Reprezentanţa în România

Dezbaterea "Asigurarea respectării drepturilor omului pentru cetățenii noștri - experiența Uniunii Europene"

/romania/file/fra2018jpg_rofra_2018.jpg

fra 2018
©

Prof. Michael O’Flaherty, directorul Agenției UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA), va participa la dezbaterea "Asigurarea respectării drepturilor omului pentru cetățenii noștri - experiența Uniunii Europene", organizată și găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA), în data de 16 aprilie 2018, la orele 17.00.

Data: 
16/04/2018 - 17:00

Dezbaterea, moderată de rectorul SNSPA, dl. prof. univ. dr. Remus Pricopie, va folosi bogăția de cunoștințe despre drepturile omului, adunate de FRA din întreaga Uniune, pentru a prezenta ceea ce funcționează și ceea ce încă mai trebuie îmbunătățit în domeniu. Va fi subliniată necesitatea ca parlamentele, guvernele și instituțiile naționale de profil, precum și societatea în ansamblul său, să joace un rol activ în reînnoirea angajamentului față de respectarea, protejarea și promovarea drepturilor fundamentale pentru toți.

Rolul FRA este de a sprijini factorii de decizie din UE. De la înființarea sa în 2007, agenția a devenit centrul de excelență și expertiză în domeniul drepturilor fundamentale al Europei.

Prof. Michael O’Flaherty, directorul FRA începând cu anul 2015, are o bogată experiență profesională, acumulată în organizații și instituții privind drepturile omului, atât din Irlanda, cât și de la nivel mondial. Între 2004-2012 a fost membru și ulterior vicepreședinte al Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU).