Reprezentanţa în România

Seria de conferințe și colocvii "Aici Europa"

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat în 2014 o serie de evenimente pe teme europene, intitulată "AICI EUROPA". Scopul lor este de a comunica și stimula dezbateri cu privire la prioritățile Uniunii Europene în vederea generării unor reacții față de politicile europene și temele de actualitate, precum și de propuneri cu valoare adaugată în contextul construcției europene.

Reprezentanța Comisiei Europene analizează evoluțiile politice, economice și sociale din România, precum și modul în care activitățile Uniunii sunt reflectate în opinia publică românească. Un element important al activității noastre este menținerea contactelor cu reprezentanții mediului politic și economic românesc, precum și cu societatea civilă.

 

Informații despre evenimentele organizate în cadrul seriei "Aici Europa":

- 2018 -

26 aprilie - Seminar “Instrumente europene financiare și non-financiare pentru mediul de afaceri din România”

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Camera de Comerț și Industrie a României a organizat seminarul "Instrumente europene financiare și non-financiare pentru mediul de afaceri din România".

- 2017 -

19 iunie - Conferința "Definirea unui mecanism de stabilire a salariului minim în România"

Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, a lansat dezbaterea: „Definirea unui mecanism de stabilire a salariului minim în România". 

14 iunie - Lansarea recomandărilor specifice de țară pentru România 2017

Reprezentanța Comisiei Europene a organizat, la mijlocul lunii iunie, conferința de lansare a recomandărilor specifice de țară pentru România în contextul strategiei Europa 2020 și a guvernanței economice europene.

23 martie - ''Quo vadis Europa ? Quo vadis România ?'' 

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat într-un dialog cu cetățenii tema viitorului UE cu 27 de state membre. La acest eveniment a fost lansat și volumul «România și calea de viață europeană» 

15 martie - Lansarea raportului economic pentru România 2017

În cadrul conferinței, organizate de Reprezentanța Comisiei Europene, s-a discutat analiza specialiștilor din cadrul Comisiei privind economia românească.

 

- 2016 -

19 aprilie -​ Masa rotundă „Impactul TTIP asupra economiei României”

9 martie -​ Comisia Europeană lansează Raportul de țară 2016

25 februarie -​ Consiliul Național de Competitivitate (CoNaCo) în contextul recomandării europene privind inființare a autorității naționale pentru competitivitate

 

- 2015 -

19 mai -​ Masa rotundă “Impactul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț si Investiții (TTIP) asupra economiei României”

18 mai -​ Eveniment de lansare "Recomandările Comisiei Europene pentru românia în 2015"

13 martie -​ Masa rotundă “Reducerea sărăciei și a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020"

 

- 2014 -

19 septembrie -​ Eveniment de informare cu privire la programele CE de finanțare în domeniul judiciar

4 iunie -​ Conferința "Strategia Europa 2020 în România – priorități și resurse"

28 mai -​ Masa rotundă: "O Europă deschisă și sigură: transformarea obiectivelor în realitate"

15 aprilie -​ Conferința "După zece ani..."