Reprezentanţa în România

Semestrul european: Raportul de țară pentru România 2018

/romania/file/semestrueuromaniajpg_rosemestru_eu_romania.jpg

semestrul european
©

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat miercuri, 11 aprilie 2018, între orele 09.30 și 16.00, conferința „Semestrul european: Raportul de țară pentru România 2018". Raportul se elaborează în cadrul Semestrului european, mecanismul de coordonare la nivelul Uniunii Europene a politicilor economice naționale.

Data: 
11/04/2018 - 11:00 - 17:00

Evenimentul a prezentat Raportul de țară pentru România 2018, cu scopul de a facilita dialogul cu autoritățile publice, partenerii sociali, societatea civilă și reprezentanții mediului de afaceri asupra analizei anuale a economiei românești. Publicat ca document de lucru al Comisiei Europene în data de 7 martie 2018, raportul face parte din pachetul anual al Comisiei elaborat în contextul Semestrului european (instrumentul de monitorizare a politicilor economice naționale la nivelul UE) și se poate găsi în pagina:

Sesiunea plenară a evenimentului a prezentat principalele concluzii ale Raportului de țară pentru România, precum și poziția autorităților române privind evoluțiile economice recente la nivel național. Sesiunile tematice paralele au dezbătut analiza Comisiei în patru domenii:

(1) perspectivele macroeconomice și politicile fiscale, cu accent pe creșterea economică durabilă;

(2) promovarea egalității de șanse și îmbunătățirea accesului pe piața forței de muncă, în acord cu prevederile Pilonului european al drepturilor sociale;

(3) consolidarea capacității administrative din perspectiva resurselor umane și a politicilor bazate pe evidențe;

(4) sectorul IT ca poveste de succes a  economiei românești, stadiul dezvoltării clusterelor și formarea lanțurilor valorice.

Prezentări în cadrul evenimentului:

Agenda evenimentului poate fi descărcată aici (PDF).