Så ska allmänheten komma närmare EU: kommissionen lanserar sin första ”Europe in My Region”-kampanj

Ytterligare verktyg

 
29/04/2016

Europeiska kommissionen lanserar i dag sin första Europe in My Region”-kampanj för att öka allmänhetens medvetenhet och kunskap om EU-finansierade projekt runt om i EU.

”Europe in My Region”-kampanjen anordnas av EU-kommissionens generaldirektorat för regionalpolitik med stöd av kommissionens representationer och förvaltningsmyndigheter. Kampanjen kommer att hållas i 23 EU-länder under perioden 29 april–11 juni och omfatta över 1 200 evenemang.

”Europe in My Region” består av fyra olika initiativ: öppet hus-dagar för EU-projekt, en skattjakt, en fototävling och en bloggkampanj. Syftet med dessa aktiviteter är att få allmänheten att besöka EU-finansierade projekt och dela med sig av bilder och erfarenheter via sociala medier.

Under hela maj månad kommer mottagare av EU-medel att presentera sina projekt för allmänheten under öppet hus-dagarna för EU-projekt. Med en karta på nätet blir det lättare att ta reda på var de projekt som ingår i initiativet finns. Samtidigt som öppet hus-dagarna pågår kommer allmänheten även att kunna delta i en skattjakt som hålls i sammanlagt 45 regioner i 18 länder: här gäller det att leta efter ledtrådar som gömts i projekt som delfinansieras av EU och svara på frågor i en frågesport på nätet.

I den 5:e upplagan av Facebook-fototävlingen (2 maj–28 augusti) vill kommissionen uppmärksamma projekt som gör en verklig skillnad för lokalsamhällena: Den som vill vara med i tävlingen ska ta ett foto av ett projekt som tar emot stöd från EU. Tavlan eller anslagstavlan med information om stödet och EU:s flagga måste finnas med någonstans på bilden. Deltagarna kommer att ha chansen att vinna en fotokurs med en professionell fotograf och en resa till Bryssel.

Sist men inte minst kommer de mest begåvade bloggarna som bloggar om lokala projekt att bjudas in till Bryssel för att delta i medieprogrammet under European Week of Regions & Cities (10–13 oktober 2016).

Läs mer:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Nyheter