Reprezentanţa în România

Conferința internațională privind procedura trimiterii preliminare

/romania/file/justitiedrepteuropeanjpg_rojustitie_drept_european.jpg

justitie_drept_european
Copyright

După mai bine de zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană trimiterile preliminare prezintă interes pentru justiţiabili, instanţe şi avocaţi, dar şi pentru ceilalţi practicieni în domeniu. Aceasta reprezintă și tema conferinței organizate în 14 iunie, între orele 10.00 – 14.30, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Data: 
14/06/2018 - 11:00 - 15:30

Conferinţa oferă un prilej de analiză şi dezbatere publică a rolului trimiterilor preliminare în societatea românească, în special în soluţionarea litigiilor în care se interpretează şi aplică dreptul Uniunii Europene.

Instanţele din România au formulat peste 140 de trimiteri preliminare în domenii diverse, cum ar fi interpretarea principiilor dreptului Uniunii Europene, taxe, protecţia datelor, achiziţii publice, dreptul muncii şi securităţii sociale, clauze abuzive sau mediu.

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE).

Pagini utile

Agenda evenimentului în format online (pdf)

Prezentări în cadrul evenimentului (pdf):