Reprezentanţa în România

Comisarul european Corina Crețu în Republica Moldova pentru a discuta despre sprijinul pe care UE îl acordă dezvoltării regionale

/romania/file/comisar-corinacretu2017webjpg_rocomisar corina_cretu_2017_web.jpg

comisar corina cretu
©

În perioada 17-21 mai, comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău și Ungheni.

16/05/2018

"Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, și programele de cooperare transfrontalieră pot oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova", a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei.

La Chișinău, înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Pavel FILIP, prim-ministrul Republicii Moldova, dl. Liviu VOLCONOVICI, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, și cu dl. Iurie LEANCĂ, viceprim-ministru pentru integrare europeană. De asemenea, comisarul Crețu se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și mediului de afaceri.

Sâmbătă, 19 mai, comisarul pentru politică regională va vizita orașul Ungheni, una din localitățile în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea publicului larg de a afla informații despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană implementate în regiune.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169