Reprezentanţa în România

Comisarul Corina Crețu în Olanda, pentru a discuta viitorul politicii de coeziune

/romania/file/comisar-corina-cretumartie2018jpg_rocomisar corina cretu_martie_2018.jpg

comisar corina cretu 2018
Copyright

Marți, 24 aprilie, comisarul pentru politică regională Corina Crețu a efectuat o vizită oficială la Haga, în Olanda, unde s-a întâlnit cu dna Kajsa Ollongren, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne și pentru relații în Regatul Țărilor de Jos, și cu dl. Raymond Knops, secretar de stat. Discuțiile s-au axat pe politica de coeziune în perioada post-2020.

24/04/2018

"Politica de coeziune a oferit sprijinul necesar Olandei, pentru ca această țară să își mențină poziția de lider în ce privește creșterea economică și inovarea în ultimul deceniu. Acum, la Haga, vom discuta cum putem simplifica în continuare politica de coeziune și modul în care o putem face mai flexibilă și mai performantă, mai strâns legată de reformele structurale și axată pe domeniile în care contribuția UE are o valoare adăugată clară", a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei.

Înaltul oficial european și reprezentanții Guvernului olandez au discutat, de asemenea, despre politica urbană a Uniunii, luând în considerare faptul că Olanda a fost unul din principalii actori care au promovat Agenda urbană a UE, în 2016, în timpul Președinției olandeze a Consiliului.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke - tel .: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr - tel .: +32 229 56169