Bloggtävlingen EUinmyRegion – grattis Claudia, Daniel, Dennis, Iulia och Madeleina!

Ytterligare verktyg

 
17/08/2017

#EUinmyRegion-juryn har till vinnare i bloggtävlingen utsett Daniel Botea, Claudia Shute, Dennis Nill och Madeleina Kay, medan Iulia Balasa har vunnit priset ”folkets val”. 

Efter att de tre domarnas poäng (se vad de tittade på) har slagits ihop med siffror från omdömen på webbplatsen, trafik och analys av sociala medier, är nu resultatet klart. 

Den rumänska bloggaren Daniel Botea kom etta med Olteniska mattor, en tradition som återupplivats med medel från EU, en blogg som gjorde oerhört bra ifrån sig sett till webbplatstrafik, omdömen på webbplatsen och domarnas poäng. 

Tätt efter låg Claudia Shute med Inte(gr)SKate: Från Irak till Plechárna, som faktiskt var den som fick högst poäng av domarna och som även lyckades bra i webbplatsomdömena. 

Vi hade från början bara planerat för tre ”juryvinnare”, men tredjeplatsen blev delad mellan 

De hade båda nästan identiska domarpoäng och webbplatsomdömen, men Dennis hade bättre trafik och Madeleina kom högre på sociala medier. Så nu kommer båda till Bryssel! 

Slutligen blev ”folkets val” (som inte var på juryns slutlista) Iulia Balasa med Beskrivning av projektet Erasmus+, som fick de högsta webbplatsomdömena och lyckades bra på sociala medier. 

Som redan har bestämts tidigare i år kommer nu alla fem vinnarna att bjudas in till Bryssel för Europeiska veckan för regioner och städer (9–12 oktober), där de får kostnadsfri utbildning i mobil och historieberättande journalistik för att sedan komma med i medieprogrammet som ackrediterade journalister.

De kommer att göra inlägg från konferensen, så håll utkik här (på Twitter eller Facebook) för att följa hur det går. 

Stort tack till alla bloggare som deltagit i tävlingen!

Nyheter