Reprezentanţa în România

Proiecte îndrăznețe

/romania/file/bandadesenatajpg_robanda_desenata.jpg

Proiecte îndrăznețe

Reprezentanța Comisiei Europene în România (RCE) dezvoltă o serie de activități dedicate promovării și creșterii vizibilității proiectelor de succes cu finanțare europeană.

Primul eveniment din această serie l-a constituit lansarea primei benzi desenate din România dedicată fondurilor structurale: “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe”. Publicația este destinată atât publicului larg, cât și celor interesați să desfășoare astfel de proiecte, cei care au o experiență de împărtășit în domeniu, cei care doresc să afle mai multe și cei care au demarat deja un proiect.

Banda desenată îl are ca personaj principal pe Alex, un jurnalist plecat hai-hui prin România în căutarea proiectelor europene finanțate din fonduri structurale în perioada 2007-2013. Publicația este un proiect comun al RCE și Structural Consulting Group, conceput și realizat în 2016. Autorii poveștii sunt Dragoș Jaliu, Dan Barna, Mirela Săcăluș, Cristina Pojoga, Raluca Prelucă, Anca Petrucă, Dana Pojoga și Daniela Sima. Ilustrația a fost realizată de Vera Torachidis. Tirajul este de 2.500 de exemplare tipărite, publicația gratuită fiind disponibilă la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București) sau în format PDF aici.

Cu ocazia lansării benzii desenate, s-a dat și startul unui concurs al cărui scop este strângerea a cât mai multe sfaturi privind desfășurarea cu succes a unui proiect cu fonduri europene. Termenul-limită de participare este 31 martie 2017. Premiul este o vizită de studii la Bruxelles, la Comisia Europeană.

 

Pagini utile:

Concurs “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe”

Banda desenată “Pățanii. Povețe. Proiecte îndrăznețe”

Alex, protagonistul primei benzi desenate românești pe teme europene, se mută în online!