Skip to main content
Research and Innovation logo

All success stories in Dutch

Inzicht in de sociale gevolgen van automatisering

Velen vrezen dat automatisering leidt tot ernstige werkloosheid en dat onze onderwijssystemen ongeschikt zijn voor het beoogde doel. Het project TECHNEQUALITY onderzoekt daarom met EU-financiering de mogelijke sociale gevolgen van ons digitale tijdperk. Met de bevindingen kunnen overheden beleid ontwerpen voor maximale economische groei voor burgers, terwijl potentiële sociale schade wordt beperkt.

 Add to pdf basket

Neutronensterren verkennen om de geheimen van het heelal te onthullen

Het bestuderen van neutronensterrenstelsels kan ons mogelijk veel vertellen over het heelal. Deze verre objecten vinden en de gegevens extraheren, is echter een uitdaging. Hiervoor heeft een door de EU gefinancierd project baanbrekende theoretische modellen ontwikkeld op basis van zwaartekrachtgolven. Het onderzoek resulteerde bovendien in een prestigieuze prijs voor een van de onderzoekers.
 Add to pdf basket

Geautomatiseerd oogsten van asperges verlaagt kosten, verbetert gewas

Het oogsten van witte asperges is erg afhankelijk van handarbeid, een kostenpost die zorgt voor financiële druk bij boeren. Om dit aan te pakken, is met een door de EU gefinancierd project een geautomatiseerde steker ontwikkeld die alleen rijpe asperges steekt zonder het gewas te beschadigen. Dit bespaart boeren geld, verbetert de gewaskwaliteit en maakt zwaar lichamelijk werk overbodig.
 Add to pdf basket

PDF Basket

No article selected

Filter stories