezintă România, au fost selectate din peste 700 de proiecte eligibile. Acestea vor beneficia de un program de accelerare a propriilor idei de inovații sociale, iar cei trei câștigători vor primi, fiecare, un premiu în valoare de 50.000 euro.

România este pe locul doi în această competiție, după Spania, în ceea ce privește numărul de proiecte semifinaliste. Cele trei idei românești sunt:

  • Career Bus: un autobuz cu un spațiu interactiv în care tinerii pot fi deprinși cu o serie de aptitudini de carieră;

  • House of Nature: o afacere socială care oferă experiențe turistice durabile în Transilvania, în timp ce profitul și cunoștințele dobândite sunt folosite pentru a le oferi localnicilor, în special celor tineri, perspective mai bune pentru viitor;

  • Rural Revitalization: adunarea, într-un sistem de leasing, a câmpurilor necultivate de fermieri și redistribuirea lor către tineri ce intenționează să înceapă o afacere la scară mică în agricultură, dar nu dispun de resursele necesare.

Competiția, organizată în memoria lui Diogo Vasconcelos, lider inovator, a ajuns la a șasea ediție, iar pentru 2018 a fost aleasă tema RE:THINK LOCAL.

Pentru a fi selectați, inovatorii au trebuit să-și planifice proiectele în regiuni restrânse și să răspundă unor condiții, provocări și oportunități locale specifice. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unei gale care va avea loc la Bruxelles, în data de 8 noiembrie 2018.

 

Pagini utile

Pagina competiției

Lista semifinaliștilor

Pagina dedicată lui Diogo Vasconcelos