Reprezentanţa în România

Afaceri și activități economice în UE

/romania/file/strangeredemanashutterstockjpg_rostrangere_de_mana_shutterstock.jpg

strangere_de_mana_©shutterstock
©shutterstock

Uniunea Europeană, cu cele 27 de state membre, reprezintă o piață ce oferă posibilități imense firmelor românești. Datorită pieței interne a UE, să dezvolți o activitate economică sau să faci afaceri a devenit la fel de ușor, rapid și ieftin în întreaga Europă ca în propria țară.

UE oferă o serie de instrumente și servicii care pot ajuta companiile și antreprenorii europeni să își extindă activitatea. Detalii în acest sens sunt disponibile în portalul: Europa ta – Întreprinderi.

Finanțarea europeană oferă oportunități de dezvoltare a activităților economice printr-o gamă variată de programe și subvenții în diverse sectoare. Un ghid pentru începători este disponibil on-line, pentru a te ajuta să găsești cel mai potrivit mod de finanțare, indiferent dacă ești un IMM, ONG, cercetător, agricultor, tânăr antreprenor sau instituție publică.

/romania/file/logoreteaintreprinderieuropenex250jpg_rologo_retea_intreprinderi_europene_x250.jpg

logo_retea_intreprinderi_europene ©UE
©UE
Întreprinderile mici care îşi caută parteneri în altă ţară a Uniunii sau care au nevoie de sfaturi privind dezvoltarea unor idei inovatoare ori solicitarea unei finanţări europene pentru activităţi de cercetare se pot adresa membrilor Reţelei întreprinderilor europene - Enterprise Europe network (EEN). Reţeaua include 40 de ţări europene (statele membre UE, ţările candidate, membrii Spaţiului Economic European şi ţări terţe).

Datele de contact ale membrilor reţelei sunt disponibile aici.