Panorama 73: Emilia-Romagna i fråga för en smartare framtid

Ytterligare verktyg

 
06/07/2020

Sommarutgåvan av tidningen Panorama är nu tillgänglig att ladda ner, med en huvudartikel om EU:s svar på covid-19-krisen. Vi undersöker Coronavirus Investment Initiative Plus, samt andra finansiella instrument, och profilerar projekt som hanterar frågorna på marken. Data Point visar på ett mer generellt sätt hur sammanhållningspolitiken hjälper regioner att investera i hälso- och sjukvård.

Den här gången fokuserar vi på regionen Emilia-Romagna i Italien. Denna region kombinerar historia och tradition med innovation, och i en exklusiv intervju berättar regionpresident Stefano Bonaccini för oss hur det går till. Vi firar att Interreg fyller 30 år och tittar på dess bidrag till Green Deal genom en mängd framgångsrika miljöprojekt. Vi tittar på hur revisorer arbetar och firar att Nord-Makedonien har gått med i EU:s strategi för den adriatisk-joniska regionen.

Avsnittet In Your Own Words innehåller ett bidrag från Eurocities, det finns en förhandsvisning av årets EU Region Week. Projektsektionen besöker Belgien, Nederländerna, Irland och Storbritannien.

Panorama 73: Emilia-Romagna in line for a smarter future

Nyheter