Reprezentanţa în România

JOIA de film

/romania/file/jdf-ordinedesusaceiajpg_rojdf ordine_de_sus_aceia.jpg

filme documentare
©

Seria de proiecții în cadrul proiectului KineDok al One World Romania continuă, la Spațiul Public European, cu „Ordine de sus” și „Aceia” (Ungaria, 2015).

Data: 
09/11/2017 - 19:00

Este o poveste văzută din două perspective - criza refugiaților privită de pe partea refugiaților care încearcă să treacă frontiera dintre Ungaria și Serbia, și de pe partea localnicilor lângă al căror sat s-a înființat o așezare de refugiați.

Proiecția va fi urmată de o discuție cu Cristina Ciobanu și Iosif Prodan, reprezentanți ai asociației ActivRandom . Asociația ActivRandom a fost înființată în 2016 și are ca scop crearea, promovarea și susținerea educației nonformale în rândul persoanelor provenite din medii defavorizate, în special în rândul refugiaților și migranților.

Spectatorii pot participa la tombola organizată de One World Romania, iar la finalul serii va fi oferit un dvd cu filmul „Perestroika mea”.

Detalii despre acest film, dar și despre celelalte filme incluse în proiect, precum și programul proiecțiilor KineDok în toate orașele sunt disponibile aici

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public.

În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est vor fi proiectate în minim 25 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă : Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Norvegia, Bulgaria şi România.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Nu este necesară o rezervare.

Dat fiind că accesul la film include și un control de securitate, gazdele au rugămintea să ajungeți cu cel puțin 10 minute înainte de începerea proiecției. După începerea ei, nu mai este permis accesul în sală. Cu mulțumiri pentru înțelegere!

Temele filmelor incluse în JOIA de film nu reprezintă, în mod necesar, poziția Comisiei Europene sau a altei instituții UE.