Reprezentanţa în România

Comisarul Corina Crețu participă la Forumul Urban Mondial al ONU din Malaezia

/romania/file/comisar-corinacretu2017webjpg_rocomisar corina_cretu_2017_web.jpg

comisar corina cretu
©

În perioada 7-13 februarie, comisarul pentru politică regională Corina Crețu, responsabil pentru politica urbană a Uniunii Europene, se va afla la Kuala Lumpur, Malaezia, pentru a participa la cel de-al 9-lea Forum Urban Mondial. Acesta reprezintă principala  reuniune la nivel mondial pe teme urbane, locul de întâlnire pentru decidenții politici, reprezentanți ai autorităților locale, ONG-uri și experți în domeniul dezvoltării urbane durabile, fiind astfel un eveniment unic în paleta activităților ONU.

06/02/2018

La 15 luni de la lansarea noii Agende urbane, la cea de a-III-a conferință ONU privind Habitatul, ce a avut loc în Ecuador, Forumul se va concentra pe punerea în practică a fișei de parcurs din domeniul urban la nivel global, în vederea realizării obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Comisarul Crețu va reprezenta Uniunea Europeană în sesiunea de deschidere a Forumului, unde va prezenta progresele înregistrate în ceea ce privește cele trei angajamente voluntare luate de UE și partenerii săi în cadrul noii Agende urbane. Totodată, înaltul oficial european se va întâlni cu miniștri și oficiali ce răspund de tematica urbană din SUA, Malaezia, Japonia și India, precum și cu o serie de reprezentanți ONU.

"Orașele reprezintă motoare de creștere și inovare și, în același timp, locul în care se regăsesc cele mai presante provocări:  sărăcie, marginalizare, poluarea aerului. UE, prin intermediul dimensiunii urbane a politicii de coeziune, precum și al propriei Agende urbane, este pregătită să deschidă drumul unei dezvoltări urbane durabile pe întregul glob", a declarat comisarul european Corina Crețu înainte de participarea la Forum.

Mai multe informații despre politica urbană a Uniunii Europene și despre Agenda sa urbană sunt disponibile on-line.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169