Reprezentanţa în România

Luna europeană a securității cibernetice

/romania/file/lunaeuropeanaasecuritatiiciberneticeweb2jpg_roluna_europeana_a_securitatii_cibernetice_web_2.jpg

luna_europeana_a_securitatii_cibernetice
©

Cea de a cincea ediție a Lunii europene a securității cibernetice, care se desfășoară pe parcursul întregii luni octombrie, își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește amenințările cibernetice și să promoveze importanța securității cibernetice în rândul cetățenilor și organizațiilor prin educație și schimbul de bune practici. Campania din acest an este rezultatul propunerii Comisiei Europene de a consolida răspunsul la atacurile online și va promova mesajul că igiena cibernetică trebuie să facă parte din rutina zilnică a fiecărui cetățean.

Data: 
01/10/2017 - 20:00 - 31/10/2017 - 20:00

Vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, a declarat: „Securitatea cibernetică este fundamentul lumii digitale; este responsabilitatea noastră comună, a tuturor, în fiecare zi. Salut eforturile comune de a promova, în întreaga Europă, conștientizarea securității și igienei cibernetice, precum și acțiunile concrete în domeniu.

Campania anuală de sensibilizare este organizată de ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru securitatea rețelelor și informațiilor), Comisia Europeană și peste 300 de parteneri, printre care autorități locale, guverne, universități, think-tank-uri, ONG-uri și asociații profesionale.

Aproximativ 300 de activități vor fi organizate în luna octombrie în întreaga Europă.

 

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie Vandystadt – Tel.: +32 229 67083;

Julia-Henriette Bräuer – Tel.: +32 229 80 707;

Inga Höglund – Tel.: +32 229 50698)

 

Pagini utile

Aflați mai multe despre activitățile organizate în România folosind harta interactivă

Alte materiale sunt disponibile în pagina evenimentului

Mai multe informații în comunicatul ENISA

Lista de măsuri privind securitatea cibernetică