Reprezentanţa în România

Ziua Europei (9 mai) în România

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează sau este partener în organizarea, în luna mai, a unei suite de evenimente dedicate celebrării Zilei Europei. 

Astfel, în data de 7 mai, în cadrul celei de-a patra ediții a Pieței statelor membre, organizată de Centrul Infoeuropa, vor avea loc mai multe concerte și activități artistice, concursuri sportive și de cultură generală. 

Centrul Europe Direct Bucuresti organizează, în data de 9 mai, o serie de activități dedicate Zilei Europei. Pe esplanada Universității din București, începând cu ora 12.00, se vor derula dezbateri, lansări de expoziții de fotografie, flash mob-uri, dar și demonstrații practice ale unor ateliere de mesteșugari sau dansuri ale comunității elene din România. Startul evenimentului va fi dat de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. 

Festivalul Filmului European dedică ediția din acest an aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, iar Spațiul Public European organizează Expoziţie aniversară „20:30 Erasmus”.

De asemenea, în perioada 9-30 mai, va avea loc Salonul european de bandă desenată 2017, unde cei mai buni graficieni europeni își reafirmă principiile și aspirațiile fundamentale de la baza Uniunii Europene.