Reprezentanţa în România

Conferință de lansare a Președinției bulgare a Consiliului UE

/romania/file/bannerx600png-0_robanner_x600.png

presedintie_bulgara_consiliu_ue
©

Ambasada Republicii Bulgaria în România organizează conferința de lansare a Președinției bulgare a Consiliului UE. Evenimentul va avea loc în data de 15 ianuarie, începând cu orele 11.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1).

Data: 
15/01/2018 - 11:00

În cadrul conferinței va fi prezentat programul Președinției pentru mandatul de 6 luni. Realizarea unei Europe mai sigure, stabile și solidare, prin consens, competitivitate și consens, sumarizează prioritățile Președinției bulgare a Consiliului UE, al cărei moto "Puterea stă în unire" se regăsește și pe stema Republicii Bulgaria. Cele patru domenii-cheie pe care se va axa mandatul sunt: viitorul Europei și tinerii, Balcanii Occidentali, securitatea și stabilitatea și, nu în ultimul rând, economia digitală.

La conferința de presă vor participa E.S. dl Todor CHUROV, ambasadorul Republicii Bulgaria în România, E.S. dl Teodor-Viorel MELEȘCANU, ministrul afacerilor externe, și dna Angela CRISTEA, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România. 

 

Pagini utile

Discursul E.S. dl Todor CHUROV, ambasadorul Republicii Bulgaria în România (format PDF)

Lansarea Președinției bulgare a Consiliului UE