EU:s sammanhållningspolitik: Kommissionen meddelar vilka som vunnit Regiostars 2020

Ytterligare verktyg

 
14/10/2020

Europeiska kommissionen meddelade i dag vilka som tilldelats årets Regiostars-utmärkelser för de bästa sammanhållningspolitiska projekten i hela EU. Prisutdelningen ägde rum i samband med den 18:e omgången av Europeiska veckan för regioner och städer och var för första gången någonsin helt digital. Sex EU-kommissionärer ledde ceremonin på distans: Elisa Ferreira (sammanhållning och reformer), Věra Jourová (kommissionens vice ordförande, värden och öppenhet), Mariya Gabriel (innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor), Nicolas Schmit (sysselsättning och sociala rättigheter), Paolo Gentiloni (ekonomi) och Virginijus Sinkevičius (miljö, hav och fiske). Som tidigare meddelats har det aldrig tidigare lämnats in så många bidrag som i år (206), och hela 33 000 röstade i kategorin ”allmänhetens val”.

– Jag vill varmt gratulera de bästa sammanhållningspolitiska projekten i EU 2020, säger Elisa Ferreira, kommissionär med ansvar för sammanhållning och reformer. Stjärnorna i sammanhållningspolitiken är stödmottagarna i projekten, eftersom det är de som förverkligar vårt mål att göra EU mer rättvist och sammanhållet, minska skillnaderna i levnadsstandard och öka allas välbefinnande. Regiostars-utmärkelserna visar att det går att uppnå utmärkta resultat när EU, medlemsländerna, regioner och städer samarbetar för att utnyttja EU-medel och EU-projekt på bästa sätt.

Bakgrund

Regiostars delas ut till EU-finansierade projekt som är av särskilt hög kvalitet och visar på nya strategier för regional utveckling. Regiostars-utmärkelserna lanserades av EU-kommissionen under 2008. I syfte att inspirera andra regioner och projektledare i Europa kommer de deltagande projekten att uppmärksammas i kommunikationskampanjer på europeisk nivå. Varje år delas utmärkelsen ut i fem olika kategorier och till en publikfavorit. 

Läs mer

Regiostars-utmärkelser

Regiostars 2020 – finalister

Vinnarnas särskilda YouTube playlist

Nyheter

Relaterade teman

Regiostars