Reprezentanţa în România

Despre noi

/romania/file/sediureprezentantaromaniarcejpg_rosediu_reprezentanta_romania_rce.jpg

sediu_reprezentanta_romania_rce
©

Comisia are Reprezentanțe în toate cele 27 de state membre. 

Reprezentanța este vocea Comisiei într-un stat membru și urmărește evoluția opiniei publice din țara respectivă. Aceasta face parte din serviciul de comunicare instituțional, aflat sub autoritatea președintelui Comisiei, având ca obiectiv sprijinirea realizării priorităților politice ale Comisiei. Șeful Reprezentanței este numit de președintele Comisiei și este reprezentantul său și al Comisiei în statul membru în care își desfășoară mandatul.

Viziunea noastră este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană.

Misiunea noastră este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia.

 

Reprezentanţa Comisiei Europene în România are patru departamente:

  • Departamentul Presă exprimă poziţia Comisiei Europene în relaţiile cu media, oferă informaţii jurnaliştilor şi promovează politicile şi activităţile Comisiei.
  • Departamentul Politic analizează evoluţiile politice, economice şi sociale din România, precum şi modul în care activităţile Uniunii sunt reflectate în societatea românească.
  • Departamentul Comunicare promovează priorităţile de comunicare ale Uniunii în România, ţinând cont de specificul naţional şi local. Suntem sustinuți în acest demers de un Spațiu Public European și de o retea de 31 de Centre Europe Direct.
  • Departamentul Administrativ oferă asistenţa logistică şi resursele necesare bunei desfăşurări a activităţilor Reprezentanţei.


În cadrul Reprezentanței funcționează și un departament responsabil cu monitorizarea Semestrului european în România (mecanismul de coordonare a politicilor economice naționale la nivel european), un consilier în domeniul justiției și luptei anticorupție (mecanismul de cooperare și verificare - MCV), precum și o Antenă a Direcţiei Generale Traduceri.

În munca noastră de comunicare, lucrăm îndeaproape cu Biroul de Informare al Parlamentului European, precum şi cu autorităţile române la nivel central şi local.