Reprezentanţa în România

Săptămâna europeană a startup-urilor 2018 a debutat la Brașov & Vitoria-Gasteiz

/romania/file/sew18saptamanastartupjpg_rosew18_saptamana_startup.jpg

saptamana_startup
©

Cea de a treia ediție a Săptămânii europene a startup-urilor (SEW18) a fost lansată în premieră cu un eveniment care a conectat mediul antreprenorial din două localități europene: Brașov (România) și Vitoria-Gasteiz (Spania). Scopul a fost aducerea în prim plan a celor 2 orașe, precum și prezentarea resurselor disponibile pentru antreprenori în diverse părți din Europa. 

05/03/2018

"Investițiile în companiile digitale și facilitarea accesului la capital sunt întotdeauna necesare pentru a ajuta companile de tip start-up să se dezvolte. Acestea au nevoie, de asemenea, de politici care să le ofere sprijinul necesar. Conectarea lor și crearea unor rețele le vor permite să-și atingă mai mult din potențial și le vor oferi dimensiunea adecvată pentru a intra în competiție cu alte ecosisteme din întreaga lume", a declarat vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, în legătură cu inițiativa SEW18.

Săptămâna europeană dedicată companiilor de tip startup își propune să prezinte antreprenorilor sprijinul de care pot beneficia la nivel regional și chiar local. Diversitatea regională și elaborarea politicilor locale continuă să aibă un impact major în dezvoltarea startup-urilor europene, începând de la sprijinirea antreprenorilor în ce privește înființarea unei firme și până la acordarea de finanțări nerambursabile și facilități fiscale.

SEW18 se desfășoară între 5 și 9 martie și reunește peste 300 de evenimente, desfășurate în mai mult de 50 de țări, inclusiv din Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

 

Persoană de contact:

Charlotte TUCKER, Startup Europe Week

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Lansare SEW18

SEW18 Brașov și SEW18 Vitoria-Gasteiz

Fișă informativă

Urmărește #SEW18