Reprezentanţa în România

Prima pagină

Ştiri
25/05/2017

Președintele Juncker a avut joi, 25 mai, alături de președintele Tusk, o primă discuție amicală, bună și cordială, cu președintele Trump. A fost o primă oportunitate de a se cunoaște. În ceea ce privește prioritățile Comisiei, președintele Juncker a insistat pe intensificarea cooperării în domeniul comerțului, din care ambele părți au numai de câștigat. În acest context, s-a agreat începerea lucrului la un plan comun de acțiune. În concluzie, a fost o discuție constructivă, prima din multele care vor urma. 

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
24/05/2017

Declarația comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu, cu privire la propunerea Comisiei de finanțare integrală a operațiunilor de reconstrucție în urma dezastrelor naturale:

"Miercuri, 24 mai, Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns la un acord privind propunerea noastră de a finanța în întregime operațiunile de reconstrucție după dezastre naturale, din Fondul european de dezvoltare regională. Acesta presupune o rată excepțională de cofinanțare de 95%.

Evenimente

Seria de proiecții de filme premiate, finaliste sau selectate pentru premiul LUX, acordat de Parlamentul European, se încheie cu Legea pieței / La loi du marché (dramă, Franța, 2015, regia: Stéphane Brizé, 91 min.).

Data:
25/05/2017
Ora:
19:00

În perioada 24 – 28 mai are loc cea de-a XII-a ediție a Salonului internațional de carte Bookfest, care are ca invitat de onoare Suedia.  Evenimentul va avea loc la Romexpo, în București, iar intrarea este gratuită pe toată durata acestuia.

Data:
24/05/2017 - 28/05/2017 - -
Ora:
18:00