Ytterligare verktyg

 

#EUinmyregion

Delta i diskussionen under #EUinmyregion på sociala medier.

Vad är det?

EU i min region är ett gemensamt informationsinitiativ för att lyfta fram EU-insatser för regionerna i Europa. Tillsammans med partnerregioner och EU-finansierade projekt skapar vi verktyg och möjligheter för att samarbeta med invånarna och visa dem vad som görs i deras närområde tack vare regionala medel och EU-pengar.

EU i min region handlar också om partnerskap med regioner för att lansera regionala kampanjer med hyperlokala inslag och glimten i ögat och positiva upplevelser och aktiviteter på populära platser som är en del av den regionala identiteten. Mellan 2021 och 2023 lanseras 40 sådana kampanjer i 8 fokusländer: Bulgarien, Finland, Frankrike, Grekland, Italien, Portugal, Rumänien och Tyskland.

EU i min region fokuserar särskilt på skolarna. Med aktiviteter under parollen EU in my school skapar vi tillsammans minnesvärda evenemang för skolelever där vi gör EU:s insatser i deras region synliga på ett lekfullt sätt.

Upptäck tusentals platser och initiativ nära dig, i hela EU.

*För partnerregioner och projektansvariga


 

Hur går det till?

Det finns en verktygslåda med lättanvända mallar i justerbara format som våra regionala partner kan använda i sin informationsverksamhet.

Särskilda insatser och aktiviteter genomförs också tillsammans med partnerregioner och projekt. Insatserna riktar sig till en bred publik, till exempel skolorna, och omfattar bland annat

  • minnesvärda aktiviteter för skolbarn
  • vykort på basis av vackra projektbilder.
  • stöd till de regionala partnernas kampanjer på sociala medier.

I fokusländerna* lanserar vi regionala kampanjer med specialanpassade koncept för varje partnerregion. Mixen består av annonstavlor, bilder för sociala medier, gatumarknadsföring och partnerskap med lokala medier och influerare.

*Bulgarien, Finland, Frankrike, Grekland, Italien, Portugal, Rumänien och Tyskland.