Reprezentanţa în România

Ziua Europei (9 mai) în România

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează sau este partener în organizarea unei suite de evenimente dedicate Zilei Europei, sărbătorită în fiecare an în data de 9 mai.

/romania/file/ziuaeuropei2018sitejpg_roziua_europei_2018_site.jpg

ziua_europei_2018_site
Copyright

În 2018, Ziua Europei, precum și Anul european al patrimoniului cultural, sunt celebrate prin evenimente precum:

5 mai - "Piața Statelor Membre ale UE", eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Centrul INFOEUROPA, în parcul Cișmigiu din Capitală, în care publicul larg a avut parte de momente artistice, ateliere demonstrative și de creație, precum și alte activități recreative.

9 mai - "CULTUREurope - Sărbătoarea diversității și bogăției patrimoniului nostru european", organizat de Centrul de Informare Europe Direct (CIED) București și Institutul European din România (IER), cuprinde o serie de activități educative și culturale care au loc  în aer liber, pe platoul din fața Bibliotecii Centrale Universitare și a Centrului InfoEuropa.

10 mai - Călătorie în istorie: o demonstrație de reconstituire a unui eveniment istoric, organizată de municipiul Alba Iulia, pe esplanada din apropierea porții IV a cetății bastionare Alba Carolina.

11 mai - Crosul Europei, a V-a ediție, se va desfășura pe o distanță de aproximativ 6 km, în Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia).

11 mai - Dialog cu cetățenii despre viitorul Europei la Alba Iulia, în Anul Centenarului, cu participarea șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România Angela Cristea și a ministrul-delegat pentru afaceri europene Victor Negrescu.

7 mai - 3 iunie - Festivalul Filmului European, organizat sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene, include o selecție de 64 de filme din 24 de țări și se desfășoară în București și alte 7 orașe din țară.

 

Arhivă

Ziua Europei 2017