Reprezentanţa în România

Prima pagină

Actualitate
viitorul_ue27
23/10/2018

Odată cu apropierea alegerilor europene și în contextul viitorului dezbaterii privind Europa, Comisia Europeană a prezentat astăzi modificările pe care intenționează să le introducă în procesul de elaborare a politicilor UE pentru a-și concentra resursele limitate asupra unui număr mai restrâns de activități și pentru a-și îndeplini într-un mod mai eficient prioritățile politice. Comunicarea de astăzi privind modalitățile de consolidare a proporționalității și a subsidiarității în procesul decizional al UE urmărește, de asemenea, să dea curs recomandărilor formulate de Grupul de lucru privind subsidiaritatea, proporționalitatea și scenariul „Mai puțin, dar mai eficient”.

colegiu_comisari_2018_intrunire
23/10/2018

Comisia Europeană și-a prezentat astăzi, 23 octombrie, programul de lucru pentru anul 2019, care stabilește trei priorități principale: ajungerea la un acord rapid cu privire la propunerile legislative deja prezentate, în vederea îndeplinirii celor zece priorități politice ale sale; adoptarea unui număr limitat de inițiative noi pentru abordarea provocărilor nesoluționate și prezentarea mai multor inițiative în perspectiva unei Uniuni Europene formată din 27 de state membre, pentru consolidarea fundațiilor unei Europe puternice, unite și suverane.

Evenimente
eu_and_me_web

În perioada 19 – 28 octombrie te invităm la filme! Urmărește scurtmetrajele #EUandME la festivalul "Les Films de Cannes à Bucarest". 

Data:
  • 19/10/2018 - 28/10/2018
Locul:
București
limbi_multilingv

Institutul European din România organizează Al doilea atelier ELRC ("Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice"/European Language Resource Coordination), joi 1 noiembrie 2018, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (Sala Titulescu), str. Vasile Lascăr, nr. 31, sector 2, București.

Data:
  • 01/11/2018