Reprezentanţa în România

Comisarul european Corina Crețu s-a întâlnit cu ministrul economiei, Gheorghe Șimon

/romania/file/comisarcretuministrusimonwebjpg_rocomisar_cretu_ministru_simon_web.jpg

comisar_cretu_ministru_simon
©

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit miercuri, 6 decembrie, la Bruxelles, pe ministrul economiei, domnul Gheorghe Șimon. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre stadiul procesului de specializare inteligentă în România precum și despre inițiativa "Regiuni mai puțin dezvoltate".

06/12/2017

Înaltul oficial european a subliniat necesitatea lansării unei strategii de specializare inteligentă în toate regiunile din România:

"Domeniile de specializare inteligentă ale României, ca parte a Strategiei naționale de cercetare, inovare și dezvoltare, se află în diferite etape ale dezvoltării și implementării în regiuni. În acest sens, este extrem de important ca  autoritățile din România să consolideze cooperarea dintre nivelul regional și cel național. În plus, regiunile din România și autoritățile centrale pot beneficia de experiența internațională, facilitată de Comisia Europeană."

Reamintind rolul esențial pe care îl joaca inițiativa Comisiei privind regiunile mai puțin dezvoltate în ceea ce privește specializarea inteligentă, comisarul european a declarat:

"În ultimii doi ani, Comisia a acordat un sprijin special regiunilor Nord-Est și  Nord-Vest pentru a utiliza mai bine fondurile europene disponibile și a spori impactul și eficacitatea acestora. Aceasta Inițiativa s-a axat pe o specializare regională inteligentă și putem spune ca este un real succes fiindcă avem rezultate concrete. Au fost elaborate o serie de proiecte bune și inovatoare care vor fi sprijinite de FEDER prin Programul Operațional Regional. Acest lucru a fost posibil în principal datorită implicării active a tuturor partenerilor, autorități regionale, mediul de afaceri si mediul academic. Noi, la nivelul Comisiei, încurajăm și sprijinim autoritățile române să continue să implementeze activitățile desfășurate în aceste regiuni. De asemenea, ne dorim să reușim implementarea acestui proiect de succes la nivelul tuturor regiunilor din România."

Corina Crețu a reamintit faptul că serviciile Comisiei sunt disponibile pentru a sprijini autoritățile din România, inclusiv prin acordarea de asistență tehnică suplimentară.

 

Persoane de contact pentru presă:

Răzvan Szabo, asistent de presă, tel.: +40 21 203 5408

Ioana Rus, membru de Cabinet, tel.: +32 2 2952619

 

Pagini utile

Portalul de date deschise al Fondurilor structurale şi de investiţii

@EU_Regional, @CorinaCretuEU, #ESIFunds