Skip to main content

Over deze tentoonstelling

De Europese tentoonstelling voor onderzoek en innovatie van dit jaar toont 45 projecten die de weg vrijmaken voor het behalen van de doelen van de EU-missies.

Vijf panorama's laten projecten zien die naar de vijf EU-missies toe werken: klimaat, kanker, oceanen, steden, bodem. Elk project heeft een korte samenvatting, multimediacontent en links naar meer informatie.

Stel u slimme en klimaatneutrale steden voor, een groene en veerkrachtige omgeving. Denk aan zeeën en binnenwateren zonder vervuiling, een gezonde en duurzame bodem. Droom van een wereld met meer inzicht in en een betere preventie, diagnose en behandeling van kanker. EU-missies hebben als doel het voorstellen van concrete oplossingen voor onze grootste uitdagingen vóór 2030. Dit doen ze door onderzoek en innovatie een nieuwe rol te geven en te combineren met nieuwe bestuursvormen en door burgers erbij te betrekken.

Nieuwsgierig naar de EU-missies en hoe u mee kunt doen? Lees meer: LINK

Er zijn ook links naar een nog uitgebreidere verzameling projecten van de tentoonstelling uit 2021. Hier kunt u ook meer lezen over de toekomstvisie van de Commissie voor onderzoek en innovatie in de EU, een galerij die alle projecten op een plek verzamelt en een ruimte speciaal voor games om uw kennis van de gepresenteerde verhalen te testen.

About us image

Wat is Europees onderzoek en innovatie?

Wetenschap en technologie spelen een enorme rol in ons dagelijks leven. Wat we eten, de gezondheidszorg die we krijgen, de omgeving waarin we wonen en hoe we werken, reizen of spelen. De lijst is eindeloos! Daarom helpt de Europese Unie wetenschappers, onderzoekers en innovators vanuit heel Europa samen te werken. Door samen te werken kunnen we meer bereiken.

Meer weten? Ga naar de website voor onderzoek en innovatie.

Doe mee met de Europese onderzoek- en innovatiedagen 2022

De Europese onderzoek- en innovatiedagen is het jaarlijkse evenement voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie. Het brengt beleidsmakers, onderzoekers, ondernemers en burgers samen om over de toekomst van onderzoek en innovatie in Europa en daarbuiten te praten en deze vorm te geven.

Dit jaar vindt het evenement online plaats op 28 en 29 september 2022. Waar u ook bent en wat u ook aan het doen bent, kom kijken hoe onderzoek en innovatie de toekomst van Europa vormen.

Neem voor al uw vragen over de online tentoonstelling Onderzoek en innovatie contact met ons op via onderstaand formulier. U kunt ook hier kijken naar onze contactpunten.

Contact met ons opnemen