Reprezentanţa în România

Masă rotundă "Viitorul alimentației și agriculturii"

/romania/file/future-farming_roFuture of farming

Comunicare "Viitorul alimentației și agriculturii"
© Comisia Europeană

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în data de 7 decembrie, începând cu orele 14.30, o masă rotundă pe tema recentei comunicări a Comisiei Europene "Viitorul alimentației și agriculturii", urmată de o sesiune de discuții.

Evenimentul va avea loc la sediul Reprezentanței, în sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, București).

Data: 
07/12/2017 - 15:30

Domnul Mihail Dumitru, director general-adjunct, Direcţia Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) din cadrul Comisiei Europene, va prezenta comunicarea și va participa la discuții.

Unul dintre obiectivele Programului de lucru pentru anul 2017 al Comisiei Europene vizează continuarea eforturilor și a procesului de consultare pentru simplificarea și modernizarea Politicii agricole comune (PAC). Prin acest demers se urmărește întărirea contribuției acesteia la îndeplinirea celor zece priorități ale Comisiei, precum și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).

În data de 29 noiembrie 2017, Comisia Europeană a adoptat comunicarea "Viitorul alimentației și agriculturii", document strategic privind viitorul Politicii agricole comune (PAC) în perioada post-2020.

În vederea pregătirii comunicării, a fost organizat un larg proces de consultare a tuturor actorilor interesați de PAC și de viitorul acesteia, ce a generat un interes substanțial la nivelul statelor membre. În acest sens, Comisia a primit 322.912 de contribuții online, fiind ulterior depuse 1.417 documente de poziție.

Accesul la eveniment este permis pe bază de invitație.