Reprezentanţa în România

„UE salvează vieți", experiență în realitate virtuală la București

/romania/file/uesalveazavietiwebjpg_roue_salveaza_vieti_web.jpg

ue_salveaza_vieti
Copyright

Turneul de realitate virtuală "UE salvează vieţi", care a ajuns la București în data de 27 aprilie, le oferă vizitatorilor o experienţă unică privind operaţiunile desfășurate de Uniunea Europeană pentru a răspunde la situațiile de urgență cauzate de dezastre naturale sau catastrofe provocate de om. Campania de informare, demarată de Comisia Europeană, folosește cele mai avansate tehnologii de realitate virtuală pentru a le arăta participanților cum acționează UE în caz de criză, pentru a proteja şi salva vieţi.

Data: 
27/04/2018 - 12:00 - 06/05/2018 - 22:00

Expoziția virtuală poate fi vizitată, în perioada 27 aprilie – 6 mai, la centrul comercial Plaza România, între orele 10.00 - 22.00 (de luni până duminică). O fabuloasă experienţă educaţională îi aşteaptă pe vizitatorii expoziţiei. Un echipaj de filmare echipat cu camere VR a surprins răspunsul UE la crize umanitare şi dezastre, în imagini filmate la 360 de grade. Publicul va afla detalii despre cum reuşeşte UE să salveze vieţi şi să protejeze oameni atât în Europa, cât şi în restul lumii.

Mecanismul de protecţie civilă al UE reuneşte resursele şi competenţele celor 28 de state membre ale UE, împreună cu cele ale Islandei, Muntenegrului, Norvegiei, Serbiei, Macedoniei şi Turciei. Când are loc un dezastru, orice ţară din lume poate activa mecanismul, dacă îi sunt depăşite capacităţile la nivel naţional. Ca urmare, UE a putut oferi un răspuns corespunzător în mai multe crize majore din ultimii ani, printre care ciclonii tropicali Irma şi Maria în Insulele Caraibe (2017), uraganul Matthew în Haiti (2016), conflictul din estul Ucrainei (2015), inundaţiile din regiunea Balcanilor Occidentali (2014) sau epidemia de Ebola din Africa Occidentală (2014).

După Bucureşti, turneul își va continua drumul spre Roma, Berlin, Marsilia și se va încheia la Madrid.

 

Pagini utile

Mecanismul de protecție civilă al UE

Urmărește campania pe rețelele sociale: #EUSavesLives

Inițiativa rescEU