Reprezentanţa în România

Inițiativa pentru IMM-uri: investiții de 246 milioane € pentru mii de IMM-uri românești

/romania/file/26062015moneyjpg_ro26062015_money.jpg

money

Comisia Europeană salută semnarea, miercuri, 17 mai, a primelor trei acorduri ale inițiativei pentru IMM-uri din România, între Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și trei bănci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și ProCredit Bank.

17/05/2017

Printr-o contribuție de 100 de milioane € din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Inițiativa pentru IMM-uri urmărește să sporească competitivitatea întreprinderilor mici din România prin metode inovatoare de investire a fondurilor Politicii de coeziune a Uniunii Europene. Această alegere aduce IMM-urilor din România şi alte avantaje, cum ar fi cerinţe îmbunătăţite de garanţie şi rate ale dobânzilor mult micşorate.

Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi și start-up-uri din România vor beneficia de un acces mai bun la finanțare în cadrul celor trei acorduri, care ar trebui să genereze o finanțare totală de 246 de milioane de euro, adică aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Inițiativa pentru IMM-uri.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: "Mă bucur să văd că Inițiativa pentru IMM-uri ajută întreprinderile mici din România. IMM-urile joacă un rol crucial în economia țării și a Europei: crează locuri de muncă în comunitățile locale și introduc pe piață produse inovatoare. Prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul Politicii de coeziune în acest program de pionierat, România a făcut o alegere inteligentă, care va stimula competitivitatea economiei sale și va oferi finanțarea de care au nevoie întreprinderile sale".

 

Pagini utile:

Comunicat de presă integral

Fondul European de Dezvoltare Regională

Inițiativa pentru IMM-uri

 

Persoane de contact pentru presă:

Sophie Dupin de Saint-Cyr - Tel.: +32 229 56169 

Johannes Bahrke – Tel.: +32 229 58615

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email