Reprezentanţa în România

Comisarul Corina Crețu a deschis cel de-al 3-lea "Forum al Orașelor", la Rotterdam

/romania/file/comisar-cretustrasbourgweb2jpg_rocomisar cretu_strasbourg_web_2.jpg

corina cretu
©

La a 3-a ediție a "Forumului Orașelor / CITIES Forum", ce a avut loc timp de două zile la Rotterdam (27-28 noiembrie), comisarul pentru politică regională Corina Crețu s-a întâlnit cu miniștri și primari dintr-o serie de state membre ale UE pentru a lua pulsul orașelor europene. 

27/11/2017

"Orașele trebuie să fie inteligente, curate, sigure și, nu în ultimul rând, incluzive. Integrarea comunităților cele mai vulnerabile, inclusiv a migranților, este o prioritate importantă pe agenda noastră. Este o provocare la care viitoarea politică de coeziune va trebui să găsească în continuare răspunsuri", a declarat comisarul Corina Crețu.

Discuțiile s-au axat pe progresele din cadrul Agendei urbane a UE, în lumina recentului raport al Comisiei Europene, ce pune accentul pe cele mai bune modalități de a sprijini orașele în planificarea propriilor strategii de investiții, precum și pe viitorul politicii de coeziune în perioada de după anul 2020, în special în ceea ce privește accesul orașelor la fondurile UE și gestionarea lor de către acestea. Participanții au discutat și rolul concret pe care îl pot juca orașele în implementarea Agendei pentru dezvoltare durabilă în perspectiva anului 2030.

Unul din principalele puncte de interes ale Forumului a fost lansarea unui nou serviciu de consiliere având ca obiectiv sprijinirea orașelor în maximizarea potențialului de investiții la dispoziția lor.

Informații despre programul Forumului, vorbitori și ateliere de lucru, sunt disponibile aici.  

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169